Football Manager 2016

Marketing. Η μαγική λέξη που χαρακτηρίζει τα αθλητικά games. Ένα σημαντικό μέρος του μπάτζετ στηρίζεται στο marketing, περισσσότερο απ' ότι θα έπρεπε, αφήνοντας τους πόρους εκτός του development, που είναι άλλωστε και το ζητούμενο όταν αγοράζουμε κάθε σεζόν ένα νέο ποδοσφαιράκι. Το Fifa και το Pro Evolution Soccer επιλέγουν διάσημους ποδοσφαιριστές για τα εξώφυλλά τους, ενώ η EA το "τερμάτισε" φέτος ακόμη περισσότερο με τον Pele στην καμπάνια της. Η Sports Interactive και η Sega κρατούσαν χαμηλούς τόνους στο promotion τους αλλά φέτος επέλεξαν σε πολλές χώρες, μεταξύ αυτών και την Ελλάδα, να δημιουργήσουν τρέιλερ στα οποία διάφοροι επίδοξοι managers σαν εμάς, έλεγαν την ιστορία τους. Επί της ουσίας, το ερώτημα παραμένει: Τι παραπάνω έχει να προσφέρει ένας ποδοσφαιρικός τίτλος πέρα από τα νέα ρόστερ;
Τα modes Από το ένα και μοναδικό mode, την βασική καριέρα, περάσαμε στο online που εισήλθε στο Championship Manager 3, ενώ πριν η Sports Interactive αποκτήσει τα δικαιώματα του Football manager δεν υπήρχαν κάποια επιπρόσθετα modes. Όλα αυτά άλλαξαν τα τελευταία χρόνια και φτάσαμε φέτος η παρέα των modes να αυξάνεται. Στα single-player modes υπάρχει η καθιερωμένη καριέρα, το νέο Create-a-club Mode όπου για πρώτη φορά δημιουργείτε τον δικό σας σύλλογο in-game χωρίς την χρήση editor και τα Challenges, όπου αναλαμβάνετε σενάρια του στυλ "Σώσε την ομάδα από την οικονομική καταστροφή ή τους τραυματισμούς", "Δούλεψε με ομάδα νέων" κτλ. Στα multiplayer modes υπάρχει η καριέρα, το Versus και ένα ακόμη νέο mode, το Fantasy Draft, στο οποίο διαλέγετε παίκτες μέσω ενός προκαθορισμένου μπάτζετ. Συν τις άλλοις, υπάρχουν και τα "Touch" modes, δηλαδή πιο light εκδόσεις των Football Manager, Create-a-club και Fantasy Draft, για όσους επιθυμούν να γλιτώσουν χρόνο.
 Ο ξενύχτης coach Η φετινή έκδοση σας δίνει την δυνατότητα να δημιουργήσετε το avatar του προπονητή σας. Μην φανταστείτε τίποτα συνεντεύξεις τύπου όπως σε παλαιότερες εκδόσεις του Master League στο Pro Evolution Soccer. Απλά το avatar σας θα υπάρχει στο γήπεδο και θα φαίνεται στο βάθος σε ορισμένες καλές λήψεις. Όσο κι αν προσπαθήσετε να δημιουργήσετε ένα 3D model προπονητή που να σας μοιάζει ίσως απογοητευτείτε από τις διαθέσιμες επιλογές εμφάνισης του χαρακτήρα. Το customization στο πρόσωπο είναι απειροελάχιστο, με λίγους sliders, ενώ στα ρούχα η παλέτα περιέχει μόλις 20 χρώματα με βασικές απουσίες. Τα 10 χρώματα δέρματος ορίζουν ταυτόχρονα και την χώρα καταγωγής του coach, με τη διαφορά ότι μετά τον Βρετανό, ξαφνικά οι σκουρόχρωμες χώρες, όπως Ελλάδα, Ιταλία και Ισπανία, δείχνουν να μην έχουν καν εκπρόσωπο και να μεταβαίνει το customization απευθείας στην Βόρεια Αφρική. Φυσικά ουδής λόγος για τα αξεσουάρ, τα οποία λάμπουν δια της απουσίας τους. Υπάρχουν μέχρι και κύκλοι κάτω από τα μάτια του coach, για να σας θυμίζουν τους δικούς σας, αφού οι hardcore gamers της σειράς έχετε γράψει στο κοντέρ εκατοντάδες (χιλιάδες για κάποιους) ώρες.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου