Τα hot παιχνίδια της δεκαετίας

Κατά τη διάρκεια αυτής της δεκαετίας, είχαμε τη δυνατότητα να δούμε τη "γέννηση" και των δύο γενιών Xbox της Microsoft, των Playstation 2 και 3 της Sony, των GameCube και Wii της Nintendo. H βιομηχανία των video games γιγαντώθηκε καταγράφοντας κέρδη πολλών εκατομμυρίων δολαρίων. Και στο τέλος της δεκαετίας είχαμε το "Call of Duty: Modern Warfare 2", το οποίο κατέγραψε το πιο επιτυχημένο ντεμπούτο στην ιστορία των ηλεκτρονικών παιχνιδιών, σπάζοντας όλα τα ρεκόρ.Το Wired έριξε μια ματιά πίσω στο χρόνο και ανάδειξε τα πιο επιτυχημένα παιχνίδια μιας δεκαετίας που οδεύει προς το τέλος της.
Για να πετύχει ένα παιχνίδι δεν χρειάζονται αναγκαστικά αμέτρητες ώρες ανάπτυξης και εξωφρενικά κόστη. Ακόμα και τα απλά παιχνίδια για τις μάζες, τα λεγόμενα casual games, μπορούν να πετύχουν αν υλοποιούν μια έξυπνη ιδέα. Γι΄ αυτό και στη λίστα των 15 πιο επιτυχημένων παιχνιδιών της δεκαετίας, υπάρχουν αρκετά casual games, εκτός από τους προχωρημένους σχεδιαστικά τίτλους. Έτσι δίπλα σε παιχνίδια όπως τα Bejewled, Wii Sports και Happy Farm, αναδείκτηκαν τίτλοι όπως τα Halo και World of Warcraft.
Ο πιο επιτυχημένος τίτλος της δεκαετίας είναι, σύμφωνα με το Wired, το παιχνίδι εξομοίωσης "The Sims", το πρώτο μέρος του οποίου κυκλοφόρησε το 2000, έχοντας πουληθεί μέχρι σήμερα πάνω από δέκα εκατομμύρια φορές. Το "The Sims" κατάφερε να κερδίσει πολλούς χρήστες οι οποίοι έως τότε δεν είχαν ασχοληθεί ποτέ με ηλεκτρονικά παιχνίδια.
Στη δεύτερη θέση βρίσκεται το Grand Theft Auto III του έτους 2001, το οποίο αποτέλεσε σταθμό στην ιστορία των video games. Κυρίως διότι εισάγαγε το ανοικτό gameplay. Στην τρίτη θέση φιγουράρει το Guitar Hero, που το 2005 απογείωσε τα μουσικά παιχνίδια, καθιερώνοντας τα ως είδος.
ΠΗΓΗ:Wired
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου