Η Sony δεν θέλει τον Cell για το PS4

Το ότι η Sony σκοπεύει να τηρήσει την υπόσχεση της για 10ετή κύκλο ζωής όσο αφορά στο PlayStation 3, δεν σημαίνει ότι η εταιρεία δεν προχωράει με τα σχέδια της όσο αφορά στην επόμενη γενιά του PlayStation. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία εξετάζει εναλλακτικές λύσεις από την αρχιτεκτονική "Cell" του PS3, την οποία πολλοί προγραμματιστές και εταιρείες ανάπτυξης τίτλων παιχνιδιών βρήκαν ιδιαίτερα "δύσκολη", όσο αφορά στον προγραμματισμό.
Μία από τις εναλλακτικές λύσεις περιλάμβανε τον επεξεργαστή Cell αλλά και την αρχιτεκτονική επεξεργαστή γραφικών της Intel, Larrabee. Επειδή ωστόσο η Sony ήθελε ακόμα περισσότερη ισχύ, εγκατέλλειψε την συγκεκριμένη εναλλακτική. Η εταιρεία λέγεται πως εξετάζει μία τροποποιημένη έκδοση του Cell, ωστόσο είναι σχεδόν σίγουρο πως στις σκέψεις της υπάρχουν και άλλα σχέδια που περιλαμβάνουν πολυπύρηνους (multi-core) επεξεργαστές.
Τόσο η Sony, όσο και η Microsoft ή η Nintendo εξετάζουν νέες αρχιτεκτονικές για τις κονσόλες τους και με εξαίρεση το Wii HD που υπάρχει πιθανότητα να παρουσιαστεί το προσεχές διάστημα και οι τρεις εταιρείες απέχουν το λιγότερο 24 μήνες από την επίσημη παρουσίαση των νέων τους "παιχνιδομηχανών" με πιο πιθανή ημερομηνία την παρουσίαση τους στα τέλη του 2012 ή καλύτερα το 2013. Οι φορητές κονσόλες των εταιρειών πάντως θα παρουσιαστούν νωρίτερα από τις παραπάνω ημερομηνίες.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου