Chivalry: Medieval Warfare για καλούς παίκτες

Ύστερα από αμέτρητα Fantasy games, fireballs, μάγια, orks, trolls, σέξυ κοπελίτσες με εξωπραγματικές δυνάμεις και WoW κλώνους, επιτέλους, μπορούμε να απολαύσουμε έναν σοβαρό εξομοιωτή μεσαιωνικής μάχης. Αναφερόμαστε φυσικά στο Chivalry: Medieval Warfare και θα καταλάβετε γιατί το εξυμνούμε, διαβάζοντας παρακάτω. Προτού όμως το παρουσιάσουμε έχει ενδιαφέρον να μάθετε λίγα πράγματα για το ιστορικό του. Το Chivalry δημιουργήθηκε από μια παρέα φίλων που ξεκίνησαν την καριέρα τους ως modders του Half-Life 2 το 2007 (το mod τους υπάρχει ακόμα και λέγεται Age of Chivalry). Αν και δεν είχαν γνωριστεί ποτέ από κοντά, καθώς συνεργάζονταν μέσω Internet, κατάφεραν να οργανωθούν έτσι ώστε να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα…να φτιάξουν το δικό τους παιχνίδι. Άρχισαν να εξελίσσουν το mod τους με την μηχανή Unreal Engine 3 και αφού συγκέντρωσαν αρκετά χρήματα από το Kickstarter.com(50.000 δολάρια παρακαλώ) μπόρεσαν να το κυκλοφορήσουν ως εμπορικό τίτλο τον Οκτώβρη που μας πέρασε. Μέσα σε ένα μήνα, το Chivalry έχει γνωρίσει αναπάντεχη επιτυχία. Ο λόγος που έγινε τόσο γρήγορα δημοφιλές είναι το μοναδικό του gameplay που αποτελεί έμπνευση για περισσότερα ανάλογα games στο μέλλον.
Δύο φατρίες πολεμούν δίχως τέλος
 Το σενάριο είναι χαρακτηριστικά απλοϊκό. Δύο βασίλεια μάχονται μεταξύ τους, χωρίς να διευκρινίζεται ξεκάθαρα ποιος παίζει τον ρόλο του καλού ή του κακού. Ο δικός σας ρόλος είναι να διαλέξετε πλευρά και να συμμετάσχετε στο online μακελειό. Οι Agatha Knights με το μπλε έμβλημα μοιάζουν με Γάλλους του 15ου αιώνα ενώ οι κόκκινοι Mason Order με Ρώσους του Μεσαίωνα. Μπαίνοντας στο κεντρικό μενού έχετε τρεις βασικές επιλογές. Να κάνετε Join σε κάποιο online παιχνίδι, να παίξετε το tutorial ή να φτιάξετε μια δική σας μάχη εναντίον bots (μέχρι 64). Single-player Campaign δεν υπάρχει δυστυχώς, αλλά μικρό το κακό, διότι στο Μultiplayer θα βρείτε στρατιές από online παίκτες, καθώς αυτή την περίοδο επικρατεί συνωστισμός στους servers.
Οι classes πολεμιστών
Κάθε φατρία διαθέτει τέσσερις βασικούς τύπους πολεμιστή και ο καθένας μπορεί να εξοπλιστεί με ένα κύριο όπλο, ένα δευτερεύον όπλο και έναν ειδικό εξοπλισμό, όπως ασπίδες, μαχαίρια, τσεκούρια κτλ. Καλό είναι να γνωρίζετε τις classes προτού διαλέξετε μία γιατί είναι πολύ διαφορετικές μεταξύ τους. Ας τις δούμε όμως πιο αναλυτικά. Archer Με κύριο όπλο του ένα τόξο, μία βαλλίστρα ή ακόντια, είναι ιδανικός για απομακρυσμένες επιθέσεις αλλά πολύ αδύναμος στις κοντινές μονομαχίες. Αν τον χειριστείτε ύπουλα είναι αποτελεσματικός και από κοντά γιατί είναι πολύ γρήγορος και κάνει 50% περισσότερη ζημιά όταν χτυπά πισώπλατα τους αντιπάλους του. Το τόξο, μπορεί να είναι κοντό (Shortbow) ή μακρύ (Longbow), το οποίο και είναι δυνατότερο αλλά θέλει πιο πολύ χρόνο για να γεμίσει με βέλος. Υπάρχουν διάφοροι τύποι βαλλιστρών (Crossbows) που τα βέλη τους διαπερνούν πανοπλίες, όμως απαιτούν αρκετό χρόνο στο reload τους. Τέλος, τα ακό
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου