Trine με απόκοσμο άρωμα

Το Trine με μια πρώτη ματιά φαίνεται ως άλλο ένα puzzle game με ωραία χρώματα και αρκετές ώρες gameplay. Η προγραμματιστική εταιρεία Frozenbyte που το ανέπτυξε ξεκίνησε ως μια μικρή ομάδα από ανεξάρτητους developers η οποία το 2005 δημιούργησε το πρώτο της παιχνίδι που δεν είναι άλλο απ' το Shadowgrounds. Επρόκειτο για ένα shoot’em up που δεν είχε την αναμενόμενη επιτυχία, με αποτέλεσμα η εταιρία να κινδυνέψει με κλείσιμο. Ύστερα από πολλές αλλαγές στην ομάδα των προγραμματιστών, η Frozenbyte αποφάσισε να κάνει την τελευταία προσπάθειά της δημιουργώντας το Trine.
Ο τίτλος είχε αρκετά καλή ανταπόκριση από τους gamers και το γεγονός ότι είναι διαθέσιμο για επιπρόσθετες πλατφόρμες πέραν του PC, αποτελεί ένα από τα κλειδιά της επιτυχίας του. Σενάριο Μια φορά και έναν καιρό σε μια μακρινή και χαρούμενη χώρα συνέβη κάτι το τρομερό. Ο βασιλιάς πέθανε χωρίς να έχει αφήσει πίσω απογόνους. Μετά από τον θάνατο του, επικράτησε χάος σε ολόκληρο το βασίλειο ώσπου μία ημέρα, ένας κακός στρατός από undead ήρθε για να γίνει ο τρόμος των κατοίκων, με αποτέλεσμα να αναγκαστούν να φύγουν. Καθώς ο καιρός περνούσε, το μέρος γινόταν όλο και πιο έρημο και τα ωραία τοπία είναι πλέον σκοτεινά, γεμάτα με ορδές του κακού. Κάπως έτσι ξεκινάει το ταξίδι τριών διαφορετικών χαρακτήρων, οι οποίοι είναι και οι πρωταγωνιστές μας, καθώς θα αποτελέσουν το κλειδί στην σωτηρία του παλιού βασιλείου. Ο πρώτος είναι ο Amadeus, ένας σοφός μάγος που ερευνάει τα άστρα και ασχολείται με την Αλχημεία. Σειρά έχει ο γενναίος ιππότης Pontius ο οποίος έχει χάσει λίγο την φόρμα του και θυμίζει περισσότερο μεθύστακα παρά πολεμιστή. Τέλος, η γυναίκα της παρέας είναι η Zonya, η οποία έχει τέτοια κλίση στα ακροβατικά που κάλλιστα θα μπορούσε να δουλέψει σε τσίρκο. Παρόλα αυτά, προτιμάει την παράνομη ζωή και βγάζει το ψωμί της...κλέβοντας. Η μοίρα αποφασίζει να δέσει αυτούς τους τρεις ήρωες μέσω του Trine. To Trine είναι ένα αρχαίο artifact (κειμήλιο) το οποίο κατά κάποιο τρόπο παγίδεψε τους τρεις ήρωες της ιστορίας και δεν τους αφήνει να ξεφύγουν. Έτσι ξεκινούν το ταξίδι για να βρουν τρόπο να ελευθερωθούν και να επιτεθούν στο κακό που ταλανίζει το βασίλειο.
 The Big Bang
Την εναρκτήρια σκηνή του Trine συνοδεύει με τη φωνή του Terry Wilton, αφηγούμενος τα όσα συνέβησαν. Αφού σας έχει βάλει στο κλίμα, ακολουθεί η loading screen, κατά την διάρκεια της οποίας ο ηθοποιός συνεχίζει να εξιστορεί. Έπειτα, θα δείτε τον πρώτο χαρακτήρα, την Zonya, να προσελκύεται από ένα γυαλιστερό αντικείμενο, το Trine. Την στιγμή αυτή φτάνουν στο ίδιο σημείο με εκείνη ταυτόχρονα ο Amadeus, ο οποίος κινήθηκε προς εκείνο το μέρος λόγω του ότι ένιωσε κίνδυνο και ο Pontius που θεώρησε καθήκον να προστατέψει τον Amadeus και την Ακαδημία των Μάγων. Από την αρχή μέχρι το τέλος της περιπέτειάς σας θα δείτε πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος κάθε πρωταγωνιστή στην ιστορία. Αν και η Frozenbyte είχε δηλώσει ότι μπορείτε να ξεπεράσετε σχεδόν κάθε εμπόδιο χρησιμοποιώντας έναν και μόνο ήρωα, διαπιστώσαμε ότι ο πιο εύκολος τρόπος απαιτεί την χρήση και των τριών. Στην αρχή, μπορεί να μην νιώσετε καν την ανάγκη να χρησιμοποιήσετε τον Pontius και να κάνετε ένα speed run μόνο με την Zonya, σύντομα όμως θα δείτε ότι θα χρειαστείτε και τους άλλους προκειμένου να προχωρήσετε. Ο ρόλος του μάγου είναι σημαντικός σε όποιο επίπεδο και αν βρίσκεστε, θα διαπιστώσετε όμως ότι στα τελευταία chapters οι μαγικές του ικανότητες δεν μπορούν να αντικατασταθούν με κανενός άλλου.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου