Saints Row: The Third

Νέοι πόλεμοι ξεσπούν ανάμεσα στις συμμορίες του Stillport, στη συνέχεια ενός εκ των δημοφιλέστερων GTA clones.
Τρία χρόνια μετά την κυκλοφορία του δεύτερου μέρους της σειράς Saints Row, η Volition Inc και η THQ ξαναχτυπούν με το τρίτο μέρος. Το Saints Row είχε ξεκινήσει το 2006 και προήγαγε ένα στυλ παιχνιδιού, πανομοιότυπο με αυτό της σειράς Grand Theft Auto. Δηλαδή ελέγχετε τον χαρακτήρα σας σε μία πόλη, σπέρνοντας το χάος και τον πανικό κατά βούληση. Άραγε θα μπορέσει η νέα αυτή έκδοση να προσφέρει κάτι το διαφορετικό;
Σενάριο
Η δράση του Saints Row: The Third, εκτυλίσσεται στην πόλη του Steelport και το σενάριο επικεντρώνεται στον πόλεμο συμμοριών ανάμεσα σε δύο γκρουπ εγκληματιών. Τους The Saints, στους οποίους ανήκετε και τους The Syndicate. Έχοντας νικήσει κάθε αντίπαλη συμμορία στο Saints Row 2, οι The Saints έχουν τον απόλυτο έλεγχο του Stilwater. Τα νέα τους προβλήματα ξεκινούν όταν αποφασίζουν να χτυπήσουν μια τράπεζα και να κλέψουν αεροπορικά το χρηματοκιβώτιό της. Ο συναγερμός χτυπά, η αστυνομία καταφθάνει άμεσα και τα μέλη της συμμορίας βρίσκονται στη φυλακή. Εκεί θα μάθουν ότι η τράπεζα που προσπάθησαν να ληστέψουν ανήκε σε έναν τεράστιο διεθνή εγκληματικό οργανισμό με το όνομα The Syndicate.
Δυσαρεστημένα από την απόπειρά των The Saints, τα μέλη των αντιπάλων τους, δωροδοκούν τους αστυνομικούς και αιχμαλωτίζουν με τη βοήθειά τους τον Johnny Gat, αρχηγό των The Saints, καθώς επίσης και τον Shaundi. Στη συνέχεια τους ενημερώνουν ότι θα τους χαρίσουν την ζωή, εάν τους παραχωρηθούν τα δύο τρίτα της κυριαρχίας των The Saints στο Stilwater. Μια τέτοια πρόταση δε θα μπορούσε ποτέ να γίνει δεκτή από τον αρχηγό των The Saints και έτσι ξεκινάει μια μάχη που καταλήγει με τα μέλη της συμμορίας σας, να ξεφεύγουν. Χρησιμοποιώντας το Steelport σαν ορμητήριό σας, αποφασίζετε ότι πρέπει να πάρετε τον έλεγχο της κοντινής πόλης του Stilwater από το Syndicate κι έτσι η μάχη ξεκινά.
Gameplay
Το στυλ του παιχνιδιού είναι παρόμοιο με τα προηγούμενα μέρη της σειράς. Έχετε το ρόλο του αρχηγού των Third Street Saints, που αποτελούν ένα από τα παρακλάδια της συμμορίας σας και μπορείτε να εξερευνήσετε την πόλη του Steelport, ολοκληρώνοντας αποστολές που παίζουν πρωτεύοντα ρόλο στην εξέλιξη της ιστορίας, αλλά και μία πληθώρα από side missions. Οι τελευταίες μάλιστα περιλαμβάνουν πολλά minigames. Υπάρχει πλήρης ελευθερία κινήσεων, καθώς μπορείτε να κυκλοφορείτε ελεύθεροι στην πόλη και να πλακώνετε στο ξύλο όποιον βλέπετε, χρησιμοποιώντας ρόπαλα, τεράστιες γροθιές, πιστόλια, αυτόματα, μέχρι και...δονητές! Υπάρχουν επίσης νέες προσθήκες, όπως το airstrike που καλείτε, για να βγάλετε εκτός μάχης ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο. Επίσης, υπάρχει μία πολύ μεγάλη γκάμα οχημάτων, από απλά αυτοκίνητα, μέχρι τζιπ, τανκς ή ακόμα και...μαχητικά αεροσκάφη με τηλεκατευθυνόμενες βόμβες.
Με την ολοκλήρωση των αποστολών, μπορείτε να αποκτήσετε χρήματα, τα οποία μεταφράζονται σε νέες στολές, όπλα και οχήματα. Επόσης, ανεβαίνετε επίπεδο στην κλίμακα του σεβασμού μέσα στην συμμορία σας. Εδώ έρχεται και μία από τις διαφορές με τους προηγούμενους τίτλους της σειράς. Στα Saints Row 1 και 2, ο σεβασμός (respect), χρησιμοποιούνταν για να ξεκλειδώσετε νέες αποστολές. Στο The Third, οι πόντοι του σεβασμού χρησιμεύουν ουσιαστικά ως experience points, επιτρέποντάς σας να τους ξοδέψετε προκειμένου να βελτιώσετε διάφορες ικανότητες του χαρακτήρα σας, όπως η μάχη σώμα με σώμα και η αποτελεσματικότητά σας με τα όπλα. Ταυτόχρονα έχουμε και την εισαγωγή ενός leveling system δίνοντας στο παιχνίδι μια πιο Action RPG χροιά. Κάθε φορά που ο χαρακτήρας σας κερδίζει ένα level, μπορείτε να επιλέξετε κάποια νέα perks, καθώς επίσης και να βελτιώσετε τις ικανότητές του σε διάφορους τομείς.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου