Midnight Fight Express review

 


Ας ξεκινήσουμε με την ιστορία του παιχνιδιού. Ως είθισται στα brawlers, το σενάριο έχει βάθος κόλλας χαρτιού και η πλοκή υπάρχει απλά για να δικαιολογήσει το που και ποιον θα πας να δείρεις στην επόμενη πίστα. Πρωταγωνιστής του παιχνιδιού είναι ο Babyface, o οποίος, εκτός του ότι συνδέεται με τον υπόκοσμο, όντας πρώην μέλος συμμορίας, τυχαίνει να πάσχει και από αμνησία (μα τί πρωτοτυπία!). Είναι επίσης sleeper agent, που αφυπνίζεται από ένα φιλικό drone, το οποίο τον συντροφεύει και τον καθοδηγεί στην αποστολή του: να εμποδίσει τα κακοποιά στοιχεία να καταλάβουν την πόλη. Πώς θα το κάνει αυτό; Δέρνοντας τους πάντες, βεβαίως-βεβαίως! Προφανώς, το αφηγηματικό μέρος δεν διεκδικεί δάφνες και βραβεία, αλλά τουλάχιστον, δεν παίρνει τον εαυτό του στα σοβαρά και σπάει πλάκα με την όλη παράνοια. Μάλιστα, σε πολλά σημεία υπάρχουν χιουμοριστικές αναφορές σε ταινίες, παιχνίδια και σειρές μαζί με αρκετή δόση καφρίλας.

Όπως και να έχει, το ψωμί σε ένα τέτοιον τίτλο είναι αλλού. Το σύστημα μάχης στην βάση του, θυμίζει αυτό της σειράς Batman Arkham. Επιτίθεστε στους εχθρούς που σας περικυκλώνουν και πρέπει να έχετε τον νου σας για να αποκρούετε με parry ή να αποφεύγετε τα χτυπήματά τους. Ξεκινάτε με λίγες, βασικές επιθέσεις, αλλά κάθε φορά που ολοκληρώνετε ένα από τα 40 επίπεδα του παιχνιδιού, κερδίζετε ένα unlock point, το οποίο χρησιμοποιείτε στα skill trees, ώστε να ξεκλειδώσετε νέες ικανότητες και κινήσεις. Υπάρχουν έξι τομείς όπου μπορείτε να επενδύσετε: fighter (combos και κινήσεις), parry/counter (αποκρούσεις και αντεπιθέσεις), finishers (νέες αποτελειωτικές κινήσεις), grapple (λαβές), rope (κινήσεις με λάσο που αποκτάτε αργότερα) και τέλος, secondary gun (ένα όπλο το οποίο μπορεί να αναβαθμιστεί).

Έτσι λοιπόν, έχετε ένα αρκετά εκτεταμένο οπλοστάσιο στην διάθεση σας, ώστε να χορτάσετε μπόλικο και σκληρό ξυλίκι. Υπάρχει επίσης το Playground, όπου μπορείτε να εξασκηθείτε στις κινήσεις και τα combo σας, ώστε να γίνετε μία ασταμάτητη μηχανή πόνου. Να σημειώσω εδώ πάντως, πως καθώς προχωράτε στο παιχνίδι, βρίσκετε νέους, πιο δυνατούς εχθρούς, που μπορούν να ηττηθούν μόνο με συγκεκριμένες κινήσεις, κάτι που μπορεί να γίνει πονοκέφαλος, αν δεν τις έχετε ήδη ξεκλειδωμένες (συμβουλή: δώστε βάση στα parry/counter). Εκτός από όλα αυτά, μέσα στα επίπεδα βρίσκετε πάρα πολλά όπλα και αντικείμενα, τα οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να σπάσετε τα κεφάλια των εχθρών με μπόλικους και οδυνηρούς τρόπους. Μία στις τόσες, βρίσκεστε και σε καταστάσεις όπου οδηγάτε και πυροβολάτε εχθρικά οχήματα, κάτι που σπάει λίγο την ρουτίνα της συνεχόμενης κλωτσοπατιναδάς. Εκτός από το high score σε κάθε πίστα που ανεβαίνει σε leaderboards, υπάρχουν και κάποια προαιρετικά objectives, τα οποία εκτός του ότι ανεβάζουν το σκορ σας, ξεκλειδώνουν νέα ρούχα που μπορείτε να αγοράσετε, ώστε να ντύσετε τον ήρωα με τα πιο φρέσκα drips! Μπορείτε αν θέλετε να γυρίσετε σε προηγούμενες πίστες, για να δοκιμάσετε να πετύχετε υψηλότερο σκορ ή να ξεκλειδώσετε φρέσκα αντικείμενα.

Κάτι που προκαλεί εντύπωση, είναι το μεγάλο ρεπερτόριο motion captured κινήσεων του Babyface. Υπάρχουν ένα σωρό ξεχωριστά animations ανάλογα με το πόσους εχθρούς πολεμάτε, αν είστε κοντά σε τοίχους, αν κρατάτε όπλο κτλ. Οι κινήσεις είναι τόσες πολλές που μπορεί να ολοκληρώσετε το παιχνίδι χωρίς να τις δείτε όλες. Σε συνδυασμό με το γεγονός πως η μάχη έχει ωραία αίσθηση, και με τα χτυπήματα να έχουν βάρος και δύναμη, η συνολική εμπειρία είναι ωραία και δυναμική.

Τα γραφικά είναι απλά, και σίγουρα όχι κάτι το ιδιαίτερο, αλλά αποδίδουν όμορφα την σκοτεινή, αστική ατμόσφαιρα και τείνουν προς μία πιο cartoon αισθητική. Δέρνετε κόσμο σε αποθήκες, δρόμους, ταράτσες, τρένα και γραμμές του μετρό, ερειπωμένα κτήρια, μέχρι και στούντιο ανάπτυξης παιχνιδιών! Από την άλλη, το soundtrack ξεχωρίζει αρκετά, όντας συνοδεύοντας ιδανικά το τουλούμιασμα των εχθρών με electro-synthwave «πριονίδια» που σας πορώνουν ακόμα περισσότερο. Voice acting δεν υπάρχει, πέρα από τις πολεμικές κραυγές και τα ουρλιαχτά πόνου.

Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου