Doom II γιατί το κλασσικό είναι καλύτερο...

Το Doom ήταν ένα επικό FPS που κυκλοφόρησε το 1993 και σημείωσε τεράστια εμπορική επιτυχία, καθιερώνοντας ουσιαστικά το συγκεκριμένο είδος. Κατόπιν αυτού, η id Software εξασφάλισε σε όλους τους επίδοξους "δαιμονοεξολοθρευτές" μια δεύτερη δαιμονική εισβολή, πολύ χειρότερη από την πρώτη και μάλιστα σε λιγότερο από ένα χρόνο. H id Software ρίχνει στην αγορά το Doom 2 στα τέλη του 1994 σε πλήρη retail μορφή και επαναπαυόμενη στο τεράστιο fan base που δημιούργησε το πρωτότυπο λησμονεί εντελώς την shareware ή διαμέσου ταχυδρομικής παραγγελίας διανομή. Η κίνησή της αποδείχτηκε σωστότατη με τους gamers να τρέχουν σαν τρελοί στα μαγαζιά της γειτονιάς τους για να προμηθευτούν την υπέρτατη ψηφιακή σπλατεριά της εποχής. Το αποτέλεσμα ήταν το εν λόγω sequel να γίνει η εμπορικότερη επιτυχία ever για την id Software με πάνω από 3 εκατομμύρια αντίτυπα. Απεχθάνεστε τα κακομούτσουνα και… στραβοχυμένα δαιμόνια; Σας εξιτάρει η εξερεύνηση τεράστιων επιπέδων γεμάτων απειλητικά όντα που θέλουν να σας σφάξουν; Πιστεύετε ότι οι Ghostbusters χρησιμοποιούσαν «φλώρικα» όπλα για να τσακίσουν τα υπερφυσικά πλάσματα που τους την έπεφταν και θα προτιμούσατε πιο αιματηρές λύσεις; Ακολουθήστε μας στην παρουσίαση του Doom 2 και όλα σας τα όνειρα θα πραγματοποιηθούν!
 The Worstest Case Scenario! 
Αν ξεκινάτε το Doom 2 με την ελπίδα να απολαύσετε ένα σφιχτοδεμένο σενάριο με πολλούς χαρακτήρες και ανατροπές που θα το ζήλευε ακόμα και μια χολιγουντιανή παραγωγή, μην το ξεκινήσετε. To παιχνίδι σας τοποθετεί ξανά στη δύσκολη θέση του ανώνυμου πεζοναύτη της πρώτης έκδοσης (του αποκαλούμενου και ως Doomguy). Ξέρετε, εκείνου του μάγκα που τον στείλανε σε μια αγγαροδουλειά στον Άρη και κατέληξε να διασχίζει τρέχοντας και πυροβολώντας τον Φόβο, τον Δείμο και την Κόλαση, λιανίζοντας δαιμόνια. Μετά το τέλος της τρομερής πρώτης δοκιμασίας ο πεζοναύτης επέστρεψε στη Γη πιστεύοντας ότι θα αναπαυτεί. Αμ δε! Κάποιος κερατάς άνοιξε μια πύλη στον όμορφο πλανήτη μας, τα δαιμόνια είδαν φως και…βγήκαν (από την κόλαση) και ο κόσμος μας ισοπεδώθηκε! Με κατεστραμμένες τις περισσότερες πόλεις της Γης, οι εναπομείναντες ηγέτες σχεδιάζουν να εκκενώσουν τον πλανήτη, στέλνοντας τον ζώντα πληθυσμό στο διάστημα, διαμέσου του κεντρικού διαστημοδρομίου. Δυστυχώς οι δαίμονες είναι παμπόνηροι και προέβλεψαν την κίνηση των γήινων, καλύπτοντας το διαστημοδρόμιο με ένα ισχυρό ενεργειακό πεδίο που το προστατεύουν ένα τσούρμο τέρατα! Στην προσπάθεια τους να απελευθερώσουν το μέρος από τους εχθρούς, οι εναπομείνασες στρατιωτικές δυνάμεις της ανθρωπότητας τρώνε συντριπτική ήττα με αποτέλεσμα να πρέπει ξανά ο ήρωάς σας να βγάλει το φίδι από την τρύπα ή να...βάλει κανένα «φίδι» σε εξωγήινη τρύπα!
  Unknown Marine and the Temple of Doom 2
 Σε αντίθεση με το Doom, το sequel σας προετοιμάζει από την αρχή για την αιματοχυσία του αιώνα, προσφέροντας σας τέσσερα όπλα από την πρώτη κιόλας πίστα! Ο πεζοναύτης σας βρίσκεται στην είσοδο ενός τεράστιου λαβυρινθώδους συγκροτήματος που δεν είναι άλλο από το διαστημοδρόμιο που αναφέρθηκε προηγουμένως. Μπροστά σας βρίσκονται δύο μολυσμένοι πεζοναύτες οι οποίοι πρέπει να πρωταγωνίστησαν στην βιντεοταινία του 1987 "The Κόπανοι" διότι δεν εξηγείται αλλιώς η γυρισμένη τους πλάτη και το περπάτημα σε σκαλιά χωρίς να πηγαίνουν πουθενά, λες και προχωρούν σε διάδρομο γυμναστηρίου!
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου