Far Cry 3: Blood Dragon γιατί έχει καλό άρωμα...

Κονσόλες 16-bit, coin-ops, sci-fi βιντεοκασέτες, cartoons των ‘80s, macho αμερικανοί ήρωες και μουσική με beats και συνθεσάιζερ. Συγκεντρώστε τα παραπάνω υλικά, βάλτε ως βάση το Far Cry 3, προσθέστε μια γερή δόση «τρέλας» (πχ. δεινόσαυροι με φωτάκια neon!) και έχετε μπροστά σας ένα από τα πιο ιδιαίτερα First-Person Shooters για φέτος. Καλωσορίσατε στον cult και ρετρό κόσμο του Far Cry 3: Blood Dragon. Όσοι από εσάς προλάβατε τα video clubs την «χρυσή» εποχή που ενοικίαζαν κασέτες VHS, έχετε πιάσει ήδη το νόημα. Πόσο μάλλον εάν ήσασταν φίλοι των ταινιών δράσης και επιστημονικής φαντασίας και έχετε μεγαλώσει με την αισθητική που είχαν κυρίως στα ‘80s, αλλά και στις αρχές των ‘90s. To Far Cry 3: Blood Dragon αποτελεί ένα stand-alone expansion του περσινού, πολύ επιτυχημένου Far Cry 3 της Ubisoft Montreal (κατά κύριο λόγο, αφού συνεργάστηκαν και ορισμένες ακόμη εταιρείες ανάπτυξης της Ubisoft) και είναι φανερό πως δόθηκε η ελευθερία στους δημιουργούς να μας χαρίσουν ένα «παλαβό» game - φόρο τιμής στην αισθητική της «αθώας» εκείνης εποχής.
In the year 2007…
Εν έτη 2013 ξέρουμε ότι το μέλλον που είχαν στο μυαλό τους οι σεναριογράφοι του 1980 δεν ήρθε ποτέ. Ο κόσμος που είχαν φανταστεί για τις sci-fi ανάγκες της εποχής εκείνης θα έπρεπε ήδη να έχει κυριευθεί από τις μηχανές ή να έχει μετατραπεί σε μια δυστοπία με παγκόσμιο απολυταρχικό καθεστώς. Θα έπρεπε να ζούμε ανάμεσα σε cyborgs, να έχουμε αποικίες σε άλλους πλανήτες, να έχουμε περάσει τουλάχιστον ένα πυρηνικό ολοκαύτωμα και φυσικά η «κακή» Ρωσία ακόμα να απειλεί την Αμερική και την ελευθερία που πρεσβεύουν οι αξίες του «ένδοξου» αυτού έθνους. Σε ένα τέτοιο μέλλον «βιντεοκασέτας» εξελίσσεται το σενάριο του Far Cry 3: Blood Dragon. Στο μακρινό …2007 ο κόσμος υποφέρει από τις συνέπειες ενός καταστροφικού πυρηνικού πολέμου. Οι Ηνωμένες Πολιτείες δημιουργούν στρατιώτες cyborgs προσπαθώντας να βρουν ένα νέο δρόμο προς την παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια. Εσείς αναλαμβάνετε το ρόλο του λοχία Rex Power Colt, ενός μισού ανθρώπου -μισού μηχανή Cyber Commando, με αριθμό μοντέλου Mark IV. Μαζί με τον επίσης cyber-στρατιώτη Spider ταξιδεύετε σε ένα απομακρυσμένο νησί για να ερευνήσετε τις πληροφορίες για ένα νέο βιολογικό όπλο αλλά και να εντοπίσετε τον συνταγματάρχη Sloan ο οποίος έχει αυτονομηθεί και έχει δημιουργήσει το δικό του στρατό από cyborgs στο μέρος αυτό. Η ιστορία ακολουθεί όλα τα αγαπημένα κλισέ που περιμένετε, διαθέτει πολύ χιούμορ, διάφορες γραφικές «παλαβομάρες» και κάνα-δυο εκπλήξεις πλήρως ενταγμένες στο γενικότερο κλίμα. Μοιάζει σαν να προσπάθησαν οι δημιουργοί να χωρέσουν στο παιχνίδι όσο περισσότερες ‘80s ιδέες και αναφορές μπορούσαν και εν τέλει κατάφεραν να μας χαρίσουν ένα πλήρως ασόβαρο, αυτοσαρκαστικό αλλά και παιδικά αθώο story που θα δημιουργήσει μια νοσταλγική ευφορία ειδικά στους «παλαίουρες».
 Έχεις ένα εικοσάρικο να παίξω Far Cry;
Το gameplay του παιχνιδιού ακολουθεί όπως είναι λογικό τους βασικούς μηχανισμούς του Far Cry 3. Κοινώς υπάρχει και εδώ μπόλικο «πιστολίδι», δυνατότητα stealth προσέγγισης, σταδιακό level up του χαρακτήρα σας, ένα νησί παρόμοιου περιβάλλοντος με ανοικτό κόσμο για εξερεύνηση και outposts που μπορείτε να ελευθερώσετε. Βέβαια να σημειώσουμε πως το μέγεθος του χάρτη είναι πολύ μικρότερο σε σχέση με αυτόν του βασικού game. Από εκεί και πέρα όλα τα υπόλοιπα επιμέρους στοιχεία είναι διαφορετικά και «βουτηγμένα» στην ρετρό αισθητική που περιγράψαμε.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου