Το Xbox One X θα υποστηρίζει και οθόνες 1440p

Μπορεί το Xbox One X να διαφημίζεται ως μια κονσόλα που επικεντρώνεται στο 4K ωστόσο η νέα κονσόλα της Microsoft θα υποστηρίζει “natively” και οθόνες ανάλυσης 1440p (2560 x 1440 pixels) όπως τουλάχιστον επιβεβαίωσε ο Kevin Gammill της Microsoft μέσω του λογαριασμού του στο Twitter. Η ανάλυση 1440p είναι ιδιαίτερα δημοφιλής ανάμεσα σε gaming monitors και δεν είναι λίγοι οι gamers που επιλέγουν τέτοια monitors δίνοντας προτεραιότητα στα framerates από την ποιότητα απεικόνισης. Αν και είναι μάλλον απίθανο οι developers να υποστηρίξουν ειδικά τις οθόνες 1440p με το Xbox One X, η προσθήκη μίας system-wide 1440p output τουλάχιστον σημαίνει ότι θα μπορείτε να εκμεταλλευτείτε στο έπακρο τη native ανάλυση. Θεωρητικά το Xbox One X επίσης θα μπορούσε να υποστηρίξει variable framerates σε οθόνες FreeSync αν και κάτι τέτοιο δεν έχει ανακοινωθεί. 
Πρόκειται για μία διαφορετική προσέγγιση από αυτή της Sony με το PlayStation 4 Pro, όπου πολλά παιχνίδια με υποστήριξη PS4 Pro γίνονται rendered στα 1440p με στόχο το upscaling σε τηλεοράσεις 4K. Το PS4 Pro υποστηρίζει μόνο 4K ή 1080p, και στη πρώτη περίπτωση μόνο σε συνδυασμό με τηλεοράσεις 4K. Αυτό σημαίνει με απλά λόγια πως αν παίζετε ένα παιχνίδι 4K ή 1440p σε ένα PS4 Pro που συνδέεται σε μία οθόνη 1440p, ο συνδυασμός “βγάζει” μόνο 1080p και κάνει upscale, κάτι που δεν είναι και ότι καλύτερο. Μπορεί ο αριθμός των ανθρώπων που θα συνδέσουν το Xbox One X σε οθόνες να μην είναι μεγάλος, η σκέψη όμως της Microsoft να καλύψει και αυτή τη μικρή μερίδα χρηστών είναι καλοδεχούμενη
Αν και το Xbox One X έχει λανσαριστεί ως μία κονσόλα 4K και παρόλο που οι χαμηλότερες ανάλυσης οθόνες δεν χρησιμοποιούν την ισχύ της κονσόλας με τον πιο αποδοτικό τρόπο, η Microsoft με τη συγκεκριμένη κίνηση θέλει να εξασφαλίσει ότι οι κάτοχοι του Xbox One X θα είναι σε θέση να επωφεληθούν από την υποστήριξη 1440p παράλληλα με στο system-wide super ampling στα 1080p.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου