Lego City Undercover για μικρούς και μεγάλους..

Η θεματολογία τους αντλείται τις περισσότερες φορές από γνωστές ταινίες, όπως τα Harry Potter, Star Wars, Indiana Jones, Πειρατές της Καραϊβικής, Batman και πολλές ακόμη κορυφαίες δημιουργίες. Κάποιες φορές όμως τα ίδια τα games γίνονται αντικείμενο "σάτιρας" από τα Lego, όπως στην περίπτωση του Lego Rock Band. Κάτι ανάλογο ισχύει και στο Lego City Undercover. Μπορεί η ονομασία του να μη σας θυμίζει κάτι, όμως το gameplay του θα σας φανεί πολύ οικείο. Για να το πούμε όσο πιο απλά γίνεται, είναι σαν να πάρετε τον κόσμο του Grand Theft Auto, να τον κάνετε τουβλάκια και να γυρίσετε το σενάριο από την ανάποδη, στην προκειμένη περίπτωση γίνεστε εσείς οι αστυνομικοί. Κάπως έτσι έχουμε έναν "ολοκαίνουργιο" τίτλο για το Wii U και το 3DS, που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες. Βέβαια απ' την άλλη ορισμένοι θα σκεφτείτε "Μετά από τόσες δεκαετίες δεν υπάρχει παρθενογένεση στα games άρα τι το συζητάς;" Οκ, αυτό δεν το αμφισβητούμε και είναι πολύ ευχάριστο να βλέπει κανείς την εταιρεία ανάπτυξης TT Fusion -που έχει πάρει "εργολαβία" όλη τη σειρά Lego- να αλλάζει τουλάχιστον τον τίτλο του νέου δημιουργήματός της ώστε να μην παραπέμπει σε κάποιο video game. Αυτό σημαίνει είτε ότι η Rockstar αποδείχθηκε "ζόρικη" στα παζάρια, είτε ότι έχουμε θετικά σημάδια ανεξαρτητοποίησης από τα υπόλοιπα games, ώστε να φτάσουμε κάποια μέρα να δούμε κάτι το ξεχωριστό. Προς το παρόν έχουμε απλά ένα "μινι σουβλάκι" πριν την άφιξη του "πίτα γύρο με απ' όλα" Grand Theft Auto 5 τον Σεπτέμβριο.
  Τον λένε Chase...και είναι όνομα και πράμα Κάθε gamer μπορεί να δει το Lego City Undercover από διαφορετική σκοπιά. Ένας μπόμπιρας με μονοψήφιο αριθμό ηλικίας θα διασκεδάσει αφάνταστα με τον κόσμο του και με μια στοιχειώδη γνώση αγγλικών και την ενεργοποίηση υπότιτλων θα χαρεί πολύ με τους διαλόγους των πρωταγωνιστών. E;inai σαν να βλέπει κόμικ στην TV στο οποίο όμως συμμετέχει ενεργά. Απ' την άλλη, ένας μεγαλύτερης ηλικίας gamer θα αντιληφθεί εξ αρχής ότι από τις ονομασίες των πρωταγωνιστών μέχρι τους -απίστευτα- κλισέ διαλόγους, το όλο concept παραπέμπει έμμεσα σε χιλιοειπωμένες ατάκες και αποστολές που όλο και κάπου έχετε ξαναδεί. Το μέρος είναι αυτή τη φορά η Lego City, στην οποία ελέγχετε έναν αστυνομικό, τον Chase McCain. Ύστερα από δύο χρόνια απουσίας σας απ' την πόλη (σε υψηλού επιπέδου αποστολές) έχετε φτιάξει πλέον ένα όνομα στην κοινωνία και αποφασίζετε να επιστρέψει γιατί το καθήκον σας καλεί. Φυσικά απ' το όνομά σας και μόνο είναι εμφανές ότι κυνηγάτε...κακοποιούς. Ένας τέτοιος είναι ο Rex Fury, ο οποίος αποδρά απ' τη φυλακή και αποτελεί ξανά Νο.1 κίνδυνο. Ο δεύτερος λόγος για τον οποίο επιστρέφετε είναι μια παλιά σας αγάπη, η νοσοκόμα Natalia Kowalski.
 Θα σου βάλω και boost για να τσουλάει
Η πραγματική απόλαυση με το Lego City Undercover είναι η απλή λογική του gameplay του. Στόχος σας είναι κάθε φορά να πιάσετε εγκληματίες οι οποίοι είτε εδρεύουν σε ένα μέρος, είτε βρίσκονται εν κινήσει άρα θα χρειαστεί να οδηγήσετε ένα όχημα και να τους τσακώσετε. Ακριβώς όπως στο Grand Theft Auto, έτσι και εδώ, όλα τα οχήματα -πλην του τρένου της πόλης- είναι διαθέσιμα για να τα χειριστείτε. Το μόνο που απαιτείται είναι να ορμήξετε στη θέση του οδηγού. Ο Chase απλά θα βγάλει το σήμα αστυνομικού απ' το σακάκι του, θα το δείξει και ο πολίτης θα κάνει στην άκρη. Το ακριβώς ανάποδο δηλαδή απ' τους πρωταγωνιστές του GTA που πετάνε με τις κλωτσιές όποιον βρουν μέσα σε όχημα.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου