League of Legends: Zed Guide

Η Riot μας παρουσιάζει έναν ακόμη champion για το δημοφιλές MOBA game League of Legends, με τον οποίο ευελπιστεί να βγάλει από μέσα σας...τον νίντζα. Ο Zed, είναι ένας από τους πιο επικίνδυνους πολεμιστές για έναν και μόνο λόγο. Γιατί κατέχει τις απαγορευμένες σκοτεινές δυνάμεις. Με την περιέργειά του να τον σπρώχνει στο να γίνει καλύτερος από τον Shen, τον γιο του μεγάλου δάσκαλου νίντζα, ο Zed ανακαλύπτει ένα κρυμμένο μαγικό κουτί, το οποίο του έδωσε μεγάλη δύναμη και απομακρύνθηκε από τον καλό δρόμο. Ως εκ τούτου, ο Zed τριγυρνάει σκοτώνοντας όσους (κατά την άποψή του) αρνούνται να δούν την "αλήθεια που έκρυβε το κουτί" και ζουν περιορισμένοι.
Ο Zed βρίσκεται ήδη στο store του LoL και σαν champion μας μπερδεύει πολύ ως προς τον τρόπο που μπορεί να παιχτεί. Το μόνο που ξέρουμε στα σίγουρα είναι ότι παίζεται μόνο ως attack damage και ότι είναι melee assassin. Οι ικανότητές του δεν μας δείχνουν ξεκάθαρα για το αν είναι κατάλληλος για mid lane, για τα άλλα δύο lanes ή για jungle. Η επιλογή είναι καθαρά δική σας αλλά σας προτείνουμε να παίζετε solo μαζί του άρα προτιμήστε ή mid lane ή solo top/bot lane. Έτσι θα διευκολύνετε την ομάδα σας πάρα πολύ σε περίπτωση που κάποιος θελήσει να είναι jungler.


Οι ικανότητες του
Χαρακτηριστικό του νέου champion είναι η χρήση της σκιάς του στην μάχη. Ο Zed μπορεί να βγάλει την σκιά του και να την κάνει να χτυπήσει και αυτή τον στόχο ή να την χρησιμοποιήσει ως portal τηλεμεταφοράς. Μπορεί να στείλει την σκιά του προς όποια κατεύθυνση θελήσει και μετά χρησιμοποιώντας το ίδιο skill, να αλλάξει θέση με αυτή. Η τεχνική θυμίζει λίγο το Distortion της LeBlanc και χρησιμοποιείται με τον ίδιο τρόπο.

Ας δούμε όμως τα skills του Zed πιο αναλυτικά:
Contempt for the Weak (Περιφρόνηση των αδυνάτων) -Passive- : Η passive ικανότητα του Zed του επιτρέπει να προκαλεί 8% παραπάνω damage στους εχθρούς που έχουνε κάτω από το 50% της ζωής τους. Η ικανότητα αυτή όμως έχει ένα μικρό cooldown.

Razor Shuriken (Κοφτερό Σούρικεν): Ο Zed και η σκιά του (αν είναι έξω εκείνη την στιγμή) πετάνε ένα shuriken που προκαλεί damage σε όσους εχθρούς υπάρχουν εκείνη την στιγμή στην πορεία του.

Living Shadow (Ζωντανή Σκιά): Ο Zed βγάζει την σκιά του για μερικά δευτερόλεπτα και εκείνη εκτελεί τις ίδιες επιθέσεις με τον champion. Αν πατήσετε όμως για δεύτερη φορά το Living Shadow, τότε ο Zed θα αλλάξει θέση με την σκιά και αυτή θα εξαφανιστεί. Αν ο Zed και η σκιά του χτυπήσουν ταυτόχρονα έναν εχθρό με το Razor Shuriken τότε το damage που θα υποστεί θα είναι μεγαλύτερο ενώ αν τον χτυπήσουν με το Shadow Slash (το skill που θα αναλύσουμε παρακάτω) τότε ο στόχος θα επιβραδυνθεί αρκετά.

Shadow Slash (Κόψιμο της Σκιάς): Ο Zed και η σκιά του (αν βρίσκεται έξω εκείνη την στιγμή) χτυπάνε τους εχθρούς τους φέρνοντας σβούρες, με μια σκοτεινή ενέργεια φτιαγμένη από πολλές σκιές. Το συγκεκριμένο skill επιβραδύνει τόσο την ταχύτητα κίνησης όσο και την ταχύτητα επίθεσης του στόχου.
Death Mark (Σημάδι του Θανάτου): Ο Zed εξαφανίζεται μέσα στις σκιές και πετάγεται πάνω στον αντίπαλο προκαλώντας αρκετό damage. Επίσης η σκιά βγαίνει πίσω από τον εχθρό και εκτελεί τις ίδιες επιθέσεις με τον Zed. Μετά από τρία δευτερόλεπτα το Mark εκρήγνυται προκαλώντας πολλή ζημία. Αν ο Zed θελήσει, μπορεί να αλλάξει θέση με την σκιά του εκείνη την στιγμή.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου