Hawken preview για πολύ δράση και όχι μόνο

Το Hawken είναι ένα online combat game που σας δίνει την δυνατότητα να πιλοτάρετε την απόλυτη πολεμική μηχανή που αποκαλείται mech. Το επερχόμενο δημιούργημα της ανεξάρτητης προγραμματιστικής εταιρίας Adhesive Games έχει ως βασικό στόχο να δημιουργήσει μια αίσθηση δύναμης και κυριαρχίας σε όσους θελήσουν να μπουν πίσω από τα χειριστήρια ενός ογκώδους και απειλητικού mech. Ανάλογα με το είδος του game που θα επιλέξετε είναι αναγκαία η ανάπτυξη διαφορετικής στρατηγικής τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση. Δοκιμάσαμε το Hawken στο δεύτερο closed beta event που πραγματοποιήθηκε από τiς 11 έως και τις 13 Νοεμβρίου και αξίζει να αναφερθούμε σε όσα μας κράτησαν το ενδιαφέρον, αλλά και σε εκείνα που μας άφησαν ασυγκίνητους. Βγαίνοντας από το γκαράζ
Ξεκινώντας, το interface του Hawken σας οδηγεί στο γκαράζ σας, όπου και εκεί μπορείτε να διαλέξετε τον τύπο του Mech που θα "πιλοτάρετε". Τα είδη που σας δίνονται εναλλάσσονται ανάμεσα σε Berseker, Sharpshooter, Brawler, Infiltrator, Assault και Rocketeer. Όπως είναι φυσικό, κάθε mech έχει και τη χρησιμότητά του σε κάθε τύπο game ξεχωριστά, εκτός βέβαια από τα deathmach, όπου εκεί η επιλογή σας έχει να κάνει απλά με ότι θεωρείτε ότι σας βολεύει. Μπορείτε να αποκτήσετε όποιο mech επιθυμείτε, φτάνει να μπορείτε να το αγοράσετε ξοδεύοντας είτε mech points (πόντοι που δίνονται κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού), είτε κάνοντας ανταλλαγή των experience points που συλλέξατε για να πάρετε περισσότερα Mech points. Μπορείτε επίσης να αναβαθμίσετε τα όπλα του κάθε mech. Κάθε μία από τις έξι τεράστιες πολεμικές μηχανές έχει δύο primary weapons (ένα από τα οποία το προεπιλέγετε πριν μπείτε σε κάθε νέο map) και ένα secondary weapon. Όμως μπορείτε να επιλέξετε και ανάμεσα σε μία επιθετική και μία αμυντική ιδιότητα (skill). Φυσικά δε γίνεται να μην αναφέρουμε ότι μπορείτε ακόμα και να ντύσετε το mech σας! Όχι, μη πάει το μυαλό σας σε Sims καταστάσεις. Μπορείτε να του φορέσετε διαφορετικά είδη armor σε ολόκληρο το «σώμα», τα οποία ενισχύουν τις άμυνές σας με διαφορετικό τρόπο το καθένα ή ακόμα και να τα βάψετε με μία ευρεία γκάμα από χρωματικές παλέτες. Έτσι λοιπόν μπορείτε να έχετε ένα mech σε παραλλαγή ερήμου ή ξηράς, με προσεγμένες λαχανί πινελιές! Όσον αφορά τις επιλογές παραμετροποίησης και προσαρμογής που έχετε, το Hawken δεν έχει την πληθώρα που προσφέρουν άλλα παιχνίδια του είδους, κάτι το οποίο μπορεί να αφήσει κάποιους όχι και τόσο ικανοποιημένους. Ακολουθώντας το πολύ δημοφιλές τελευταία F2P (free-to-play) μοντέλο, το Hawken δεν έχει retail τιμή ή κάποια συνδρομή. Κατεβάζετε το παιχνίδι εντελώς δωρεάν και αρχίζετε να παίζετε με ένα πολύ βασικό Mech.
Παίζοντας μαζεύετε πόντους τους οποίους μπορείτε να ξοδέψετε για να αγοράσετε καινούρια πιο δυνατά Mechs, αναβαθμίσεις αισθητικής φύσεως η διάφορα gadget που αυξάνουν τις πολεμικές ικανότητες του Mech σας. Ένα άλλο χαρακτηριστικό είναι τα τρία δέντρα skills τα οποία μπορείτε να χτίσετε όπως εσείς θέλετε, κερδίζοντας experience μετά από κάθε αποστολή. Η αλήθεια είναι ότι είστε περιορισμένοι στις επιλογές που έχετε για την αναβάθμιση του Mech σας, αλλά πάντα υπάρχει χώρος για περισσότερη ευελιξία στο μέλλον, αφού το παιχνίδι είναι ακόμα στα στάδια της Beta. Επειδή όμως κάθε indie δημιουργία πρέπει να έχει και κάποιο είδος εσόδων, μπορείτε αν θέλετε να αγοράσετε οτιδήποτε από όλα αυτά χρησιμοποιώντας αληθινά χρήματα, ένα χαρακτηριστικό που χρησιμοποιούν πολλοί, αν όχι όλοι οι F2P τίτλοι.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου