Left 4 Dead 2 με ατέλειωτη δράση

Το Left 4 Dead έκανε πέρυσι το ντεμπούτο του και μέσα σε μόλις ένα χρόνο κυκλοφορεί και την δεύτερή του έκδοση. Όπως όμως θα διαπιστώσετε, αφιερώνοντας λίγο χρόνο μαζί του, οι δύο αυτές εκδόσεις δεν διαφέρουν και πολύ μεταξύ τους. Η μαζική εξόντωση των ζόμπι έχει τον ίδιο χαρακτήρα και η Valve κατάφερε να δεχθεί απαγόρευση στην Αυστραλιανή ήπειρο, κάτι που την ανάγκασε να κυκλοφορήσει μία τροποποιημένη έκδοση, αυτή τη φορά με λιγότερο…αίμα από πριν.Φέρτε μου το πριόνι!
Η υπόθεση
Κατά βάση το «σενάριο» είναι ένα: Σκοτώστε ότι κινείται. Και στην περίπτωσή μας το μόνο που κινείται στους δρόμους είναι τα ζόμπι! Για άλλη μια φορά, η κατάσταση σας δίνει να καταλάβετε ότι είστε οι τελευταίοι επιζώντες της πανδημίας των ζόμπι στην πολιτεία σας. Είστε αποκομμένοι απ’ τον υπόλοιπο κόσμο, μη μπορώντας να δραπετεύσετε και μόνη σας ελπίδα είναι να βρείτε ένα μέρος απ’ όπου θα σας περισυλλέξουν με ασφάλεια.
Μετά τα γεγονότα του πρώτου μέρους, βρισκόμαστε για άλλη μια φορά σε μια μαζική πανδημία. Εσείς ανήκετε σε μία ομάδα τεσσάρων (οπλισμένων) επιζώντων (Nick, Rochelle, Coach και Ellis) οι οποίοι βρίσκονται στις Νοτιοανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες και –ξεκινώντας από την Savannah- προσπαθούν να σώσουν το τομάρι τους απ’ τις ορδές χιλιάδων ζόμπι. Οι επιζώντες αυτοί είναι ολοκαίνουργιοι χαρακτήρες (τρεις άντρες και μία γυναίκα) που παρουσιάζονται για πρώτη φορά στη σειρά.
Gameplay
Το Left 4 Dead 2 έχει μία πληθώρα από modes τα οποία μπορείτε να επιλέξετε, καθώς και τέσσερα διαφορετικά επίπεδα δυσκολίας για το καθένα. Το Campaign είναι η κυρίως ιστορία, στην οποία επιλέγετε έναν χαρακτήρα και ζείτε την υπόθεση μαζί με τους άλλους τρεις επιζώντες. Εναλλακτικά, μπορείτε να εξασκηθείτε μόνος σας ενάντια στα ζόμπι, με το Single-Playεr mode, όπου επίσης επιλέγετε χαρακτήρα, καθώς και μία από τις τέσσερις διαθέσιμες τοποθεσίες για εξάσκηση.
Αν θέλετε να παίξετε με άλλους χρήστες εναντίον των ζόμπι, τότε σας περιμένει το Realism, καθώς και τα Versus και Survival. Στα multiplayer modes, συναντάμε το Realism (μια παραλλαγή του Campaign), το Survival στο οποίο καλείστε να επιβιώσετε μέσα από έναν ατελείωτο χείμαρρο από ζόμπι και τα Versus και Scavenge modes, στα οποία κάθε ομάδα χρηστών αναλαμβάνει είτε τους επιζώντες, είτε τα ζόμπι. Όταν ξεκινάτε ένα mode ή ένα νέο level τότε ίσως ξενίσετε αρκετά με τους χρόνους φόρτωσης, ειδικά στην έκδοση για PC. Εδώ χρειάζεται υπομονή, καθώς η Valve εφάρμοσε αυτό το σύστημα για να μην υπάρχει έντονο το στοιχείο του ενδιάμεσο loading μέσα σε ένα level.
Η βάση του gameplay στο Left 4 Dead 2 παραμένει η ίδια. Σε περίπτωση που δεν έχετε παίξει το πρώτο μέρος, δεν θα δείτε κάποια σημαντική διαφορά, ούτε θα παίξει ρόλο το αν είχατε προηγουμένως ολοκληρώσει το πρώτο παιχνίδι ή όχι. Ίσα-ίσα που αν το έχετε, κάνει τότε θα σας ξενίσουν πολλές από τις ομοιότητες που έχει η φετινή έκδοση με την περυσινή. Καταρχήν στο ξεκίνημα του κάθε level καλείστε να επιλέξετε τον εξοπλισμό σας, επιλέγοντας ανάμεσα σε διάφορα διαθέσιμα όπλα, και τις βοήθειες. Ο χαρακτήρας σας δέχεται για άλλη μια φορά ένα πιστόλι, ένα δευτερεύον όπλο το οποίο αλλάζει όποτε θέλει, μολότοφ, medikits και παυσίπονα.
Ουσιαστικές αποστολές δεν υπάρχουν. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να σωθείτε και γι’ αυτό θα πρέπει να σκοτώσετε όποιο ζόμπι βλέπετε μέχρι να φτάσετε σε ένα σημείο απ’ όπου θα σας περισυλλέξουν. Για να το καταφέρετε αυτό θα χρειαστεί να κάνετε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να θέσετε σε λειτουργία οχήματα διαφυγής ή να δημιουργήσετε ένα σινιάλο που θα κάνει την παρουσία σας αισθητή στους άλλους.
Οπλισμός
Τα φετινά όπλα στο Left 4 Dead 2 δεν έχουν μεγάλες διαφορές σε σχέση με πέρυσι. Υπάρχουνε τα κλασικά αυτόματα, δίκαννα, snipers κ.ο.κ., ενώ από melee weapons έχουμε διάφορα «αστεία» αντικείμενα όπως αλυσοπρίονο, τηγάνι μαγειρέματος ή ακόμα και ηλεκτρική κιθάρα (αυτό σίγουρα θα αρέσει στους ροκάδες!) Η μολότοφ δεν έχει τόσο καλή απόδοση, όσο τα όπλα κοντινής απόστασης, τα οποία θα πρέπει να χρησιμοποιείτε σωστά, καθώς αρκετές φορές θα τύχει να ξεμείνετε από σφαίρες. Επίσης, τα medikits χρειάζονται λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να χρησιμοποιηθούν, ενώ τα παυσίπονα ναι μεν θεραπεύουν άμεσα, αλλά μετά από λίγο σας αφαιρούν ένα μικρό ποσοστό ενέργειας από αυτή που θεραπεύσανε. Δεν έχουνε δηλαδή την μεγάλη επίδραση του medikit, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί από και προς τους συναδέλφους σας.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου