Portal 2 για PC, PS3, Xbox 360, Mac

Πέρασαν κιόλας τέσσερα χρόνια από τότε που το Portal έκανε για πρώτη φορά την εμφάνιση του το 2007 (τότε ως μέρος της συλλογής The Orange Box) μαγεύοντας το κοινό με το εντυπωσιακό του gameplay το οποίο βασιζόταν στην επίλυση πρωτοποριακών γρίφων με την χρήση μιας συσκευής teleport, του portal gun. Σήμερα, η Valve σας παρουσιάζει το sequel της σειράς, πιο ανανεωμένο και περίπλοκο από ποτέ, στο οποίο σας καλεί να αρχίσετε να σκεφτόσαστε ξανά την ζωή σας με… portals. Καλώς ήρθατε στο Portal 2.
Σαν να μην πέρασε μια μέρα
Βρισκόμαστε ακριβώς μετά τα δρώμενα του πρώτου Portal. Πρωταγωνίστρια είναι για άλλη μια φορά η Chell, ένα επιστημονικό πείραμα της εταιρείας Aperture Science. Με το πείσμα που την διακατέχει, η ηρωίδα προσπαθεί με κάθε τρόπο να αποδράσει από τις εγκαταστάσεις όπου κρατείται.
Στο πρώτο μέρος, αφότου ολοκλήρωσε τις αποστολές-tests που της δόθηκαν, η Chell κατάφερε τελικά και κατέστρεψε την GLaDOS, το πανέξυπνο ρομπότ το οποίο διεύθυνε τις εγκαταστάσεις της Aperture. Τώρα, ξυπνάει μέσα στα χαλάσματα των εργαστηρίων της εταιρείας και προσπαθεί να δραπετεύσει με την βοήθεια του Wheatley, ενός συμπαθητικού ρομπότ με μορφή μπάλας το οποίο κινείται πάνω σε ράγες.
Από εδώ και πέρα αναλαμβάνετε να οδηγήσετε την Chell στην ελευθερία. Μέσα σ’ όλα αυτά, σε μια προσπάθεια του να σας βοηθήσει, ο απρόσεκτος Wheatley ενεργοποιεί ξανά την GLaDOS, η οποία θυμάται ακόμη ότι την σκοτώσατε. Έτσι λοιπόν η GLaDOS συναρμολογείται, επισκευάζεται και επιστρέφει για να σας κάνει ξανά…την ζωή δύσκολη.
Η λογική
Ο χειρισμός του παιχνιδιού είναι ίδιος με αυτόν του πρώτου Portal. Μέσω μίας κάμερας πρώτου προσώπου, επιχειρείτε να λύσετε τους γρίφους που σας παρουσιάζονται, χρησιμοποιώντας το περιβάλλον γύρω σας.
Μία βασική διαφορά στο Portal 2 είναι η προσθήκη του Zoom, το οποίο σας βοηθάει να σημαδέψετε καλύτερα από μακρινές αποστάσεις. Κατά τα άλλα οι κινήσεις γίνονται με εξαιρετική ευκολία χωρίς να παρουσιάζεται κάποιο πρόβλημα κατά την είσοδό σας στα Portals, ακόμα και όταν μεταφέρετε αντικείμενα μέσα από αυτά.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου