Champions Online και σώστε τον κόσμο..

Τα MMORPG είναι από τα παιχνίδια που πλέον «φυτρώνουν σαν μανιτάρια». Κάθε χρόνο κυκλοφορούν νέα MMOs, δωρεάν ή με συνδρομή, από μικρές και μεγάλες προγραμματιστικές εταιρείες. Αυτές προσπαθούν να τραβήξουν την προσοχή των gamers με την πρόσθεση νέων χαρακτηριστικών, η οποία όμως συχνά δεν είναι επιτυχημένη. Η Cryptic Studios επιχείρησε να γίνει η εξαίρεση στον κανόνα αυτό με το Champions Online, MMORPG που κυκλοφόρησε το Σεπτέμβριο του 2009 στην ευρωπαϊκή αγορά. Να θυμίσουμε εδώ άλλες δουλειές της Cryptic στον χώρο, όπως τα City of Heroes/City of Villains και Star Trek Online.
Τόσο ως σενάριο όσο και ως gameplay, το Champions Online βασίζεται στο RPG Champions, το οποίο εκδόθηκε για πρώτη φόρα το 1981 από την Hero Games. Ξεκίνησε με σύστημα συνδρομής, αλλά μετά από τρία πακέτα επέκτασης και αρκετές αναβαθμίσεις, η εταιρεία αποφάσισε τη δωρεάν διάθεσή του. Ακόμα, η έκδοση του παιχνιδιού για το Xbox 360 ματαιώθηκε τον Μάρτιο του 2010. Το παιχνίδι πλέον υποστηρίζεται από την Perfect World Entertainment, η οποία αγόρασε την Cryptic Studios από την Atari τον Μάιο του 2011.
Σήμερα, το παιχνίδι λειτουργεί κυρίως σε δωρεάν επίπεδο, με ορισμένες extra δυνατότητες για όσους πληρώνουν τη μηνιαία συνδρομή, η οποία είναι παρόμοια με αυτή άλλων MMORPG όπως το World of Warcraft. Επιπλέον, έχει προστεθεί το C-Store, στο οποίο οι δωρεάν παίκτες (Silver Members) μπορούν να αγοράσουν πολλά χαρακτηριστικά που απολαμβάνουν οι παίκτες με συνδρομή (Gold Members).
Σενάριο
Το Champions Online διαδραματίζεται σε έναν χαοτικό κόσμο, ο οποίος συνεχώς βρίσκεται σε κίνδυνο, εξαιτίας ποικίλων καταστροφών και κάθε είδους αποβρασμάτων της κοινωνίας. Η σωτηρία του είναι δουλειά των Σούπερ Ηρώων, οι οποίοι μάχονται εναντίον κάθε απειλής, από τέρατα και εξωγήινους ως και τους ισχυρότατους Σούπερ Κακούς, οι οποίοι προσπαθούν να φέρουν τους ανθρώπους στο έλεός τους. Όμως, οι υπέρμαχοι του καλού δεν είναι ποτέ αρκετοί, και σε αυτό το σημείο μπαίνετε εσείς. Δημιουργείτε λοιπόν τον προσωπικό σας Σούπερ Ήρωα, τον οποίο εξελίσσετε καθώς πολεμάτε τους κακούς σε κάθε εστία κρίσης.
Παρά την πολλά υποσχόμενη υπόθεση, η οποία θυμίζει σε μεγάλο βαθμό κόμικς της Marvel, το Champions Online δεν κατορθώνει να εκμεταλλευτεί στο έπακρο το προσόν του αυτό. Αρκετές φορές οι περιστάσεις υπό τις οποίες εκτελείτε αποστολές μοιάζουν ρηχές και επαναλαμβανόμενες, ενώ οι διάλογοι είναι στην πλειοψηφία τους αδιάφοροι και φαίνονται συχνά πρόχειροι. Υπάρχουν έξι διαφορετικές τοποθεσίες, οι οποίες είναι κατάλληλες για συγκεκριμένα levels και προσδίδουν μια δόση ποικιλίας στην όλη εμπειρία.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου