Need for Speed: Most Wanted πολύ αναλυτικά

Στις αρχές της περασμένης σεζόν, όταν ανακοινώθηκε έμμεσα το reboot στο Need for Speed: Most Wanted, επικράτησε πανικός. Ορισμένοι οπαδοί της σειράς το περίμεναν με ανυπομονησία, ενώ άλλοι θεωρούσαν ότι ο νέος τίτλος θα ήταν μια αποτυχία. Αυτό που συζητήθηκε πολύ ήταν η επαναφορά της Criterion Games στο ρόλο της προγραμματιστικής εταιρείας από την EA Games, κάτι που μας θυμίζει εν ολίγοις την τακτική της Activision στα Call of Duty, η οποία εναλλάσσεται μεταξύ Infinity Ward και Treyarch. Έχοντας υπόψη το ότι η Criterion ανέπτυξε το Need for Speed: Hot Pursuit και το αγαπημένο Burnout Paradise μπορεί να μαντέψετε εύκολα ότι το νέο Need for Speed δεν ξεφεύγει πολύ από αυτό το μοντέλο.
Παρόλα αυτά, το καινούριο Most Wanted είναι μια μίξη στοιχείων που επιφέρει ένα μοναδικό αποτέλεσμα, χωρίς να θυμίζει αντιγραφή από κανένα άλλο racing game. Τέρμα οι παραπλανητικές αιθέριες υπάρξεις Αυτό που θα παρατηρήσετε στο νέο Most Wanted, ειδικά αν το είχατε παίξει και παλαιότερα, είναι η έλλειψη σεναρίου. Τώρα πια δεν υπάρχει η κλασική ιστορία ή αλλιώς το campaign, όπου μια ελκυστική παρουσία σας προέτρεπε να πάρετε μέρος σε αγώνες αυτοκινήτων. Αντιθέτως, τα πράγματα είναι πολύ απλοϊκά και ξεκάθαρα. Θα πρέπει να αγωνιστείτε με πολλούς αντιπάλους για να βρεθείτε μέσα στο στην Most Wanted List, ακόμα και να κατακτήσετε την κορυφή. Παρότι το σεναριακό υπόβαθρο κέντριζε το ενδιαφέρον, ιδιαίτερα του ανδρικού κοινού που απολάμβανε καλίγραμμες παρουσίες (όπως στο παλιό Most Wanted ή στο Undercover), εντούτοις η EA αποφάσισε να ακολουθήσει μια διαφορετική προσέγγιση, πόσο μάλλον όταν είδε ότι το Need for Speed: The Run απογοήτευσε στους περισσότερους τομείς.
  Καλώς ήρθατε στο Fairhaven
Όπως έχουμε συνηθίσει όλα αυτά τα χρόνια στη σειρά Need for Speed, η έναρξη της δράσης σας βρίσκει εξ αρχής στη θέση του οδηγού, με το αυτοκίνητό σας να έχει ήδη αναπτύξει ταχύτητα κι εσάς να εκτελέσετε μια συγκεκριμένη αποστολή. Κάποτε έπρεπε να νικήσετε έναν αγώνα ή να ξεφύγετε από έναν αστυνομικό. Τώρα όμως πρέπει απλώς να χαλαρώσετε και να φτάσετε στον προορισμό σας. Μόλις φτάσετε στον τερματισμό, μια ευχάριστη έκπληξη θα σας περιμένει που θα είναι φυσικά -τι άλλο- από ένα νέο όχημα. Εκεί θα πρέπει να αποχωριστείτε την αρχική Aston Martin V12 Vantage και να πάρετε τα κλειδιά της Porsche 911 Carrera S. Δεν νομίζω να έχετε παράπονο αφού "σας πάει" από το καλό στο καλύτερο, σε αντίθεση με τα προηγούμενα NFS που σας ανάγκαζαν να αλλάξετε την θρυλική BMW με ένα κοινό Mazda RX-8. Παρόλα αυτά, φαίνεται πως ποτέ δεν θα μπορέσετε σε αυτό το παιχνίδι να κρατήσετε το αρχικό σας αμάξι. Τα modes Ένα έχουμε να πούμε για το καινούριο Most Wanted. Δεν έχει καμία σχέση με τον προκάτοχό του. Το μόνο κοινό τους είναι ο τίτλος και η Most Wanted List, μια λίστα με τους 10 πιο καταζητούμενους οδηγούς. Όσο οδηγείτε και κερδίζετε αγώνες τόσο αποκτάτε Speed Points, με τα οποία ανεβαίνετε στη Most Wanted list. Σύστημα οικονομίας και ουσιαστικών upgrades δεν υφίσταται για άλλη μια φορά. Κατά τα άλλα, το Most Wanted θα σας προσφέρει μια διαφορετική εμπειρία από αυτή που έχετε συνηθίσει. Η λογική είναι open-world και θα πρέπει να εξερευνήσετε την πόλη για να βρείτε νέα events και να πάρετε μέρος σε αυτά. Εκτός αυτού, στην πόλη θα πρέπει να ψάξετε και για αμάξια που βρίσκονται σε τυχαία σημεία.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου