H ελληνική μυθολογία ανέκαθεν αποτελούσε πηγή έμπνευσης για την βιομηχανία των video games γενικότερα, κάτι που αποτυπώνεται σε δημιουργίες όπως το God of War, το Rise of the Argonauts και το Warriors: Legend of Troy. Τα games που προαναφέραμε πάντως δεν έχουν καμία ιδιαίτερη σχέση με το Funk of Titans, την παρθενική κυκλοφορία της A Crowd of Monsters στις οικιακές κονσόλες. Για να είμαστε μάλιστα πιο ακριβείς πρόκειται για ένα exclusive του Xbox One, το οποίο έφτασε αθόρυβα στα ψηφιακά ράφια του Xbox Live Marketplace στις αρχές του μήνα. Η μόνη επαφή που είχαμε μέχρι τότε με το Funk of Titans ήταν στην περυσινή Gamescom, όταν και είχε παρουσιαστεί το πρώτο τρέιλερ του. Το τελευταίο κυκλοφόρησε στα πλαίσια του προγράμματος ID@Xbox, το οποίο δίνει την ευκαιρία σε δεκάδες indie developers να παρουσιάσουν το όραμά τους στο Xbox One.
Nα σημειωθεί ότι η A Crowd of Monsters είναι μία "πρωτάρα" εταιρεία, καθώς στο βιογραφικό της συναντάμε μόνο το Sugar Kid για iOS, το οποίο πάντως κατάφερε να σημειώσει υψηλές πωλήσεις στο Apple Store.
Στην περίπτωση του Funk of Titans όμως είναι λογικό να υπάρχουν μεγαλύτερες απαιτήσεις, αφού αν μη τι άλλο μιλάμε και για ένα exclusive του Xbox One. Δυστυχώς η απειρία των δημιουργών του είναι υπεύθυνη για το αποκαρδιωτικό αποτέλεσμα που συναντάμε εδώ. Ας δούμε όμως παρακάτω για ποίους λόγους το Platform της A Crowd of Monsters αποτυγχάνει να διακριθεί.
Από τα πρώτα κιόλας λεπτά ενασχόλησής σας με το Funk of Titans θα διαπιστώσετε ότι πρόκειται για μια δημιουργία που δεν παίρνει τον εαυτό της στα σοβαρά. Κεντρικός πρωταγωνιστής της ιστορίας είναι ο Περσέας, ο οποίος αναλαμβάνει να αναδείξει το μεγαλείο της funk μουσικής για λογαριασμό του Δία. Ο τελευταίος για κάποιο ανεξήγητο λόγο δεν... γουστάρει ιδιαίτερα την pop, την rap και την rock (εδώ μας το χαλάει λίγο ο Δίας) και για αυτό αναθέτει στον Περσέα να εξολοθρεύσει τρεις Τιτάνες ή αλλιώς τους υπέρμαχους των τριών μουσικών genres που προαναφέραμε.
Το σεναριακό υπόβαθρο στηρίζεται κατά έναν αλλοπρόσαλλο τρόπο στην ελληνική μυθολογία, παρόλα αυτά ο Περσέας δεν έχει καμία ιδιαίτερη σχέση με τον ομώνυμο ήρωα. Μια ματιά στην εξωτερική εμφάνισή του αρκεί για να σας πείσει, καθώς ο κεντρικός πρωταγωνιστής είναι έγχρωμος, διαθέτει μια πλούσια αφάνα και μοιάζει σαν να έχει ξεπηδήσει από τις Blaxploitation ταινίες της δεκαετίας του '70. Προσωπικά μας θύμισε τον αείμνηστο Jim Kelly από τα Enter the Dragon και Black Belt Jones.
- Blogger Comment
- Facebook Comment
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης
(
Atom
)
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου