Lost Chronicles of Zerzura και χαμένοι στο χρόνο..

Δεν υπάρχει τίποτα πιο λυτρωτικό για έναν σκληροπυρηνικό χρήστη που έχει μόλις εξολοθρεύσει αμέτρητους αντιπάλους στον υπολογιστή του (online ή offline, αδιάφορο) από το να χαλαρώσει το ταραγμένο του μυαλό παίζοντας ένα πατροπαράδοτο point and click adventure. Ποια καλύτερη επιλογή λοιπόν από το Lost Chronicles of Zerzura, ένα Adventure που βασίζεται πάνω σε μια μυθική τοποθεσία, είναι δε γαρνιρισμένο με πολλές ιστορικές πληροφορίες, διασκεδαστικούς χαρακτήρες, καταπληκτικά γραφικά, πλούσιους διαλόγους, λογικούς γρίφους και αρκετές ώρες απολαυστικού gameplay.
 The Lost City in the Desert
Το σενάριο περιστρέφεται γύρω από μια μυθική πόλη εν ονόματι Zerzura η οποία φημολογείται πως βρίσκεται βαθειά μέσα στην έρημο Σαχάρα, δυτικά του ποταμού Νείλου. Διάφορες μαρτυρίες από την εποχή του Μεσαίωνα –ανάμεσα τους και μυστηριώδη αραβικά χειρόγραφα, όπως το Kitab al Kanuz– αναφέρουν την ύπαρξη μίας ολόλευκης πόλης στα βάθη της ερήμου Σαχάρα, η οποία ξεχειλίζει από θησαυρούς και κυβερνάται από ένα κοιμισμένο βασιλικό ζεύγος! Τα αμύθητα πλούτη της πόλης προστατεύουν μαύροι γίγαντες οι οποίοι εμποδίζουν τους επίδοξους κλέφτες να εισέλθουν στην πόλη και να εξέλθουν ζωντανοί! Φημισμένοι ευρωπαίοι εξερευνητές, θαμπωμένοι από την υποτιθέμενη ομορφιά της Zerzura, προσπάθησαν κατά καιρούς – και κυρίως στις αρχές του 20ου αιώνα – να την ανακαλύψουν, χωρίς αποτέλεσμα όμως.
Το Lost Chronicles of Zerzura ακολουθεί κατά πόδας τις περιπέτειες των Feodor και Ramon Morales, δύο αδερφών που καταπιάνονται με εφευρέσεις στην Ισπανία του 16ου αιώνα. Το παιχνίδι ξεκινά με την ομολογουμένως ξεκαρδιστική προσπάθειά τους να δημιουργήσουν την πρώτη πτητική μηχανή του κόσμου, ανταγωνιζόμενοι τον μέγιστο Leonardo da Vinci που, ως γνωστόν, την είχε πράγματι σχεδιάσει αλλά δεν μπόρεσε ποτέ να την υλοποιήσει. Η παταγώδης αποτυχία του φιλόδοξου εγχειρήματος ακολουθείται από μια τραγωδία καθώς ο Ramon απάγεται από τα τσιράκια της Ιεράς Εξέτασης και ο Feodor ξεκινά μια απεγνωσμένη αποστολή διάσωσης του αδερφού του, αποστολή που θα τον φέρει σε επαφή με πειρατές, βεδουίνους, κλέφτες και τυχοδιώκτες. Στην πορεία της αναζήτησης, ο Feodor θα ανακαλύψει ότι απώτερος στόχος των απαγωγέων του αδερφού του είναι η είσοδος στην μυθική Zerzura, την πόλη με τα σπίτια από λευκή πέτρα και τους κατοίκους με το λευκό δέρμα και τα λευκά μαλλιά.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου