Broken Sword: The Sleeping Dragon

Τα Adventures είναι από τα αρχαιότερα είδη παιχνιδιών για υπολογιστές, αλλά ταυτόχρονα και το είδος που εξελίσσεται πιο αργά απ’ όλα. Αυτό αποτελεί ένα στοιχείο που έχει κάνει τους σκληροπυρηνικούς οπαδούς του είδους να είναι λίγο έως καθόλου ανεκτικοί στις μεγάλες αλλαγές που γίνονται στο genre. Πριν από κάποια χρόνια, η Adventure κοινότητα, βρέθηκε αντιμέτωπη με μία δήλωση που στην αρχή την σόκαρε και έπειτα την δίχασε σε βάθος: «Τα point and click adventures είναι νεκρά» .
Σε γενικές γραμμές αυτά τα λόγια θα προκαλούσαν το γέλιο των απανταχού παικτών. Όταν όμως βγαίνουν από τα χείλη του Charles Cecil, ενός από τους μεγαλύτερους και δημοφιλέστερους δημιουργούς point and click adventures (όπως τα Broken Sword 1 & 2, το Beneath a Steel Sky και το Lure Of The Temptress) τότε έχουν μεγαλύτερη σημασία.
Πολλοί ήταν εκείνοι που στράφηκαν εναντίον του δημοφιλούς δημιουργού, μετά από αυτή την δήλωση. Έφτασαν μάλιστα στο σημείο να προσπαθήσουν να μποϋκοτάρουν το τελευταίο του εγχείρημα. Κάποιοι άλλοι τάχθηκαν με το μέρος του περιμένοντας με ανυπομονησία να δουν τι εννοούσε. Η αναμονή κράτησε αρκετό καιρό και τελικά, τον Νοέμβριο του 2003, το Broken Sword: The Sleeping Dragon, το πρώτο παιχνίδι που αποπειράθηκε να αλλάξει ριζικά τα δεδομένα στον τομέα, έφτασε στα χέρια μας.
Σενάριο
Η αρχή του παιχνιδιού βρίσκει τον George Stobbard, έναν αμερικανό δικηγόρο που αγαπήσαμε από τα προηγούμενα μέρη της σειράς, να πετάει μαζί με έναν φίλο του για το Κονγκό. Ο George σκοπεύει να συναντήσει έναν επιστήμονα ο οποίος ισχυρίζεται ότι έχει ανακαλύψει μία πηγή που μπορεί να δίνει ενέργεια επ’ άπειρον. Τις τελευταίες μέρες όμως, έχουν αρχίσει να παρατηρούνται κάποιες σφοδρές καταιγίδες ανά τον κόσμο και το αεροπλάνο του George βρίσκεται στο επίκεντρο μίας από αυτές, με αποτέλεσμα να προσγειωθεί ανώμαλα στο χείλος ενός γκρεμού. Παίρνετε τον ρόλο του George αμέσως μετά την πρόσκρουση και φτάνετε στο σημείο συνάντησης ακριβώς την στιγμή που δύο άγνωστοι πυροβολούν τον επιστήμονα που θα συναντούσατε.
Ταυτόχρονα, η Nicole Collard, γαλλίδα δημοσιογράφος και σύντροφος του George στο προηγούμενο μέρος της σειράς, αναλαμβάνει να πάρει συνέντευξη από έναν hacker στο Παρίσι, τον Vernon. Ο τύπος έχει ανακαλύψει κάποια στοιχεία σχετικά με την συντέλεια του κόσμου, και θέλει να τα δημοσιεύσει. Φτάνοντας στο σπίτι του, η Nico ακούει έναν πυροβολισμό και βρίσκεται αντιμέτωπη με μία σωσία της, η οποία μόλις έχει σκοτώσει τον Vernon. Αφού αποτυχαίνει να κάνει το ίδιο και με την Nicole, η δολοφόνος δραπετεύει από το παράθυρο. Κάνοντας μία προσπάθεια να εξακριβώσει την ταυτότητα της μυστηριώδους γυναίκας, η Nico καταλήγει να συλληφθεί ως κύρια ύποπτος για το έγκλημα.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου