Uncharted 2: Among Thieves

Κεντρικός πρωταγωνιστής είναι ο Nathan Drake, ένας συμπαθής χαρακτήρας που ασχολείται με την αρχαιολογία και την... αρχαιοκαπηλία. Στο Among Thieves μπλέκει σε νέα περιπέτεια, αναζητώντας έναν χαμένο θησαυρό του Μάρκο Πόλο. Τον ίδιο θησαυρό, όμως, προσπαθεί να βρει και ένας αιμοσταγής αρχηγός μισθοφορικού στρατού και, καθώς ο Drake μπλέκεται στα πόδια του, γίνεται ένας πανικός. Το παιχνίδι έχει πάρα πολλά κοινά στοιχεία με τα Tomb Raider από πλευράς χειρισμού, κάμερας και γρίφων, έχει δανειστεί τα καλύτερα platform στοιχεία από τα Prince of Persia και χρησιμοποιεί ένα σύστημα μάχης που όμοιό του έχουμε δει μόνο στα δύο Gears of War. Ο Drake κουβαλάει πάντα δύο όπλα: ένα χειρός, που μπορεί να το χρησιμοποιήσει ακόμα και όταν είναι κρεμασμένος από ένα παράθυρο -συχνό φαινόμενο-, και ένα μεγαλύτερο (αυτόματο, κοντόκαννη κ.λπ.).
Στοχεύει εύκολα είτε κοιτώντας απευθείας τους αντιπάλους του είτε πίσω από κάλυψη, ενώ, στην περίπτωση που έρθει πολύ κοντά με κάποιον αντίπαλο, το παιχνίδι έχει εξαιρετικό και ταυτόχρονα απλοϊκό στη χρήση σύστημα μάχης melee. Παρ’ όλο που ουσιαστικά τίποτα δεν είναι πρωτότυπο, η Naughty Dog -που το ανέπτυξε- έχει δημιουργήσει ένα άρτιο σύνολο, που αιχμαλωτίζει το ενδιαφέρον του gamer από την αρχή μέχρι το τέλος. Τα γραφικά του Uncharted 2 είναι μαγικά, οι φωτισμοί του άριστοι και ακόμα και οι εκρήξεις, πέρα από εντυπωσιακές από πλευράς εμφάνισης, καταστρέφουν αρκετά πράγματα γύρω τους.
Σημαντικό στοιχείο του παιχνιδιού είναι το γεγονός ότι τις περισσότερες ώρες gaming θα τις περάσετε παρέα με κάποιον από τους πολλούς άλλους χαρακτήρες που συμπρωταγωνιστούν. Είτε -αρχικά- με το φίλο του ληστή είτε με κάποια από τις αγαπημένες του γυναίκες είτε ακόμα και στηρίζοντας έναν τραυματισμένο φίλο, ενώ οι γυναίκες παρέχουν προστασία από τους εχθρούς - πάντα θα υπάρχουν κι άλλοι χαρακτήρες γύρω από τον Drake. Και εδώ έρχεται το multiplayer κομμάτι του Uncharted 2, ένα κομμάτι που δεν υπήρχε στο πρώτο Uncharted, του οποίου όμως η ύπαρξη τη σημερινή εποχή είναι επιβεβλημένη. Στο Among Thieves υπάρχουν δύο ήδη multiplayer: το co-op και το deathmath. Στο co-op παίζουμε συνεργατικά κάποια κομμάτια του single player -στα οποία υπήρχε και δεύτερος χαρακτήρας πέρα από τον Drake-, ενώ στο deathmatch δίνουμε επικές μάχες στα multiplayer maps, ελέγχοντας κάποιον από τους πολλούς χαρακτήρες του παιχνιδιού.
Φυσικά, όσο περισσότερο παίζουμε το single player mode τόσο περισσότερα κερδίζουμε για το multiplayer, όπως άλλα ρούχα και καλύτερα όπλα. Συνολικά, το Uncharted 2: Among Thieves είναι άρτιο και πλήρες, προσφέροντας μοναδική εμπειρία. Αν δεν έχετε ήδη PS3, είναι λόγος να το αποκτήσετε.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου