Lara Croft and the Temple of Osiris Review

Η Lara Croft δεν ήταν πάντα το κοριτσάκι που σαβουριάζεται σε σπηλιές και λαγκάδια όπως στο Tomb Raider του 2013. Οχι αγαπητοί. Η αρχαιολόγος με τα γιγάντια στήθη ήταν και μια κυρία που δεν δίσταζε να τα βάλει με θεούς και οχι μόνο να τους νικάει, αλλά να το κάνει παίρνοντάς τους και τα σώβρακα. Στο Lara Croft and the Temple of Osiris, τον διάδοχο του Lara Croft and the Guardian of Light, η badass Lara επιστρέφει και κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα: να σώζει τον κόσμο από αρχαία πνεύματα του κακού.
Μια χαρούμενη ημέρα λοιπόν, η Lara Croft και ο νέος γκο.. εχμ... συνεργάτης της Carter Bell, που τυγχάνει να είναι και λίγο τυχοδιώκτης, λίγο ληστής κτλ (καρικατούρα του Drake για όσους πιάσανε το αστείο), μπαίνουν στο αιγυπτιακό ναό του Osiris να ψάξουν για καλούδια και να διδάξουν την ανθρωπότητα ιστορία. Βρίσκουν λοιπόν το staff of osiris και επειδή ο λησταρχάκος δεν έχει καθόλου υπομονή, καταλήγουν και οι δύο καταραμένοι, ενώ σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ο αρχαίος θεός Set απειλεί να καταστρέψει την ανθρωπότητα. Ευτυχώς μαζί με τον διαβολικό θεό, εμφανίζεται η Isis, σύζηγος του Osiris, και ο γιος τους Horus, οι οποίοι συμφωνούν μαζί με την Lara και τον Carter να βοηθήσουν ώστε να αναστήσουν τον Osiris και να δώσουν ένα τέλος στα εφιαλτικά σχέδια του Set. Μην περιμένετε σοβαρή ιστορία, άλλωστε μιλάμε για παιχνίδι “Lara Croft”, όχι “Tomb Raider”.
Το Lara Croft and the Temple of Osiris, όπως και ο προκάτοχός του, παίζεται από ισομετρική οπτική γωνία και δίνει μεγάλη έμφαση στους γρίφους και στο platforming, που διανθίζει με μάχες. Στις μάχες ο δεύτερος αναλογικός χρησιμεύει στη στόχευση σαν dual-stick shooter. Επιστρέφει και το σύστημα με τις αναβαθμίσεις που σας δίνει περαιτέρω δυνατότητες μέσω κάποιων αντικειμένων όπως μαγικά δαχτυλίδια και φυλαχτά, τα οποία μπορούν να αλλάξουν λίγο τον τρόπο με τον οποίο πολεμάτε και να κάνετε τη ζωή σας πιο εύκολη. Ταυτόχρονα, μέσα σε κανονικούς αλλά και “προαιρετικούς” τάφους, βρίσκετε power-ups που ανεβάζουν την υγεία και το ποσοστό των πυρομαχικών σας, ενώ έχετε κάποια challenges όπως να χρησιμοποιήσετε βόμβες για να μετακινήσετε πράγματα ή να κάνετε συγκεκριμένο χρόνο να ολοκληρώσετε τον τάφο. Το αποτέλεσμα είναι όπλα, ακόμα περισσότερα δαχτυλίδια και φυλαχτά και αναβαθμίσεις υγείας και πυρομαχικών.
Διασκεδαστικός χαμός.
Διασκεδαστικός χαμός.
Οι γρίφοι είναι κυρίως περιβαλλοντικοί και επικεντρώνονται στα άλματα, χρήση διακοπτών, βαριές μπάλες και πλατφόρμες πίεσης, ενώ η χρήση των βομβών αυτή την φορά είναι πολύ πιο επιτακτική. Βέβαια θα βαρεθείτε να τσουλάτε μεταλλικές σφαίρες δεξιά κι αριστερά, αφού πλέον μαζί με τις κλασικές που αποτελούν απλά ένα ικανό βάρος για διακόπτες, υπάρχουν τα sunlight spheres που ανοίγουν πόρτες αλλά και ωρολογιακές βόμβες οι οποίες σκάνε μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, από τη στιγμή που τις αγγίζει η Lara ή φεύγουν από την αρχική τους θέση. Την πιο μεγάλη διαφορά στο παιχνίδι όμως την κάνει το staff of osiris που αφενός αποτελεί εναλλακτικό όπλο, αφού μπορείτε να χρησιμοποιείτε την ακτίνα του για να κάνετε ζημιά σε εχθρούς, αλλά και να λύνετε γρίφους με καθρέφτες και κάτοπτρα. Επίσης είναι χρήσιμο και χωρίς την ακτίνα, αφού μπορείτε να κάνετε συγκεκριμένα στοιχεία της πίστας να μετακινηθούν ή να καθυστερείτε την πυροδότηση των σφαιρών-βομβών.

Τα αφεντικά του παιχνιδιού έχουν περίπου την ίδια φιλοσοφία με τις πίστες. Στις περισσότερες περιπτώσεις αντιμετωπίζονται με το να βρείτε το μοτίβο τους και να κάνετε τις ανάλογες ενέργειες έτσι ώστε να τους προκαλέσετε φθορά και να επαναλάβετε όσες φορές χρειάζεται για να τους νικήσετε. Υπάρχουν αφεντικά με αρκετα δημιουργικό σχεδιασμό, όπως ο τεράστιος σκαραβαίος που καλείστε να αντιμετωπίσετε πάνω σε μια μπάλα που κυλά αργά, αλλά και κουραστικά αφεντικά όπως ένας τεράστιος κροκοδειλόμορφος θεός που πρέπει να “ταΐσετε” βόμβες.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου