Το πρώτο Grid είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που συνέβησαν στο είδος των racers σε αυτή την γενιά. Το Grid ουσιαστικά έφτιαξε μια νέα υποκατηγορία παιχνιδιών, συνδυάζοντας arcade gameplay/χειρισμό, με “ρεαλιστικό” περυτίλιγμα, γι αυτό και αγαπήθηκε παράφορα. Αυτή τη συνταγή στη συνέχεια την πήραν και την εξέλιξαν επιτυχημένα τα Need for Speed Shift και Shift 2. Τώρα η Codemasters έρχεται να την τελειοποιήσει με το Grid 2. Ως φανατικός οπαδός του πρώτου Grid, περίμενα τρελά το Grid 2. Όμως αυτή η ανυπομονησία, ο ενθουσιασμός, το ενδιαφέρον, πήγαν περίπατο όταν έμαθα ότι η Codemasters έκανε το αδιανόητο: αφαίρεσε την in-car κάμερα, με την δικαιολογία ότι την χρησιμοποιούν ελάχιστοι παίκτες. Μετά από αυτή την εξοργιστική εξέλιξη, πραγματικά δεν ήξερα τί θέλω από το Grid 2. Ως μίζερο racing fanboy, ήλπιζα ότι το παιχνίδι θα αποδειχθεί μέγιστη απογοήτευση, για να γευτεί την αποτυχία η Codemasters. Ως υγιής racing fan, ήλπιζα ότι το παιχνίδι θα αποδειχθεί τόσο καλό, που στην τελική η έλλειψη in-car κάμερας δεν θα με απασχολεί ιδιαίτερα. Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας πληροφορήσω πως όχι μόνο ισχύει το δεύτερο, αλλά ουσιαστικά το Grid 2 δεν έχει κάποιο άλλο σοβαρό αρνητικό. H Codemasters μας δίνει ένα από τα καλύτερα racers όλων των εποχών.
Το career mode του Grid 2 συνδυάζει γνωστά στοιχεία με κάποιες καινοτομίες. Λαμβάνετε μέρος στο νεοσύστατο πρωτάθλημα World Series Racing, το οποίο εξελίσσεται παράλληλα με την καριέρα σας, δηλαδή ξεκινάει με αγώνες μόνο στην Αμερική και καταλήγει να είναι μια παγκόσμια υπόθεση. Το WSR χωρίζεται σε σεζόν, οι οποίες περιλαμβάνουν διαφόρων ειδών αγώνες. Στόχος σας είναι να τα πάτε καλά για να κερδίσετε fans, οι οποίοι αποτελούν το κριτήριο για την προοδό σας.
Όσους περισσότερους fans έχετε, σε τόσα περισσότερα events έχετε πρόσβαση, με απώτερο στόχο να ξεκλειδώσετε και να συμμετάσχετε στους τελικούς κάθε σεζόν. Η ποικιλία των events είναι ένα από τα σημαντικότερα θετικά του career mode. Υπάρχουν κλασικοί αγώνες με γύρους ή point-to-point, elimination, checkpoint, time attack, ένας-εναντίον-ενός, overtake, endurance, drift και άλλα είδη. Πέρα από τα κύρια events, υπάρχουν και κάποια δευτερεύοντα που σας δίνουν την ευκαιρία να κερδίσετε ακόμα περισσότερους οπαδούς ή να ξεκλειδώσετε κάποιο συγκεκριμένο αμάξι. Όπως και να' χει, πολλαπλά και διαφορετικά events είναι διαθέσιμα ανά πάσα στιγμή, που σημαίνει ότι μπορείτε να ασχοληθείτε με αυτά που σας αρέσουν (για παράδειγμα εγώ ούτε που πλησίασα τα drift events).
Μέρος της εξέλιξης της καριέρας σας βέβαια είναι και τα αυτοκίνητα που οδηγείτε. Στο Grid 2 τα αυτοκίνητα χωρίζονται σε τέσσερις κατηγορίες, με βάση την δύναμη και την απόδοσή τους. Δηλαδή διαφορετικά είδη αυτοκινήτων μπορούν να ανήκουν στην ίδια κατηγορία δύναμης (ο χειρισμός όμως διαφέρει ανάλογα με το είδος). Από muscle cars μέχρι εξωτικά supercars, και από αμάξια για drift μέχρι αγωνιστικά touring cars και GT θηρία, η ποικιλία αυτοκινήτων του Grid 2 είναι ικανοποιητική. Όσο προχωράτε στο career, τόσο πιο δυνατά αυτοκίνητα οδηγείτε. Δυστυχώς, ο τρόπος που τα αποκτάτε είναι πολύ περιοριστικός. Δεν μπορείτε να αγοράζετε όποιο αμάξι θέλετε. Αντ' αυτού, σε συγκεκριμένα σημεία καλείστε να επιλέξετε ένα από δύο συγκεκριμένα αμάξια για τους αγώνες που ακολουθούν (το άλλο μπορείτε να το ξεκλειδώσετε νικώντας στο σχετικό event). Από εκεί και πέρα, δεν μπορείτε να αναβαθμίζετε ή να ρυθμίζετε τα αυτοκίνητα, αλλά μπορείτε να τους αλλάζετε την εμφάνιση, με δυνατότητα και ομαδικού editing αν θέλετε. Οι επιλογές εδώ είναι πάρα πολλές και περιλαμβάνουν ακόμα και σήματα χορηγών. Οι χορηγοί είναι πραγματικές εταιρείες (πχ Brembo, Michelin, Motul, ESPN κλπ) και κάθε ένας έρχεται με το δικό του objective, η εκπλήρωση του οποίου σας ανταμείβει με επιπλέον fans. Εξαιρετική προσθήκη που κάνει το customization του Grid 2 ακόμα πιο πορωτικό.
- Blogger Comment
- Facebook Comment
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης
(
Atom
)
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου