Nickelodeon All-Star Brawl review

 Τα κα


ρτούν και οι σειρές της Nickelodeon έχουν μεγαλώσει γενιές παιδιών στην Ελλάδα και, κυρίως, στο εξωτερικό. Το παιχνίδι χρησιμοποιεί κοντά στους 20 χαρακτήρες της Nickelodeon, οι οποίοι συνοδεύονται από τις ανάλογες αρένες. Στο ρόστερ είναι αρκετοί αγαπημένοι χαρακτήρες όπως ο Μπόμπ Σφουγγαράκης και ο Πάτρικ, η Korra, ο Danny Phantom, τα Χελωνονιντζάκια και η April O’ Neal, ο Garfield και άλλοι.

Βέβαια, τα προβλήματα αρχίζουν να εμφανίζονται από την στιγμή που μπαίνετε στα μενού του παιχνιδιού, αφού... γίνεται φανερό πως το budget του είναι αρκετά μικρό. Η μουσική είναι αδιάφορη και το interactivity αγγίζει αυτό ενός μενού από DVD/Blu-ray. Την ίδια αίσθηση βγάζουν και οι περιορισμένες επιλογές. Για single-player υπάρχει ένα μισοκακόμοιρο Arcade mode που μπορείτε να ολοκληρώσετε σε ελάχιστο χρόνο, η επιλογή Sports που έχει πέντε διαφορετικά modes με μια μπάλα που είναι σχεδόν τα ίδια και αρκετά βαρετά. Το Battle mode προσφέρει τις κλασικές επιλογές Stock, που στέφει νικητή τον παίκτη που δεν χάνει όλες τις “ζωές” του, και Timed, στο οποίο μετά από ένα χρονικό περιθώριο οι παίκτες με τις λιγότερες ήττες έχουν την νίκη. Online μπορείτε να ασχοληθείτε με competitive play ή να παίξετε γρήγορα ματς και να δημιουργήσετε lobby για να παίξετε με φίλους ή άλλους παίκτες με συγκεκριμένες ρυθμίσεις. Υπάρχει και local multiplayer.

Παρά τις μεγάλες ομοιότητες με το Smash, το Nickelodeon All-Star Brawl έχει και κάποια ξεχωριστά στοιχεία. Η κίνηση των χαρακτήρων είναι αρκετά πιο γρήγορη από του Smash Bros Ultimate και γενικότερα των Smash μετά το Melee. Υπάρχει ένα χρησιμότατο air dash που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ανακάμψετε από χτυπήματα που σας έχουν στείλει εκτός αρένας. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να αυξήσετε την ταχύτητα που κινείστε εντός της πίστας, ενώ μπορείτε να συνδυάσετε επιθέσεις μετά από κάθε χρήση του. Το μόνο αρνητικό είναι πως είστε ακόμα ανοιχτός στις επιθέσεις των αντιπάλων ενώ κάνετε air dash, καθώς δεν αποτελεί αποφυγή. Δεν υπάρχει dodging. Ο μόνος τρόπος για να αποφύγετε την φθορά είναι είτε να μπλοκάρετε, είτε να χρησιμοποιήσετε κάποια άλλη επίθεση που μπορεί να ακυρώσει αυτήν του αντιπάλου σας. Υπάρχουν λαβές που σας επιτρέπουν να κουβαλήσετε τον αντίπαλο χαρακτήρα για λίγο πριν του κάνετε ζημιά, συν μικρές και μεγάλες επιθέσεις που μπορούν να γίνουν και ενώ είστε στον αέρα.

Oι πίστες, παρόλο που είναι ουσιαστικά 20, έχουν κάποια πολύ περιορισμένα χαρακτηριστικά γνωρίσματα. Πχ το λεωφορείο εν κινήσει στην πίστα που είναι εμπνευσμένη από το Hey Arnold, οι κινούμενες πλατφόρμες στο Technodrome Takedown και τα δημητριακά που λειτουργούν σαν κινούμενη άμμος στο Powered Toast Trouble των Ren and Stimpy. Υπάρχουν μερικά easter eggs δεξιά και αριστερά αλλά δεν είναι τίποτα τρομερό. Στην ουσία θα καταλήξετε σε τέσσερις-πέντε αγαπημένες πίστες και πιθανότατα δεν θα δείτε κάτι καινούριο αν δεν υπάρξει κάποιο DLC.

Γενικότερα, μιλάμε για μία αρκετά διασκεδαστική εναλλακτική του Super Smash Bros. Το gameplay έχει χώρο για εξέλιξη εφόσον ασχοληθείτε, με κάθε χαρακτήρα να έχει ξεχωριστές κινήσεις και στιλ μάχης. Θα βρείτε πιο αργούς χαρακτήρες που όμως κάνουν μεγαλύτερη ζημιά όπως ο Patrick, θα βρείτε μέτριους χαρακτήρες αλλά με εκπληκτικά specials όπως η Helga με την μαγική σφεντόνα της. Παρά τον σχετικά μικρό αριθμό μαχητών για την ώρα, υπάρχει κάποιος για όλους. Τόσο τα dash όσο και οι μικρές αλλά αρκετά καλές αλλαγές στο gameplay προσφέρονται για φοβερά ματς και αναπάντεχες στρατηγικές που μπορούν να πιάσουν τους αντιπάλους κυριολεκτικά στον ύπνο. Επίσης, το να παίζεις με άλλους φανατικούς των καρτούν της Nickelodeon από τον καναπέ είναι αρκετά εθιστικό. Το παιχνίδι υποστηρίζει έως τέσσερις παίκτες, με τις μάχες να είναι 1v1 ή 2v2.

Το μεγαλύτερο ίσως πρόβλημα του τίτλου είναι ότι δεν έχει αυτήν την “σπίθα” των καρτούν στα οποία βασίζεται. Τα nicktoons λατρεύονται από εκατομμύρια μικρούς και μεγάλους γιατί κάθε ένα έχει την δική του μοναδική προσωπικότητα. Κάτι που το παιχνίδι, λόγω έλλειψης budget πιθανότατα, δεν έχει. Το animation των χαρακτήρων είναι περιορισμένο και πολλοί μοιράζονται το ίδιο σε κάποιες περιπτώσεις, γεγονός που κάνει τα μοντέλα μερικές φορές να κινούνται περίεργα. Υπάρχουν κάποιες κινήσεις που αναγνωρίζονται από τα ανάλογα καρτούν αλλά μην περιμένετε την λεπτομέρεια του Smash Bros. Οι πίστες επίσης δεν έχουν να προσφέρουν πολλά όσον αφορά τον οπτικό τομέα. Δεν εννοώ ως προς την λεπτομέρεια, αφού μιλάμε για καρτούν της Nickelodeon που τα περισσότερα είναι τηλεοπτικά και έχουν αφαιρετικά χαρακτηριστικά. Αλλά δεν υπάρχει ούτε πλούσιο animation στο παρασκήνιο. Ο δε ήχος είναι ίσως το πιο αδύνατο σημείο του παιχνιδιού. Υπάρχουν ελάχιστα από τα μουσικά θέματα που αγαπήσαμε και παίζουν μόνιμα στις ανάλογες πίστες. Τα υπόλοιπα θέματα είναι βαρετά και εντελώς αδιάφορα. Επίσης δεν υπάρχει voice acting (τουλάχιστον είναι προγραμματισμένο να προστεθεί αργότερα), με τους χαρακτήρες απλά να έχουν μια γραπτή ατάκα στην αρχή. Τέλος, ούτε τα ηχητικά εφέ είναι κάτι τρομερό

Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου