Smash the Office γιατί τα σπάει..

Η Tuokio είναι μία Φιλανδική εταιρεία παραγωγής video games, η οποία από το 2010 που ιδρύθηκε έχει δημιουργήσει διάφορα hits του app store όπως τα King of Opera, Raiding Company, Blonde vs Brunette Racing κ.α. Το gameplay αυτών των παιχνιδιών είναι τελείως απλό και αν τα δοκιμάσετε γίνεται άμεσα αντιληπτό ότι η εταιρεία πιστεύει ακράδαντα πως ένας πρωτότυπος και καλοφτιαγμένος μηχανισμός παιξίματος -με κάποιες παραλλαγές-, είναι αρκετός για να "χτίσει" πάνω του ολόκληρους κόσμους. Η ιδέα του casual gameplay δεν είναι βέβαια κάτι νέο. Αντιθέτως, τα τελευταία χρόνια έχει κατακλύσει το mobile gaming όπως αποδεικνύεται από τον καταιγισμό απλοϊκών τίτλων οι οποίοι πουλάνε λες και είναι το τελευταίο σινγκλάκι του Justin Bieber. Όμως (όπως συμβαίνει και στη μουσική), οι όποιες πωλήσεις δεν σημαίνουν τίποτα από πλευράς gaming απόλαυσης, ενώ τα αποτελέσματα έχουν συχνά αποδειχτεί δίκοπο μαχαίρι για όσους ασχολούνται χρόνια με το gaming. Έχοντας αυτά τα δεδομένα στο μυαλό μας ας επιστρέψουμε στην Τuokio και το Smash the Office, το νέο της δημιούργημα το οποίο θα αναλύσουμε εδώ.
Μία δύσκολη μέρα στο γραφείο H κεντρική ιδέα του Smash the office είναι εξαιρετικά απλή. Εστιάζει στην εμπειρία του κεντρικού ήρωα Steve Snaps, ο οποίος εργάζεται στην εταιρεία Slavetech. Το επίθετο του ήρωα περιέχει ένα ενδιαφέρον λογοπαίγνιο που σας προϊδεάζει για την συνέχεια, αφού «Snaps» σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει «σαλτάρισε». Έτσι, κατά τη διάρκεια μίας κουραστικής μέρας στο γραφείο, κάτι πάει στραβά, τα νεύρα του ήρωα γίνονται τσατάλια, η λογική του καταρρέει και η επιθυμία του να ξεσπάσει κυριαρχεί με αποτέλεσμα να αρπάξει ότι βρει μπροστά του και να τα κάνει όλα λαμπόγυαλο! Πάει, ο Steve τρελάθηκε! Κάπου εκεί μπαίνετε και εσείς στο παιχνίδι. Οι προγραμματιστές «παίζουν» με μία κατάσταση γνώριμη σε όσους εργάζονται σε κάποιο γραφείο υπό συνθήκες έντονου στρες. Όσοι βρεθήκατε να κοιτάτε αποχαυνωμένοι μία «μπλε οθόνη» που εμφανίστηκε κατά την διάρκεια της πιο σημαντικής παρουσίασης της καριέρας σας, όσοι "φρικάρατε" γιατί χάσετε το κείμενό σας στο Word ή επειδή ο εκτυπωτής του γραφείου την κρίσιμη στιγμή αρνείται να συνεργαστεί, γενικά όσοι αισθανθήκατε έντονα την ανάγκη να ξεσπάσετε λόγω της υπερβολικής πίεσης, εδώ θα βρείτε την ευκαιρία να κάνετε την επιθυμία σας πραγματικότητα. Στόχος σας; Να κινείστε από γραφείο σε γραφείο και να μην αφήσετε τίποτα όρθιο στο πέρασμα σας. Όπως σε κάθε casual game, έτσι και εδώ, θα αντιληφθείτε αμέσως τον τρόπο παιξίματος. Στην προκειμένη περίπτωση κινείτε τον χαρακτήρα σας με το virtual joystick το οποίο βρίσκεται στην κάτω αριστερή μεριά της οθόνης ενώ "βαράτε" με το κουμπί που εμφανίζεται στο κάτω δεξί μέρος της. Παράλληλα, βλέπετε το τι συμβαίνει...αφ’ υψηλού, αφού η οπτική είναι top down με σταθερή κάμερα και ο κόσμος χτισμένος με την λεγόμενη 2.5D τεχνοτροπία. Σε γενικές γραμμές το Smash the Office θυμίζει τις λήψεις του GTA: Chinatown Wars, κάτι το οποίο ισχύει και για τον χειρισμό, αφού όσοι έχετε παίξει το δημιούργημα της Rockstar, θα τον βρείτε πολύ οικείο.
 Σπάστα όλα
Το gameplay ξεκινά με εσάς να κρατάτε ένα μπαστούνι του γκολφ μέσα σε ενα γραφείο. Εκεί υπάρχουν όλα αυτά που βλέπετε γύρω σας αν βρεθείτε σε ένα τέτοιο χώρο, όπως εκτυπωτές, καρέκλες, τραπέζια, υπολογιστές, οθόνες, ντουλάπια, χωρίσματα, ψύκτες, πυροσβεστήρες, διάφορα έπιπλα κλπ. Οφείλουμε να δώσουμε τα εύσημα στους προγραμματιστές σε αυτό τον τομέα καθώς τα γραφεία τα οποία έχουν ετοιμάσει για να καταστρέψετε είναι καλοσχεδιασμένα και γεμάτα λεπτομέρειες που φέρνουν άμεσα στο μυαλό σας χώρους που γνωρίζετε και συναντάτε σε μεγάλες εταιρείες. Μετά το απαραίτητο -σύντομο tutorial- το «ξέσπασμα» ξεκινάει.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου