Dragon's Dogma: Dark Arisen

To 2012 αποτέλεσε μια χρονιά στην οποία κατακλυστήκαμε από δεκάδες sequels, καθώς οι περισσότερες εταιρείας της βιομηχανίας των video games αποφάσισαν να μη ρισκάρουν και προτίμησαν τον εύκολη λύση. Κατόπιν αυτού, το Dragon's Dogma αποτέλεσε μια από τις ελάχιστες νέες δημιουργίες -μαζί με το Dishonored- που κατάφεραν να ξεχωρίσουν. Το πρόσφατο Action RPG της Capcom παρά τα σημαντικά ελαττώματά του στον τεχνικό τομέα έτυχε σημαντικής αποδοχής από τους οπαδούς του είδους και πούλησε -συνολικά σε όλα τα format- περισσότερα από 1.3 αντίτυπα. Με το Dragon's Dogma: Dark Arisen η ιαπωνική εταιρεία προσπαθεί να εκμεταλλευτεί αυτό το momentum διαθέτοντας ένα "αμφιλεγόμενο" πακέτο τουλάχιστον με βάση την αναλογία νέου περιεχομένου-κόστους.
  Expansion, DLC ή νέος τίτλος; Ιδού η απορία
Πριν αναφερθούμε εκτενέστερα στο Dragon's Dogma: Dark Arisen επιβάλλεται να ξεκαθαρίσουμε την φύση του για να αποφύγουμε τις παρεξηγήσεις. Εδώ έχουμε να κάνουμε με μια επανακυκλοφορία του πρωτότυπου, στην οποία έχει προστεθεί ένα νέο dungeon, καθώς και καινούργια όπλα, skills και bosses. Όπως καταλαβαίνετε το περιεχόμενο αυτό θα μπορούσε πολύ εύκολα να διατεθεί με την μορφή DLC με ένα κόστος γύρω στα 10-15 ευρώ όπως είδαμε στα Dawnguard και Dragonborn για το The Elder Scrolls V: Skyrim ή στο Artorias of the Abyss για το Dark Souls. Η περίπτωση του τελευταίου DLC είναι λίγο πιο ιδιάζουσα, καθώς διατέθηκε αρχικά ως αποκλειστικό περιεχόμενο στα PC μέσω της Dark Souls: Prepare to Die Edition και στη συνέχεια κυκλοφόρησε ψηφιακά μέσω του PSN και του Xbox Live για τις κονσόλες. Τέλος, είδαμε την κυκλοφορία της Prepare to Die Edition και στα PS3 και Xbox 360 σε μία budget τιμή (30 ευρώ περίπου). Η Capcom λοιπόν σε μια αντίστοιχη τιμή προσφέρει το πρωτότυπο Dragon's Dogma και το Dark Arisen "expansion" του, χωρίς όμως να σας δίνει την δυνατότητα να τα προμηθευτείτε ξεχωριστά. Το γεγονός αυτό είναι αναμφίβολα αρνητικό για όσους είχαν αγοράσει την πρωτότυπη έκδοση, καθώς το κόστος των 30 ευρώ δεν αναλογεί στις 10-15 παραπάνω ώρες που θα αφιερώσετε για να εξερευνήσετε το νέο περιεχόμενο.
 Bitterblack Isle
To Dragon's Dogma: Dark Arisen περιλαμβάνει μια τεράστια νέα περιοχή για να εξερευνήσετε. Σε αντίθεση με την πρωτότυπη έκδοση που λάμβανε χώρα σε έναν open world κόσμο, το Dark Arisen ακολουθεί την dungeon crawler προσέγγιση. Εδώ λοιπόν καλείστε να ταξιδέψετε στα άδυτα ενός τεράστιου dungeon με την ονομασία Bitterblack Isle, στο οποίο θα συναντήσετε νέους τύπους εχθρών και αρκετά καινούργια bosses.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου