Final Fantasy XIII-2 (PS3, Xbox 360)

Ο προηγούμενος τίτλος, παρά την εμπορική του επιτυχία, ξένισε αρκετούς οπαδούς της σειράς. Σε αυτήν εδώ την προσπάθεια της και λαμβάνοντας υπόψη το αρνητικό feedback, η Square (χωρίς να εφευρίσκει ξανά τον τροχό) καταφέρνει να παρουσιάσει ένα παιχνίδι το οποίο είναι εμφανώς βελτιωμένο στα σημεία τα οποία έπασχε ο προκάτοχος του.
Σενάριο
Η ιστορία ξεκινά τρία χρόνια μετά τα γεγονότα του πρώτου παιχνιδιού, με την Lightning, κεντρική ηρωίδα του Final Fantasy XIII να βρίσκεται στην Valhalla.Η Valhalla δεν παρουσιάζεται σαν την μεγαλόπρεπη σάλα που συγκεντρώνονται οι πεσόντες πολεμιστές όπως γνωρίζετε όσοι από εσάς έχετε ασχοληθεί έστω και επιφανειακά με την Σκανδιναβική μυθολογία, αλλά σαν μια περιοχή που βρίσκεται εκτός των συνόρων του χώρου και του χρόνου.
Όπως θα παρακολουθήσετε στο εισαγωγικό βίντεο, η Valhalla δέχεται επίθεση από τον Caius ο όποιος αποτελεί τον “κακό” της υπόθεσης ενώ από ένα portal κάνει την εμφάνιση του ένας ακόμα νέος χαρακτήρας, ο Noel. Η Lightning στέλνει πίσω στο χρόνο τον Noel για να βρει την αδελφή της Serah. Παράλληλα, τα γεγονότα αυτά τα ονειρεύεται η Serah, όταν στο δικό της κόσμο εμφανίζεται ο Noel. Τότε η Serah συνειδητοποιεί πως η αδελφή της είναι ακόμα ζωντανή κι ότι αυτό που είδε δεν ήταν απλά ένα όνειρο αλλά ένα όραμα από κάποια άλλη διάσταση του χωροχρόνου.
Κάπως έτσι λοιπόν ξεκινά το ταξίδι των δυο πρωταγωνιστών μέσα στο χρόνο, μέχρι να ενώσουν τις δυνάμεις τους ξανά με την Lightning και να αντιμετωπίσουν τον Caius.
Τhe more things change, the more they stay the same
Ξεκινώντας το παιχνίδι θα παρακολουθήσετε έναν πρόλογο στον οποίο έχετε υπό τον έλεγχό σας την Lightning, η οποία έχει υποστεί ένα εντυπωσιακό lifting στην εμφάνισή της. Έφιπποι πάνω στον Odin, το πανίσχυρο Eidolon που συντροφεύει την ηρωίδα μας, καλείστε να αντιμετωπίσετε τον Caius Ballad. Πολύ σύντομα θα παρακολουθήσετε ένα battle tutorial για να εξοικειωθείτε με το χειρισμό. Όσοι από εσάς δεν είχατε την ευκαιρία να παίξετε τον προηγούμενο τίτλο, θυμίζουμε ότι το παιχνίδι χρησιμοποιεί μια active time battle μπάρα, η οποία γεμίζει με την πάροδο του χρόνου.
Κάθε κίνηση του χαρακτήρα μέσα στη μάχη καταναλώνει ένα μέρος αυτής της μπάρας. Έχετε στην επιλογή σας τρεις εντολές, τις auto battle, abilities και items. Επιλέγοντας την πρώτη, αυτόματα στην μπάρα τοποθετούνται οι optimal επιθέσεις που θα εκτελέσει ο χαρακτήρας σας κατά την κρίση της A.I. Στην δεύτερη επιλογή επιλέγετε χειροκίνητα τις εντολές που θέλετε να δώσετε στον ήρωά σας. Η τρίτη επιλογή που έχετε στη διάθεσή σας είναι να χρησιμοποιήσετε κάποιο αντικείμενο όπως potions τα οποία θεραπεύουν την ζημιά που έχει υποστεί ο ήρωάς σας.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου