Metro: Last Light σε άλλο κόσμο..

Οι Ουκρανοί της 4A Games έκαναν το «ντεμπούτο» τους στης βιομηχανία των video games το 2010 με το Metro 2033. Το συγκεκριμένο ήταν ένα FPS/Survival Horror βασισμένο στην επιστημονικής φαντασίας ομώνυμη νουβέλα του Ρώσου συγγραφέα Dmitry Glukhovsky και άφησε πολύ θετικές εντυπώσεις. Αν και η θεματολογία του ήταν βασισμένη σε μια κλασική post-apocalyptic ιδέα, το κλειστοφοβικό περιβάλλον του μετρό της Μόσχας, η ατμόσφαιρα, το κάπως πιο βαθύ σενάριο από τα συνηθισμένα και το γενικό «άρωμα» Ρωσίας που είχε το βοήθησαν να κερδίσει το σεβασμό και την εκτίμηση του κοινού. Η 4A Games επιστρέφει στα …λαγούμια της τρία χρόνια μετά, χαρίζοντάς μας το sequel του παραπάνω τίτλου, με το όνομα Metro: Last Light. Να πούμε εδώ πως από το 2008 έχει κυκλοφορήσει και το δεύτερο βιβλίο της σειράς του Dmitry Glukhovsky, Metro 2034. Αν και ο συγγραφέας συνεργάστηκε ξανά με τους προγραμματιστές στον τομέα της ιστορίας και των διαλόγων, αυτή τη φορά το παιχνίδι δεν βασίζεται στο βιβλίο αλλά ακολουθεί ένα πιο «αυτόνομο» σενάριο. Μάλιστα, το αρχικό story που είχε γράψει ο Glukhovsky για τους Ουκρανούς αποδείχθηκε πολύ μεγάλο για να υλοποιηθεί σε ένα video game, έτσι ο Ρώσος σχεδιάζει να το κυκλοφορήσει ως το νέο βιβλίο της σειράς που τον έκανε διάσημο. Το Metro: Last Light κυμαίνεται στο ύφος του προκάτοχού του και αποτελεί ξανά ένα FPS με σκοτεινή ατμόσφαιρα και Survival Horror στοιχεία. Στο φόντο βρίσκεται και πάλι το δαιδαλώδες μετρό της Μόσχας αλλά και η ίδια η κατεστραμμένη από τον πυρηνικό όλεθρο Ρωσική πρωτεύουσα. Ας δούμε λοιπόν τι μας ετοίμασε αυτή τη φορά η 4A Games.
 Rust in peace
Το Metro: Last Light, όπως και ο προκάτοχός του, διαδραματίζεται σε μια φανταστική post-apocalyptic Μόσχα. Δύο σχεδόν δεκαετίες μετά το πυρηνικό ολοκαύτωμα που κατέστρεψε την ζωή όπως τη γνωρίζουμε, οι άνθρωποι αγωνίζονται για την επιβίωσή τους στις υπόγειες κοινωνίες που έχουν δημιουργήσει στα τούνελ και τις σήραγγες του μετρό. Η επιφάνεια έχει μετατραπεί σε ένα επικίνδυνο μέρος, γεμάτο με ραδιενέργεια και ένα σωρό μεταλλαγμένα κτήνη που έχουν μετατρέψει την πάλαι ποτέ κραταιά πρωτεύουσα σε ένα πρωτόγνωρο αφιλόξενο οικοσύστημα που αναπτύσσεται στα ερείπιά της. Όσοι είχατε παίξει το προηγούμενο video game της σειράς, θα θυμάστε ότι υπάρχει έντονο και το παραφυσικό στοιχείο στην ιστορία, με την παρουσία των μυστηριωδών ανθρωπόμορφων πλασμάτων με την ονομασία «The Dark Ones». Αυτά τα συστατικά σε γενικές γραμμές συνθέτουν τον δυσοίωνο, σκοτεινό αλλά και μαγευτικά ατμοσφαιρικό κόσμο του Metro: Last Light, στα άδυτα του οποίου καλείστε να συνοδέψετε για μια ακόμη φορά τον Artyom. Ο πρωταγωνιστής του πρώτου Metro 2033 επιστρέφει, ένα χρόνο μετά τα προηγούμενα γεγονότα. Συνεχίζοντας από το φινάλε (υπήρχαν εναλλακτικές επιλογές) στο οποίο ο Artyom επέλεξε να εξαπολύσει πυραύλους εναντίων των Dark Ones, ο νεαρός Ρώσος που μεγάλωσε στα τούνελ του μετρό είναι πλέον μέλος των Rangers.
Οι τελευταίοι ελέγχουν την στρατιωτική εγκατάσταση D6, στην οποία φυλάσσεται ένα πανίσχυρο όπλο ικανό να φέρει την ολοκληρωτική καταστροφή της ανθρωπότητας. Ωστόσο, αποδεικνύεται πως ένας από τους Dark Ones έχει καταφέρει να επιζήσει και η περιπέτειά σας αρχίζει όταν καλείστε να τον εντοπίσετε. Παράλληλα, η υπόγεια κοινωνία του μετρό βρίσκεται σε τεράστιο αναβρασμό, με εμφύλιες συγκρούσεις και διάφορα στρατόπεδα με αντικρουόμενα συμφέροντα. Σε αυτό το χαώδες σκηνικό καλείστε να αποτελέσετε την τελευταία ελπίδα της ανθρωπότητας, οδηγώντας τον Artyom μέσα από κάθε λογής κινδύνους και δυσκολίες.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου