Better Call Saul: Η αρχή του τέλους είναι και το τέλος της αρχής

 


Ο “Saul Goodman” του Bob Odenkirk αποδεικνύει στο Better Call Saul πως έχει ικανότητες επιβίωσης ισάξιες με αυτής μιας κατσαρίδας, ενός στοιχείου που μοιράζεται πλέον με τον ρόλο που υποδύεται εδώ και πάνω από 10 χρόνια. Στα γυρίσματα της 6ης 
και τελευταίας σεζόν ο Odenkirk υπέστη καρδιακό επεισόδιο που τον άφησε εκτός για πολλές εβδομάδες, αλλά επέστρεψε δριμύτερος για να ολοκληρώσει τα γυρίσματα του φινάλε.

Έτσι και ο “Saul” επιστρέφει για έναν τελευταίο γύρο στον υπόκοσμο της ανομίας όπου έχει μπλεχτεί σε ανεπανόρθωτο βαθμό, αλλά πλέον έχει αγκαλιάσει με κάθε κύτταρο του σώματός του. Ή μήπως όχι; Τα δύο πρώτα επεισόδια της 6ης που είναι διαθέσιμα στο ελληνικό Netflix αφήνουν μια χαραμάδα αμφιβολίας στον πολύπλοκο και πολυσύνθετο χαρακτήρα του Saul Goodman που ο Vince Gilligan και ο Peter Gould αποφάσισαν να υφάνουν σαν έναν περίτεχνο ιστό. Μια αμφιβολία για την οποία ίσως και να είχαμε υποψίες και θεωρίες και το σόου παίζει με αυτό το στοιχείο.

Θέτει, λοιπόν, με τον δικό του μοναδικό λιγομίλητο τρόπο -αυτόν του «δείξε και μην λες πολλά»- πως μάλλον υπάρχει χειρότερος απατεώνας από τον Τζιμάκο τον ΜακΓκίλ, ο οποίος είναι γένους θηλυκού. Η σύντροφος στη ζωή, αλλά και στις απατεωνιές -πλέον- του Saul, η Kim Wexler, ξεδιπλώνει μια πτυχή του εαυτού της που σίγουρα ο Saul δεν περίμενε και ούτε κάποιοι από εμάς. Η νομική πλευρά του υποκόσμου έχει μάλλον το δικό της δίδυμο Μπόνι και Κλάιντ και κάτι μου λέει πως προς τα εκεί οδεύει.

Μέσα σε όλα όσα εκτυλίσσονται στα πρώτα δύο επεισόδια και είναι πολλά για αρχή, τα καταφέρνει με τον μοναδικό τρόπο που κάνει τόσα χρόνια η σειρά. Δεν προσπαθεί πλέον να εντυπωσιάσει, είναι πιο σίγουρη για τον εαυτό της σε κάθε πλάνο, σε κάθε γραμμή του διαλόγου και φαίνεται πως οι Gilligan και Gould έχουν ακόμα το πάνω χέρι, το δημιουργικό τελικό άγγιγμα που φέρνει αυτό το απαράμιλλης ποιότητας και απόλαυσης τηλεοπτικό αποτέλεσμα. Σίγουρα πλέον οι ρυθμοί είναι πιο γρήγοροι από ποτέ και παραλληλίζονται εύκολα με το πώς γκάζωσε το Breaking Bad στη δική του τελευταία σεζόν.

Η αντίστροφη μέτρηση για να φτάσουμε στο Breaking Bad απέχει πλέον 11 ώρες ή ακόμη 11 επεισόδια. Είναι σουρεαλιστική, αλλά και άκρως ιντριγκαδόρικη η σκέψη του πώς τελικά θα δέσουν οι δύο σειρές, ποιο θα είναι το σημείο όπου θα τέμνουν; Γιατί μας έχουν υποσχεθεί από τώρα πως ο Walt και ο Jesse (Aaron Paul και Bryan Cranston) θα επιστρέψουν στους ρόλους τους για μια τελευταία (;) φορά.

Το μεγαλύτερο αρνητικό που βρίσκω στην όλη περίπτωση και αυτό που θα μας πεθάνει στην αγωνία είναι πως θα κοπεί στη μέση η 6η σεζόν κάπου στον Μάιο για να συνεχιστεί ξανά…τον Ιούλιο με τα εναπομείναντα έξι επεισόδια.  

Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου