Shadows of the Damned

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι θα γινόταν αν βάζαμε σε ένα άδειο δισκάκι μια κουταλιά από Resident Evil, δύο σταγόνες από Silent Hill και μια τζούρα από No More Heroes; Θα φτιάχναμε το Shadows of the Damned. H Grasshopper Manufacture «δανείστηκε» ένα σωρό στοιχεία από διάφορα επιτυχημένα games και σε συνεργασία με το τρίπτυχο των προγραμματιστών Suda51 (No More Heroes), Shinji Mikami (Resident Evil 4) και Akira Yamaoka (Silent Hill), μας παρουσιάζουν για λογαριασμό της Electronic Arts το νέο τους survival horror δημιούργημα.
Σενάριο
Ο Garcia Hotspur είναι στην περίπτωσή μας ο άντρας ο πολλά βαρύς ή αλλιώς «ο μαμιάς της γειτονιάς». Πρόκειται για έναν Μεξικανό κυνηγό δαιμόνων γεμάτο τατουάζ και χαρακιές στο πρόσωπο, ο οποίος έχει ξεκληρίσει ουκ ολίγους δαίμονες καθ’ όλη την διάρκεια της ζωής του. Με αφορμή την αρπαγή της αγαπητικιάς του Paula, από τον «τριώροφο» δαίμονα Fleming, κατεβαίνει στην κόλαση και ξεκινά την εξολόθρευση των εναπομεινάντων δαιμόνων ώσπου να βρει την αγαπημένη του και να επιστρέψουν μαζί στην επιφάνεια.
Μπορεί ο συγκεκριμένος Fleming να μην είναι αυτός που ανακάλυψε την πενικιλίνη, είναι όμως εξίσου σημαντικός στον κάτω κόσμο, καθώς έχει τους πάντες υπό την επίβλεψη του. Συν τοις άλλοις λατρεύει την μουσική και πιο συγκεκριμένα την όπερα. Σαν διοικητής της κολάσεως, ο Fleming έχει δώσει εντολή σε όλους τους δαίμονες να επιτεθούν στον Garcia όποτε τον συναντήσουν μπροστά τους, χωρίς κανένα απολύτως δισταγμό.
Μοναδικός σύντροφος του πρωταγωνιστή μας είναι ο πολυλογάς Johnson, ένας μετανιωμένος δαίμονας ο οποίος έχει αλλάξει λημέρια πολεμώντας με το μέρος του σκληροτράχηλου Garcia. Ο Johnson έχει την μορφή ενός φλεγόμενου κρανίου το οποίο περιφέρεται γύρω από τον ήρωα μας, αλλά αυτό είναι μόνο για αρχή. Ο φιλικός αυτός δαίμονας έχει την ιδιότητα να μεταμορφώνεται σε διάφορες μορφές που θα τις ζήλευε μέχρι και ο Optimus Prime, όπως πυρσούς, πιστόλια, καραμπίνες, μέχρι και μοτοσικλέτες.
Κάτι μου θυμίζει
Το Shadows of the Damned είναι ένα παιχνίδι τρίτου προσώπου και το gameplay του δεν διαφέρει και πολύ από αυτό του Resident Evil 4, με την κάμερα να βρίσκεται πάνω από τον δεξιό σας ώμο. Το σύστημα μάχης έχει ελαφρώς πιο γρήγορο ρυθμό μιας και ο κάγκουρας Garcia μπορεί και ελίσσεται ταχύτατα κάνοντας μέχρι και απότομη μεταβολή 180 μοιρών.
Από την αρχή του παιχνιδιού μέχρι και το τέλος του, κύριος στόχος σας είναι να βρείτε την Paula, εξολοθρεύοντας οποιονδήποτε μπει εμπόδιο στο πέρασμα σας. Σκοτώνοντας τους δαίμονες που συναντάτε, αποκτάτε μικρά άσπρα διαμάντια τα οποία σας χρησιμεύουν για να αγοράσετε ποτά από τους αυτόματους πωλητές που βρίσκονται στα δρομάκια του κάτω κόσμου. Τα ποτά αυτά έχουν πάρει την θέση των medikits, γιατί ως γνωστόν στην κόλαση, το αλκοόλ είναι αυτό που σας γεμίζει την υγεία και σας κάνει να νιώθετε καλύτερα. Άντε, στην υγειά σας!
Το παιχνίδι αποτελείται από πέντε ενότητες οι οποίες περιέχουν από τέσσερα έως έξι κεφάλαια η καθεμία. Όταν ολοκληρωθεί μια ενότητα, τότε συνεχίζετε στην επόμενη, σε διαφορετική περιοχή από αυτή που βρισκόσασταν. Ακολουθείτε δηλαδή μια σειρά από δρώμενα σε τοποθεσίες όπου υπάρχει κάποιος συνδετικός κρίκος μεταξύ τους, σαν να παρακολουθείτε μια ταινία road movie.
Οπλισμός
Ο ελβετικός σουγιάς-πολυεργαλείο που ακούει στο όνομα Johnson είναι το μοναδικό αντικείμενο που χρησιμοποιείτε ως όπλο. Μην ανησυχείτε, όταν λέμε πολυεργαλείο εννοούμε ένα υπερσύγχρονο οπλοστάσιο, το οποίο δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα υπόλοιπα games που ξέρετε. Καλά δεν είπαμε ότι θα βρείτε μέσα και το Portal gun, αλλά τα διαθέσιμα όπλα του Garcia κάνουν την δουλειά τους και με το παραπάνω.
Μπορεί να υπάρχουν μόνο τρία διαθέσιμα όπλα, όμως δέχονται εκπληκτικές αναβαθμίσεις. Στην αρχή κρατάτε το Boner (στα ελληνικά σημαίνει «στύση») το οποίο είναι το βασικό σας πιστόλι, στη συνέχεια προστίθεται στις δυνάμεις σας το Skullcushioner που αποδίδει εξαιρετικά σε κοντινές αποστάσεις όπως οι καραμπίνες και τελευταίο παίρνετε το Teether, το οποίο εκτοξεύει δόντια δαιμόνων σε γρήγορο τέμπο, όπως τα πολυβόλα.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου