Wipeout 2048 (PS Vita)

Η σειρά Wipeout αποτελεί ορόσημο για το PlayStation, καθώς εμφανίστηκε το 1995 με το PSOne κι έκτοτε έχει δώσει το παρόν σε όλες τις κονσόλες της Sony. Ήταν ένα από τα πρώτα 3D racing και η ιδέα του, παρότι κλισέ (αγώνες ταχύτητας με διαστημικά αεροσκάφη), αγαπήθηκε από ένα ιδιαίτερο κοινό. Τουλάχιστον μέχρι να βγει το Gran Turismo και να τα σαρώσει όλα.
Όπως τότε λοιπόν, έτσι και τώρα, το Wipeout 2048 συγκαταλέγεται ανάμεσα στα launch games του PlayStation Vita, ενώ στο τιμόνι βρίσκεται για πολλοστή φορά η Sony Studio Liverpool. Κι όπως μαρτυράει το όνομα του παιχνιδιού, βρισκόμαστε τέσσερα χρόνια πριν από το πρώτο Wipeout.
Modes
Το Wipeout 2048 υποστηρίζει όλων των ειδών τα modes. Καταρχήν υπάρχει το Single-Player campaign, όπου καλείστε να περάσετε διάφορα είδη αγώνων. Έχουμε λοιπόν κούρσες μέχρι την γραμμή τερματισμού, combat racing με μόνο στόχο το score, time trials και ζώνες τις οποίες θα πρέπει να περάσετε χωρίς να καταστραφείτε. Αντίστοιχα, συναντάμε το online campaign με έως και 8 παίκτες, την AdHoc σύνδεση μεταξύ των PS Vita και το Cross-Platform, όπου μπορείτε να παίξετε με το PS3 σας, αν έχετε το Wipeout HD.
Gameplay
Στο ξεκίνημα της καριέρας σας ελέγχετε ένα βασικό αεροσκάφος και στην πορεία όσο κερδίζετε κούρσες, αποκτάτε xp, ανεβαίνετε level και ξεκλειδώνετε νέα αεροσκάφη. Υπάρχουν συνολικά 20 μονοθέσια με τα στατιστικά Speed, Handling, Health και Firepower, τα οποία προέρχονται από πέντε κατασκευάστριες εταιρείες.
Η επιλογή οχήματος είναι γενικά λίγο «φλου» και στην κρίση του καθενός. Ξεκινάτε με ένα Feisar Speed που διαθέτει Speed 8/10. Όμως τα πρώτα αεροσκάφη που θα αποκτήσετε υστερούν σε ταχύτητα, κάτι που αναπληρώνουν σε χειρισμό ή δύναμη πυρός. Το δεδομένο πάντως είναι πως παρά τα προτερήματά σους, στο πρώτο σας σφάλμα θα καταλήγετε στην τελευταία θέση. Συν τις άλλοις, δεν υπάρχουν customizations και γενικά ένα στοιχειώδες σύστημα οικονομίας, άρα το gameplay «φωνάζει» εξ αρχής ότι είναι ελλιπές.
Ο χειρισμός του Wipeout είναι -ως συνήθως- ιδιαίτερα απλοϊκός. R για γκάζι, L για φρένο και το κουμπί Χ για την χρήση των αντικειμένων, είναι μόνο όσα χρειάζεστε. Ενίοτε και το τετράγωνο για το…χειρόφρενο. Τι νομίζατε; Και τα διαστημόπλοια πάνε με…μπαντιλίκια!
Όσοι έχετε παίξει έστω μία από τις προηγούμενες εκδόσεις, ξέρετε πολύ καλά ότι απαιτούνται γερά αντανακλαστικά, υψηλές ταχύτητες και όσο το δυνατόν λιγότερες συγκρούσεις. Οι κλειστές στροφές είναι ένα δύσκολο ζήτημα, καθώς θα πρέπει να αφήσετε το γκάζι, να φρενάρετε οριακά χωρίς να επιβραδύνετε πολύ και αντίστοιχα να πατάτε όπου μπορείτε πάνω στα boosters, τα οποία σας δίνουν μεγάλη ώθηση, ειδικά αν καταφέρετε και πιάσετε πολλά εξ αυτών στη σειρά.
1 2 3 Επόμενη σελίδα >>
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου