DmC: Devil May Cry preview

Πολλά έχουν ειπωθεί τον τελευταίο καιρό για την συνέχεια της γνωστής από το 2001 σειράς, Devil May Cry. Ένας από τους κύριους λόγους που οι οπαδοί σε όλο τον κόσμο ανυπομονούν να δουν το DmC 5 είναι οι μεγάλες αλλαγές που έχουν γίνει. Καταρχάς το νέο δημιούργημα της Capcom χρησιμοποιεί την Unreal Engine που έχει χρησιμοποιηθεί ώστε να φτιαχτούν αξιοσέβαστα games, όπως το Mass Effect 3, το Dishonored και άλλα. Την μεγάλη όμως διαφορά την κάνει η καινούρια προγραμματιστική εταιρία. Η Ninja Theory, που έγινε γνωστή για την δουλειά της στο Heavenly Sword, πήρε τα ηνία από την Capcom στην δημιουργία του νέου DmC.
 Ήρθε το χάος από το πουθενά
Αισθησιακοί χοροί, ποτά, γυναίκες και ένα σημείωμα "Call me" ανοίγουν το αρχικό cutscene, αφήνοντας λίγα στην φαντασία σχετικά με το τι έκανε ο Dante το προηγούμενο βράδυ. Ο πρωταγωνιστής μας παρουσιάζεται ως ένας νεαρός ενήλικας που δεν ακολουθεί τον δρόμο που θα έπρεπε και έχει πολλά αναπάντητα ερωτήματα για τα οποία αδυνατεί να βρει απαντήσεις. Για παράδειγμα, ξέρει ότι είχε μια μητέρα κάποτε αλλά πέρα από το περιδέραιο που του είχε δωρίσει, δεν γνωρίζει τίποτα άλλο για αυτήν και ούτε θυμάται γιατί πέθανε. Σαν να μην του έφταναν ήδη οι απορίες του, μια κοπέλα με το όνομα Kat τον πλησιάζει με σκοπό να τον γνωρίσει στην κρυφή αναρχική ομάδα The Order. Η μυστήρια αυτή κοπέλα τον βοηθάει στην πρώτη αποστολή ώστε να βρει τρόπο διαφυγής και στο να κατανοήσει το που βρίσκεται. Η Kat είναι κι αυτή λίγο στο περιθώριο της κοινωνίας, καθ' ότι ανήκει στην The Order κι έχει την ιδιότητα της αναρχικής μάγισσας. Γενικά η ομάδα αυτή προσπαθεί να ξυπνήσει τον λαό και να δει ότι ο κυβερνήτης τους δεν είναι τίποτα άλλο πέρα από ένας δαίμονας. Αλλά όπως κάθε αναρχική οργάνωση έτσι και αυτή έχει κρυμμένα εργαστήρια και βρίσκεται στο στόχαστρο του κυβερνήτη της χώρας, Mundus. Το νέο DmC βάζει τον πρωταγωνιστή να ζει ανάμεσα σε δύο κόσμους. Ο ένας είναι ο κανονικός όπου ζουν όλοι οι κάτοικοι της γης και ο άλλος είναι ο Limbo όπου κυριαρχούν οι δαίμονες. Ο Limbo υποτίθεται ότι βρίσκεται πάνω στον πραγματικό κόσμο αλλά σε μια άλλη διάσταση στην οποία δεν μπορεί να περάσει κανένας εκτός από τους Nephilims. Ότι συμβαίνει στον Limbo, συμβαίνει και στον πραγματικό κόσμο, όπως για παράδειγμα διάφορες καταστροφές, απλώς ερμηνεύονται με διαφορετικό τρόπο από τα ΜΜΕ. Ο Dante βρίσκεται στον πραγματικό κόσμο αλλά μέσα από πύλες μπορεί να μπει στον Limbo και να πολεμήσει με δαίμονες και κάθε λογής τέρατα. Αυτή η εναλλαγή είναι συχνή, για την ακρίβεια έτσι ξεκινάει η κάθε καινούρια αποστολή.
Νέο στυλ και νέο μαλλί
Η Capcom με την Ninja Theory παραδέχτηκαν ότι αφιέρωσαν αρκετό χρόνο στο πως θα σχεδιάσουν τον νέο πρωταγωνιστή ώστε να ταιριάζει στο σενάριο. Μιας και θα ξεκινούσαν την ιστορία από την αρχή, έπρεπε να μας παρουσιάσουν μια άλλη εκδοχή του Dante που ξέραμε. Οπότε μας παρουσίασαν έναν Dante με άτσαλα κουρεμένο μαύρο μαλλί, άσπρο χρώμα δέρματος και αρκετές δεκαετίες νεότερο. Πολλοί μπορεί να προτιμάνε τον Dante ως έναν αριστοκρατικά ντυμένο ασπρομάλλη κυνηγό δαιμόνων αλλά έτσι και αλλιώς μια καινούρια εμφάνιση την χρειαζόταν. Εκτός από την εμφάνιση ο Dante έχει και διαφορετικό χαρακτήρα. Επαναστάτης και ανώριμος είναι τα καλύτερα επίθετα που θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε για να τον χαρακτηρίσουμε. Ένας μπερδεμένος ορφανός, που δεν ξέρει τίποτα για το παρελθόν του, δεν τον πλησίασε ποτέ κανείς και δεν μπορεί να ζήσει σαν τους άλλους ανθρώπους μια αξιοπρεπή ζωή. Αυτό το προφίλ ταιρίαζει απόλυτα στο σενάριο αφού ο Dante κάνει τα λάθη που θα μπορούσε να κάνει οποιοσδήποτε νεαρός σε ηλικί
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου