GensWar: Battle of the Empires

Οι ελληνικές προσπάθειες στο χώρο των video games είναι μετρημένες στα δάχτυλα, γι’ αυτό χαιρόμαστε κάθε φορά που βλέπουμε να κυκλοφορεί ένα καινούριο ελληνικό παιχνίδι. Υπάρχουν πολλά γνωστά games που έχουν διαπρέψει, όπως το MMORPG Darkfall Online, το World Basketball Manager της icehole, η σειρά Adventure Conspiracies και το 1453-1821: H Ώρα της Απελευθέρωσης της S.D.S. Game Studios, που όμως απευθυνόταν στην ελληνική αγορά. Αυτή τη φορά όμως, η S.D.S. αποφασίζει να διευρύνει το κοινό της, με το strategy GensWar: Battle of the Empires, το οποίο κυκλοφορεί στην ελληνική, την αγγλική, την γερμανική και την γαλλική γλώσσα.
Το GensWar ίδι της S.D.S. Game Studios, είναι ένα ένα online browser-based strategy που ακολουθεί το μοτίβο των Ikariam, KhanWars και Travian. Στην ουσία, μπορείτε να το παίξετε από οποιοδήποτε υπολογιστή διαθέτει σύνδεση στο Internet και το Adobe Flash player. Αυτό σημαίνει ότι εκτός από τους υπολογιστές, μπορείτε να ασχοληθείτε με το παιχνίδι ακόμα και μέσα από φορητές συσκευές, όπως κινητά και tablet computers.
Σενάριο
Η ιστορία του παιχνιδιού δε βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα, αλλά δανείζεται στοιχεία από όλο το φάσμα της ιστορίας. Βρισκόμαστε στη σκοτεινή εποχή του μεσαίωνα, όπου βρίσκονται αντιμέτωπες 10 αυτοκρατορίες από διαφορετικές χρονικές περιόδους. Οι πόλεμοι διαδέχονται ο ένας τον άλλον, οι κυβερνήσεις έχουν αποδυναμωθεί ή εξαφανιστεί, ενώ τα σύνορα είναι περισσότερο θολά από ποτέ.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι κάθε κράτος προσπαθεί να επεκτείνει τα σύνορά του, μέσα από πολέμους και λεηλασίες, ενώ οι πιο αδύναμοι ρίχνουν το βάρος στη διπλωματία, για να κρατήσουν τη θέση τους. Τελικός σας σκοπός είναι να κατακτήσετε όσα περισσότερα χωριά μπορείτε, να γίνετε το πιο ισχυρό έθνος και να βρεθείτε στη πρώτη θέση της κατάταξης, που θα σας βάλει στο πάνθεον των μεγάλων στρατηγών.
Ξεκινώντας
Το GensWar είναι ένα κλασικό παιχνίδι στρατηγικής σε browser, το οποίο παίζεται δωρεάν. Ακόμα κι αν δεν είστε online, συνεχίζει να εξελίσσεται, οπότε είναι πολύ πιθανό να δεχτείτε επιθέσεις, ακόμα κι όταν δε παίζετε. Οι κυριότερες ενέργειές σας συμπεριλαμβάνουν το χτίσιμο κτηρίων, την δημιουργία μονάδων, την τεχνολογική ανάπτυξη, τις επιθέσεις σε άλλους παίκτες και την επέκταση της αυτοκρατορίας σας, κατακτώντας εχθρικά εδάφη.
Κάθε σας ενέργεια απαιτεί χρόνο. Για παράδειγμα, η κατασκευή ενός κτηρίου, μπορεί να διαρκέσει από μερικά λεπτά έως και ολόκληρες ώρες. Ο χρόνος αυτός συνεχίζει να μετράει όταν δε βρίσκεστε στο παιχνίδι και μπορείτε να έχετε έως και δύο κατασκευές να ολοκληρώνονται ταυτόχρονα. Αυτός ο περιορισμός μπορεί να αφαιρεθεί, αν αγοράσετε ρουμπίνια με πραγματικά λεφτά και αναβαθμίσετε το account σας σε premium για ορισμένο χρονικό διάστημα.
Εάν έχετε παίξει στο παρελθόν άλλα παιχνίδια του είδους, όπως το Ikariam, θα βρεθείτε σε γνώριμα μέρη και δε θα σας πάρει πολλή ώρα μέχρι να εγκλιματιστείτε. Αν πάλι δεν έχετε ασχοληθεί στο παρελθόν με τέτοια παιχνίδια, τότε θα τα βρείτε λίγο σκούρα, καθώς δεν υπάρχει κάποιο tutorial που θα σας βοηθήσει στα πρώτα σας βήματα. Ευτυχώς, υπάρχει ένας αρκετά καλογραμμένος οδηγός στην ενότητα "Βοήθεια", στα αριστερά της οθόνης, τον οποίο και θα πρέπει να διαβάσετε προσεκτικά, αν θέλετε να γίνετε ο επόμενος…Μέγας Αλέξανδρος.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου