Alice : Madness Returns

Η Αλίκη επανέρχεται στις οθόνες μας με το Alice: Madness Returns. Πρόκειται για το sequel του American McGee’s Alice, που κυκλοφόρησε το 2000 για PC. Ο original τίτλος ξεχώριζε για την μακάβρια, απόκοσμη και κυρίως διαστρεβλωμένη αναπαράσταση της Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων, σε συνδυασμό με ένα δυνατό σενάριο που σε έκανε να συνεχίζεις μόνο και μόνο για να μάθεις τι θα γίνει στη συνέχεια. Το sequel του βαδίζει στα ίδια χνάρια, είναι δηλαδή ένα Horror Action/Adventure με την αποπνιχτική και ιδιαίτερη ατμόσφαιρα που συνηθίζεται σε τέτοια games επιστημονικής φαντασίας. Η απήχηση του Alice τ το έφερε ένα βήμα πριν τη μεγάλη οθόνη, κάτι που τελικά δεν πραγματοποιήθηκε. Το σύστημα μάχης ωστόσο, ήταν μέτριο προς κακό και απογοήτευε. Πέρασε πάνω από μία δεκαετία και τώρα ο American McGee, δημιουργός της σειράς, επιστρέφει φέρνοντάς μαζί πολλά ερωτηματικά σχετικά με την εξέλιξη του σεναρίου.
Σενάριο
Τα γεγονότα του Alice διαδραματίζονται αμέσως μετά από εκείνα του πρώτου μέρους. Η Αλίκη, έχοντας πλέον ανακτήσει επικοινωνία με τον έξω κόσμο, φεύγει από το άσυλο στο οποίο ήταν έγκλειστη. Τώρα ζει σε ένα ορφανοτροφείο, στο Λονδίνο του 19ου αιώνα, όπου την επιβλέπει ο ψυχίατρος Angus Bumby, καθώς οι αναμνήσεις από την πυρκαγιά που της στέρησε τους γονείς και την αδερφή της, την βασανίζουν ακόμα.
Ωστόσο, μέσω κρίσεων, η επιστροφή στη Χώρα των Θαυμάτων δεν θα αργήσει να γίνει. Με την άφιξή της εκεί, η ηρωίδα μας πληροφορείται από τον γάτο ότι η κατάσταση έχει αλλάξει δραματικά, κάτι το οποίο φαίνεται αμέσως. Παλιοί εχθροί, όπως η Δούκισσα και ο Mad Hatter είναι σύμμαχοί σας και κατά τα λεγόμενά τους, ένα μαγικό τρένο το οποίο πορεύεται προς όλες τις περιοχές της Χώρας, καταστρέφει τα πάντα στο πέρασμά του. Σκοπός σας είναι να βρείτε έναν τρόπο να το σταματήσετε από το να αφανίσει ολοκληρωτικά την χώρα, ενώ ταυτόχρονα, όντας στα άδυτα του ψυχικού κόσμου της Αλίκης, καλείστε να ανακτήσετε τις αναμνήσεις σας από τη ζωή της ηρωίδας.
Σύστημα Μάχης
Ένα σημαντικό πλεονέκτημα του Alice: Madness Returns είναι το σύστημα μάχης, ένας παράγοντας-αγκάθι για το πρώτο Alice. Τώρα σας δίνεται η δυνατότητα να βάλετε στόχο έναν αντίπαλο, καθώς επίσης και να ελιχθείτε μακριά ή πίσω του και να του εξαπολύσετε αιματηρά combos.
Σημαντική προσθήκη αποτελεί και το Hysteria mode, όπου όταν η υγεία της ηρωίδας βρίσκεται σε κρίσιμο στάδιο, με το πάτημα ενός κουμπιού ο κόσμος γίνεται ασπρόμαυρος και οι επιθέσεις σας επιφέρουν πολύ μεγαλύτερη ζημιά απ’ ότι κανονικά. Εκτός των άλλων, σε κάποιο σημείο του παιχνιδιού θα κληθείτε να πάρετε υπό τον έλεγχό σας μία γιγάντια Αλίκη, όπου θα μπορείτε να τσαλαπατάτε ανελέητα τα διάφορα ταλαίπωρα όντα της Χώρας των θαυμάτων.
O χειρισμός είναι αρκετά απλός, με μόνη εξαίρεση την κάμερα, η οποία ενίοτε προβληματίζει. Κάποιες φορές ενδέχεται να χάσετε την ορατότητα με τους εχθρούς σας, αλλά το φαινόμενο αυτό είναι σπάνιο. Γενικά θα βρείτε τις μάχες διασκεδαστικές και δε θα χορταίνετε να επιφέρετε πόνο στις ορδές των εχθρών που θα έρχονται κατά πάνω σας.
Οι δε εχθροί να φοβούνται την Alice
Το νέο Alice, χαρακτηρίζεται από μία μεγάλη ποικιλία αντιπάλων, κάτι που ίσχυε και στην πρώτη έκδοση. Οι νάνοι με κουταλοπήρουνα ή οι σφήκες-σαμουράι οπλισμένες με κατάνα είναι μόνο ένα μικρό παράδειγμα των εχθρών που θα βρείτε στο διάβα σας. Στις περισσότερες περιπτώσεις μάχονται έξυπνα, προσπαθώντας να σπάσουν την άμυνά σας όποτε τους παρουσιαστεί άνοιγμα. Απορίας άξιο ωστόσο είναι η απουσία των boss fights (πλην μίας εξαίρεσης), καθώς αυτό ήταν ένα σημαντικό χαρακτηριστικό του πρώτο μέρους.
Όπλα
Το οπλοστάσιο σας έχει διάφορα εργαλεία, καθένα εκ των οποίων χρησιμεύει σε διαφορετική περίσταση. Από τη μία, με το βασικό μαχαίρι Vorpal Blade επιφέρετε γρήγορα ζημιά σε κοντινούς αντιπάλους. Το ρόπαλο με κορυφή αλόγου απ’ την άλλη, αν και αργό, είναι ιδανικό για να διαπερνάτε τις άμυνες των αντιπάλων και να ανοίγεστε σε περίπτωση που περικυκλωθείτε. Επίσης δε λείπουν και τα όπλα μακρινής αποστάσεως όπως η τσαγιέρα που εκτοξεύει τοξικό, οι βόμβες τσαγιού, αλλά και το Pepper Grinder , με το οποίο η Αλίκη…τρίβει το πιπέρι εις βάρος των άμοιρων εχθρών της. Μπορεί τα όπλα να είναι λιγότερα από αυτά του prequel, ωστόσο είναι πιο πρακτικά και μπορείτε να τα αναβαθμίσετε μέχρι και τρεις φορές έκαστο, ξοδεύοντας δόντια τα οποία μαζεύετε από νεκρούς αντιπάλους ή σπάζοντας αγγεία.
Πετάει η Αλίκη ; Πετάει !
Από το παιχνίδι δε λείπουν βέβαια και τα platform στοιχεία. Οι κινήσεις είναι λίγο πολύ γνωστές. Η Αλίκη μπορεί να εκτελέσει μέχρι και τρία ταυτόχρονα άλματα, να αιωρηθεί με τη βοήθεια της φούστας της, μέχρι και να συρρικνωθεί κατά βούληση για να χωθεί σε απρόσιτα (για το φυσικό της μέγεθος) μέρη. Έχει επίσης το προσόν ότι μπορεί να αιωρείται στο σημείο όπου βρίσκεται, κάτι που σας επιτρέπει να σκεφτείτε την επόμενη κίνησή σας. Τα ταξίδια σας περιλαμβάνουν μέχρι και υψώματα ή ιπτάμενες πλατφόρμες, επομένως η χρήση των παραπάνω κινήσεων θα σας βοηθήσει ιδιαίτερα. Πόσο μάλλον όταν θα θέλετε να αποφύγετε εχθρούς και να συνεχίσετε ακάθεκτοι.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου