Η «νέα εμπειρία του Xbox One», διαθέσιμη από σήμερα

Εδώ και λίγη ώρα, η «νέα εμπειρία του Xbox One», είναι διαθέσιμη για όλους τους κατόχους της βιντεοκονσόλας της Microsoft, φέρνοντας μεγάλες αλλαγές στο γραφικό περιβάλλον αλλά και νέες σημαντικές δυνατότητες.
Το ανανεωμένο γραφικό περιβάλλον φέρνει στο επίκεντρο τα πιο πρόσφατα αντικείμενα που χρησιμοποιεί ο κάτοχος της κονσόλας ενώ πλέον το scrolling σε άλλα περιεχόμενα της οθόνης γίνεται και κάθετα προκειμένου να εμφανιστεί η λίστα με τα πιο πρόσφατα παιχνίδια ή εφαρμογές που έχουν χρησιμοποιηθεί.

Από τις σημαντικότερες βελτιώσεις του νέου dashboard είναι η μεγαλύτερη ταχύτητα με την οποία ανοίγουν διάφορα μενού όπως αυτό της λίστας φίλων, έχοντας αισθητή διαφορά με την προηγούμενη έκδοση, ένα από τα παράπονα που είχαν άλλωστε οι φίλοι της κονσόλας.


Εκτός από το ανανεωμένο dashboard, η Microsoft αναβαθμίζει σημαντικά και τον οδηγό (guide), όπου πλέον η πρόσβαση γίνεται με το d-pad, πατώντας αριστερά ή με το αριστερό thumbstick. Η πρόσβαση γίνεται και κατά τη διάρκεια που παίζετε ένα παιχνίδι χωρίς να διακόπτει το παιχνίδι σας. Σύμφωνα με τη Microsoft, ο νέος οδηγός του Xbox One προσφέρει τα εξής
  • Προφίλ: Μπορείτε να προσθέτετε και να διαχειρίζεστε προφίλ στην κονσόλα σας, να εναλλάσσετε χρήστες, να βλέπετε το προφίλ σας και τα achievements σας εδώ.
  • Φίλοι: Μπορείτε εύκολα να δείτε ποιοι φίλοι σας είναι online, να δείτε τα παιχνίδια που παίζουν, και να τους προσκαλέσετε στο να συμμετάσχουν στο παιχνίδι σας. Αυτή είναι η προεπιλεγμένη ενότητα του οδηγού που ανοίγει στην αρχή. Στο παιχνίδι, θα έχετε τη δυνατότητα να ελέγχετε τους φίλους σας μέχρι και δέκα φορές γρηγορότερα.
  • Party: Μπορείτε εύκολα να ξεκινήσετε ένα Party, στο οποίο πλέον μπορούν να συμμετάσχουν 12 ενεργοί χρήστες, κάνοντας το τρεις φορές πιο γρήγορο να το ξεκινήσει κανείς και έξι φορές πιο γρήγορο να συμμετάσχει κάποιος σε ένα party καθώς παίζει σε ένα παιχνίδι.
  • Μηνύματα: Εύκολη πρόσβαση σε όλα σας τα μηνύματα και πρόσβαση σε group text chats, το οποίο αποτελεί καινούργιο χαρακτηριστικό που προσθέτουμε στις 12 Νοεμβρίου.
  • Ειδοποιήσεις: Οι ειδοποιήσεις σας θα συμπεριλαμβάνονται και αυτές στον οδηγό ενώ έχουμε πραγματοποιήσει βελτιώσεις ώστε να μπορείτε να ταξινομήσετε τις ειδοποιήσεις σας μαζί με βάση το είδος τους, διαχωρίζοντας έτσι τις social ειδοποιήσεις από τις ειδοποιήσεις που σχετίζονται με παιχνίδια από τους developers.
  • Ρυθμίσεις: ‘Έχουμε επανασχεδιάσει τις ρυθμίσεις με βάση το feedback, καθιστώντας έτσι πιο εύκολη την πρόσβαση στο πιο πολυχρησιμοποιημένα αντικείμενα.
  • Snap: Κάνετε εύκολα snap μια εφαρμογή, όπως τα achievements, από τον οδηγό
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου