Lightning Returns: Final Fantasy XIII

H καινούργια αυτή δημιουργία, για την οποία σας είχαμε ενημερώσει σε προηγούμενο άρθρο μας, θα κυκλοφορήσει τον επόμενο χρόνο σε PS3 και Xbox 360 και θα ονομάζεται Lightning Returns: Final Fantasy XIII. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που έχουμε στα χέρια μας, θα υπάρχουν σημαντικές αλλαγές στο gameplay, αφού θα εισαχθεί ένας νέος μηχανισμός με την ονομασία "Button Response", ο οποίος ακόμα δεν γνωρίζουμε πως ακριβώς θα λειτουργεί.
Η Lightning θα μπορεί να κρεμιέται σε περβάζια και να κρύβεται πίσω από διάφορα αντικείμενα, ενώ θα μπορεί να μετακινείται μέσα στο battlefield και να μπλοκάρει τις επιθέσεις των εχθρών της. Το σύστημα μάχης θα βασίζεται στο αντίστοιχο των δύο προκατόχων του, αλλά παράλληλα θα υπάρχουν αρκετές βελτιώσεις και αναβαθμίσεις ώστε να έχετε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο έλεγχο του χαρακτήρα σας. Το σενάριο θα εκτυλίσσεται σ' έναν καινούργιο κόσμο που θα ονομάζεται Novus Partus και τα γεγονότα του θα διαδραματίζονται εκατοντάδες χρόνια μετά από τα αντίστοιχα του Final Fantasy XIII-2. Όσον αφορά το art direction, σύμφωνα με την Square Enix θα επικρατεί ένας συνδυασμός gothic, mechanical και fantasy αισθητικής.
Το Lightning Returns θα εξιστορεί την ιστορία των τελευταίων δεκατριών ημερών του κόσμου. Με βάση τα όσα αναφέραμε στην αρχή του κειμένου, δημιουργείται η εντύπωση ότι έχουμε να κάνουμε μ' ένα καθαρόαιμο Action RPG, στα πρότυπα του Crisis Core: Final Fantasy VII. Καθ' όλη την διάρκεια της περιπέτειας θα ελέγχετε την Lightning, την οποία θα μπορείτε να εξοπλίσετε με μια μεγάλη γκάμα από όπλα, ενώ παράλληλα θα υπάρχουν και αρκετές διαφορετικές εμφανίσεις (costumes). Ένας ακόμα σημαντικός gameplay μηχανισμός είναι ότι θα έχετε συγκεκριμένο χρόνο στη διάθεσή σας για να ολοκληρώσετε το παιχνίδι, όπως ακριβώς στο The Legend of Zelda: Majora's Mask. Μέσω κάποιων ειδικών ενεργειών θα μπορείτε να επεκτείνετε αυτό το χρόνο, ενώ αντίθετα αν πεθάνετε σ' ένα boss fight ναι μεν μπορείτε να κάνετε retry, αλλά η διαδικασία αυτή θα καταναλώνει ένα μέρος του διαθέσιμου χρόνου σας.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου