Killzone HD για πολύ περιπέτεια...

Έπειτα από αυτή την επιτυχία η Guerrilla υπέγραψε συμβόλαιο αποκλειστικότητας με την Sony Computer Entertainment ώστε να αναπτύσσει games μόνο στις δικές της κονσόλες. Πολλοί θα θυμάστε άλλωστε τον σάλο που είχε προκληθεί στην Ε3 του 2005 με το βίντεο για το Killzone 2 στο PlayStation 3, κάνοντας γνωστή τότε την Guerrilla σε όλη την βιομηχανία του gaming. Το πρώτο μέρος της σειράς Killzone κυκλοφόρησε στο PlayStation 2 το 2004. Οι κριτικές τότε ήταν ανάμεικτες, κάνοντας λόγο για προβλήματα που το εμπόδιζαν να θεωρηθεί κορυφαίο. Η Guerrilla είχε κάνει γνωστό ότι θα κυκλοφορήσει τον Ιανουάριο του 2012 αυτούσια την έκδοση του Killzone στο PS3, αλλά τελικά υπήρξε καθυστέρηση μέχρι το Σεπτέμβριο, όταν και ανακοινώθηκε ότι πρόκειται για μια επανέκδοση του αρχικού game επεξεργασμένη σε HD. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο εκδόσεις του PS3, Killzone 2 και Killzone 3, έκαναν ουσιαστικά την σειρά τεράστια επιτυχία δημιουργώντας δικό τους κοινό. Σε μία αγορά η οποία είναι πλέον διαμορφωμένη με βελτιωμένες επανεκδόσεις και πολλές κυκλοφορίες στην κατηγορία των FPS, το παραπάνω κοινό βλέπει θετικά το Killzone σε HD καθώς είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να το παίξουν όσοι δεν είχαν την ευκαιρία ή να το θυμηθούν όσοι το αγάπησαν και θα ήθελαν να το δουν βελτιωμένο. Ας δούμε όμως πιο αναλυτικά αν αξίζει η αγορά του από το PlayStation Store.
  Η ιστορία επαναλαμβάνεται
Το σενάριο του Killzone εκτυλίσσεται σε ένα μέλλον όπου ύστερα από πυρηνικό πόλεμο στη γη, δημιουργήθηκε μία παγκόσμια κυβέρνηση που την αποτελούσαν τα πλουσιότερα κράτη. Η κυβέρνηση αυτή έθεσε ως στόχο την αποικιοκρατία του διαστήματος. Στην πορεία ανακαλύφθηκε το σύστημα Alpha Centauri το οποίο αποτελείται από δύο πλανήτες. Τον γεμάτο ζωή και βλάστηση Vekta και τον πλούσιο σε ενέργεια -αλλά ακατοίκητο- Helghan. Η ιδιοκτησία των πλανητών περιήλθε στην κατοχή της Helghan Corporation η οποία στη συνέχεια έγινε απειλητική προς το οικονομικό σύστημα της παγκόσμιας κυβέρνησης. Έτσι η εταιρία εκδιώχθηκε από τον Vekta ύστερα από εισβολή, κι αναγκάστηκε να εδραιωθεί στον Helghan. Εκεί λόγω των σκληρών συνθηκών οι άνθρωποι μεταλλάχθηκαν κι έγιναν δυνατότεροι κι ανθεκτικότεροι, με μεγάλο μίσος για το υπόλοιπο ανθρώπινο γένος το οποίο θέλουν να εκδικηθούν. Το σενάριο του Killzone καθηλώνει, δημιουργώντας ωραία ατμόσφαιρα σε ένα μακρινό αλλά ρεαλιστικό μέλλον, καθότι όπως λένε “η ιστορία επαναλαμβάνεται”. Η πλοκή του από την άλλη χαρακτηρίζεται από απλοϊκή ως βαρετή καθώς τα cutscenes δεν καταφέρνουν να ανεβάσουν την ένταση και την αγωνία. Μέχρι και οι ανατροπές παρουσιάζονται με λάθος τρόπο μιας και θα καταλήξετε να τις προβλέπετε πριν συμβούν. Η υποκριτική των ηθοποιών είναι αρκετά καλή, σύμφωνα πάντα με την θεματολογία, αν και κάποιες φορές θυμίζει B movies.
  Defenders of the Helghast dream, now is our time
Το εισαγωγικό cutscene είναι και το καλύτερο, με τον Scolar Visari να βγάζει λόγο στον λαό του ενώ ταυτόχρονα βλέπετε την εισβολή των Helghast στον πλανήτη Vekta. Εκεί βρίσκεται και ο κεντρικός ήρωας Jan Templar ο οποίος καλείται να υπερασπιστεί τον πλανήτη με τις δυνάμεις των Interplanetary Strategic Alliance (ISA) στις οποίες και ανήκει. Είναι ένα καλοσχεδιασμένο βίντεο το οποίο καταφέρνει σε κάτι περισσότερο από τρία λεπτά να σας βάλει στο κλίμα και να κατανοήσετε πλήρως το υπόβαθρο του κόσμου που περιβάλλει το Killzone.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου