Assassin's Creed III: Liberation

Είναι κοινό μυστικό πως το PlayStation Vita, παρά τις μεγάλες hardware δυνατότητές του, δεν έχει το ανάλογο software που θα το οδηγήσει στην καταξίωση στον χώρο των φορητών κονσόλων. Στην φετινή E3 του Los Angeles η Sony ανακοίνωσε μια πλειάδα σημαντικών κυκλοφοριών, οι οποίοι (τουλάχιστον στα "χαρτιά") θα βοηθούσαν στην ανάκαμψη των πωλήσεων της κονσόλας. Μία εξ αυτών των κυκλοφοριών είναι το Assassin's Creed III: Liberation που έχει αναπτυχθεί από την Ubisoft Sofia, ένα παρακλάδι της Ubisoft που δημιουργήθηκε στη Βουλγαρία το 2006. Κατά καιρούς στο παρελθόν έχουμε δει αρκετά spin-offs της σειράς Assassin's Creed σε φορητές κονσόλες, όπως τα Assassin's Creed: Altair's Chronicles για το DS και το Assassin's Creed: Bloodlines για το PSP. Οι παραπάνω δημιουργίες έτυχαν "χλιαρής" αποδοχής από το κοινό, καθώς σε γενικές γραμμές δεν μπορούσαν να αποδώσουν το κλίμα της σειράς, λόγω των περιορισμένων hardware δυνατοτήτων του DS και του PSP αντίστοιχα. Θεωρητικά τουλάχιστον, το νέο φορητό της Sony έχει τις δυνατότητες να αποδώσει μια ικανοποιητική Assassin's Creed εμπειρία. Το Uncharted: Golden Abyss που κινείται σε παραπλήσια Action-Adventure πλαίσια αποδεικνύει περίτρανα την ακρίβεια του παραπάνω ισχυρισμού Εντούτοις, η Ubisoft Sofia είναι ένας άπειρος developer που ακόμα δεν έχει δώσει τα διαπιστευτήρια του στην βιομηχανία των video games. Κατόπιν αυτού, είναι λογικό να υπάρχει μια δυσπιστία σχετικά με το κατά πόσο μπορεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Το εύλογο ερώτημα που γεννιέται λοιπόν είναι το εξής: "Mπορεί το Assassin's Creed III: Liberation να αποτελέσει το επόμενο killer-app για το PlayStation Vita;". Η απάντηση βρίσκεται στις επόμενες σελίδες του review.
  Louisiana Creole Τ
ο Assassin's Creed III: Liberation κινείται σε παρόμοια πλαίσια με τους προκατόχους τους, καθώς πρόκειται για ένα open world Action-Adventure με αρκετά stealth στοιχεία. Τα γεγονότα του διαδραματίζονται κατά την χρονική περίοδο 1765-1780, λίγο μετά το τέλος του Επταετούς Πολέμου (1756-1763), δηλαδή και κατά την διάρκεια της Αμερικανικής Επανάστασης. Ο Επταετής Πόλεμος διεξήχθη σε διάφορα σημεία της χώρας και ύστερα από το τέλος του η Γάλλια παραχώρησε το μεγαλύτερο μέρος των Αμερικανικών αποικιών της στην Βρετανία και την Λουϊζιάνα στην Ισπανία. Κεντρική πρωταγωνίστρια στο Liberation είναι η Aveline de Grandpre, κόρη ενός εύπορου επιχειρηματία και μιας σκλάβας. Η μητέρα της ηρωίδας εξαφανίστηκε μυστηριωδώς όταν εκείνη ήταν ακόμα νήπιο και στην πορεία την ανατροφή της ανέλαβε ο πατέρας της, Philipper Olivier de Grandpre και η μητριά της, Madeleine d' Isle. Η Aveline μερικά χρόνια αργότερα στρατολογήθηκε στην Assassin Brotherhood της Νέας Ορλεάνης και έθεσε ως σκοπό της ζωής της να βρει την μητέρα της. Το σενάριο δεν βγάζει ιδιαίτερο νόημα και υπάρχουν πολλές "τρύπες" στην αφήγησή του, όπως για παράδειγμα γιατί η Aveline επιλέχθηκε να εκπαιδευτεί ως Assassin ή γιατί η εύπορη και αριστοκρατική Γαλλίδα, Madeleine d' Isle, δέχθηκε να μεγαλώσει ως πραγματική κόρη της ένα κορίτσι που γεννήθηκε από μια σκλάβα κ.ο.κ. Στον αντίποδα, τα πραγματικά ιστορικά γεγονότα που ακολούθησαν μετά το τέλος του Επταετούς Πολέμου μεταφέρονται αριστοτεχνικά στο Assassin's Creed III: Liberation. Η Ubisoft σας βάζει αμέσως στο κλίμα της Νέας Ορλεάνης του 17ου αιώνα και σας μεταφέρει σε μια συναρπαστική περίοδο της Αμερικανικής ιστορίας.
  The past is gone but not forgotten
Το νέο κεφάλαιο της σειράς Assassin's Creed ξεκινά με έναν εφιάλτη της Aveline, ο όποιος αποτελεί ένα flashback της παιδικής της ηλικίας. Η πρώτη σας αποστολή είναι ιδιαίτερα απλοϊκή και με έντονο χιουμοριστικό περιεχόμενο, αφού θα πρέπει να κυνηγήσετε μια κότα στα σοκάκια της Νέας Ορλεάνης. Στην πορεία ένας φρουρός θα σας ρίξει στο έδαφος και ύστερα από ένα cutscene θα σηκωθείτε ως ενήλικη Aveline. Αμέσως μετά ακολουθεί μια αναμέτρηση με φρουρούς της πόλης, στην οποία θα παρακολουθήσετε διάφορα tutorials που θα σας βοηθήσουν να εξοικειωθείτε με το σύστημα μάχης. Ύστερα από τα παραπάνω γεγονότα, η κεντρική ηρωίδα θα ξυπνήσει τρομαγμένη στο κρεβάτι της. Η μητριά της θα την καθησυχάσει και ύστερα η Aveline θα φορέσει την στολή του Assassin και θα ξεχυθεί στη νύχτα. Ως επίλεκτο μέλος της αδελφότητας των δολοφόνων (Assassin Brotherhood) θα πρέπει να εκτελέσει διάφορες αποστολές που της αναθέτει ο μέντοράς της, Agate. Παράλληλα, η θηλυκή ηρωίδα θέλει να ξορκίσει τους προσωπικούς τις δαίμονες και να βρει την χαμένη της μητέρα. Επιπλέον, η Aveline δεν ξεχνά την ταπεινή καταγωγή της και θα προσπαθήσει να βοηθήσει τους αφρικάνους σκλάβους από την καταπίεση των Γάλλων και των Ισπανών αποίκων της Λουϊζιάνα.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου