Multiplayer στο God of War

Αν μέχρι πριν από ένα χρόνο ανέφερε κάποιος ότι ένα παιχνίδι God of War θα προσέφερε μιας κάποιας μορφής multiplayer mode, το λιγότερο που θα κάναμε θα ήταν να γελούσαμε χλευαστικά, αναφέροντας παράλληλα ότι “το God of War είναι μοναχική εμπειρία, δεν του ταιριάζει το multiplayer, δεν κολλάει στο ύφος της σειράς” και τα σχετικά σχόλια που κάνουμε εμείς, οι παραπονιάρηδες παίκτες, που δείχνουμε μια μεγαλύτερη έφεση στα single player campaigns. 
Να, όμως, που η Sony τολμά -υποβοηθούμενη, φυσικά, από τις τάσεις της εποχής- και ετοιμάζει ένα νέο God of War, που εκτός από το κλασικό campaign, το οποίο θα περιγράφει την άνοδο του Σπαρτιάτη στα ανώτερα κλιμάκια των... σφαγέων της αρχαίας Ελλάδας, θα περιέχει και multiplayer mode. Ωστόσο, μετά από περίπου τρεις ημέρες δοκιμών τμήματος αυτού του multiplayer mode, η έκπληξη δεν ήρθε από την εφαρμογή του mode αυτή καθ' αυτή, αλλά από το ενδιαφέρον που παρουσιάζει η μάλλον επιτυχής εφαρμογή του και από το γεγονός πως το Santa Monica Studio δείχνει να το “κολλάει” σωστά στο ύφος του franchise. Σε αυτή τη φάση η multiplayer beta, που θα γίνει ανοιχτή προς του συνδρομητές PS Plus στις αρχές του νέου έτους, περιλαμβάνει μόνο ένα βασικό mode, το οποίο μοιράζεται σε δύο διαφορετικά είδη παιχνιδιού. Ο λόγος για την “Εύνοια των Θεών” για τέσσερις ή οκτώ παίκτες. Πώς ακριβώς λειτουργεί, τώρα, το multiplayer σε ένα God of War. Το παιχνίδι ξεκινά προσφέροντας στον παίκτη έναν “generic” πολεμιστή, ο οποίος πρέπει αρχικά να δηλώσει πίστη και υποταγή σε έναν από τους θεούς του Ολύμπου. Αυτό γίνεται μέσα σε έναν χάρτη, στου οποίου την κορυφή υπάρχουν τα τεράστια αγάλματα τεσσάρων (για την ώρα) θεών. Αν και στην αρχή φαίνεται ότι θα μπορούμε να συμμαχήσουμε με τους Άδη, Δία, Ποσειδώνα και Άρη, μόνο οι Δίας και Άρης είναι διαθέσιμοι στη beta.
Και τι ακριβώς σημαίνει υποταγή και συμμαχία; Ανάλογα με το θεό που θα διαλέξουμε, θα αποκτάμε διαφορετικού τύπου attributes, ξόρκια και άλλες ιδιότητες μέσα στις μάχες. Αφού γίνει, λοιπόν, αυτή η επιλογή, μπορούμε να ξεκινήσουμε τις μάχες στις διαθέσιμες (δύο για την ώρα) αρένες. Το πρώτο μας “γλέντι αίματος” έγινε στην “Αγορά του Ηρακλή”.. Χμ, ναι, να υπενθυμίσουμε εδώ ότι το God of War Ascension θα είναι εξελληνισμένο. Και σε ό,τι αφορά μενού, τίτλους και υπότιτλους, αλλά -όπως φαίνεται από τη φωνή που ανακοινώνει τις μάχες- και σε ό,τι έχει να κάνει με τις φωνές. Το αποτέλεσμα στην multiplayer beta είναι αξιοπρεπέστατο και μας χαροποίησε ιδιαίτερα, αλλά θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι να κυκλοφορήσει το τελικό παιχνίδι, ειδικά για να ακούσουμε ποιο θα είναι το αποτέλεσμα του ακούσματος της φωνής του Kratos στην ελληνική.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου