Assassin’s Creed Origins Review

Η σειρά Assassin’s Creed μας έχει προσφέρει μερικές από τις σπουδαιότερες δημιουργίες στην σύγχρονη ιστορία του gaming. Παρόλα αυτά, ως γνωστόν συμβόλαιο με την επιτυχία δεν υπέγραψε ποτέ κανείς και τα τελευταία χρόνια υπήρξαν κάποιες διαδοχικές αποτυχίες. Μετά το φιάσκο που ακούει στο όνομα Unity, ακολούθησε το άτολμο Syndicate, θέτοντας μετέωρο το επόμενο βήμα της σειράς. Τότε η Ubisoft αποφάσισε το Assassin’s Creed να κάνει ένα αναγκαίο διάλειμμα ενός χρόνου, με απώτερο σκοπό την ανασύνταξη ιδεών.
Παράλληλα, από το 2013 και αμέσως μετά το Black Flag, η Ubisoft Montreal ετοίμαζε υπό άκρα μυστικότητα το νέο και “rebootαρισμένο” Assassin’s Creed. Αυτή τη φορά όμως, όχι για να μας διηγηθεί μια ακόμη συνέχεια, αλλά την γέννηση της αδελφότητας των Assassins. Καλωσήρθατε στο Assassin’s Creed Origins. Πατώντας το κουμπί του animus λοιπόν, μεταφέρεστε εκεί όπου ξεκινούν όλα. Για να είμαι απολύτως ακριβής, το κουμπί δεν το πατάτε πρακτικά εσείς, αλλά η Layla Hassan, μια υπάλληλος του ερευνητικού και ιστορικού τμήματος της Abstergo.
Η φιλόδοξη Layla πασχίζει επίμονα για την ένταξή της στο περιβόητο Animus Project, ωστόσο για κάποιον λόγο, πάντοτε βρίσκει τις πόρτες ερμητικά κλειστές. Έτσι, μαζί με την συνοδοιπόρο της Deanna Geary, αναλαμβάνουν να φέρουν εις πέρας μια φαινομενικά δύσκολη αποστολή, ώστε να αποδείξουν την αξία τους στην Abstergo. Σχεδιάζοντας μια φορητή εκδοχή του animus, οι δυο τους επιδιώκουν την ανεύρεση του staff of eden, του φημισμένου σκήπτρου με το οποίο ο Μέγας Αλέξανδρος και ο Rodrigo Borgia, κυριάρχησαν στην Ασία και την Αναγεννησιακή Ιταλία αντίστοιχα. Άθελά της η Layla και από σπόντα, βιώνει συσσωρευμένες γενετικές αναμνήσεις που χρονολογούνται αιώνες πριν, οδηγώντας στην γέννηση της αδελφότητας των Assassins, η οποία λαμβάνει χώρα στην αρχαία Αίγυπτο το 49 πΧ. Την περίοδο εκείνη, η Αίγυπτος δεν θυμίζει σε τίποτα την άλλοτε σφριγηλή αυτοκρατορία που γνώρισε η ανθρωπότητα. Η χώρα μαστίζεται από τον εμφύλιο πόλεμο της Κλεοπάτρας και του Πτολεμαίου του 13ου. Τα δύο αδέλφια βρίσκονται αντιμέτωπα σε μια κούρσα για την διαδοχή του φαραωνικού θρόνου της Αιγύπτου. Συνωμοτούν και διχάζουν, επιδιδόμενοι σε ανελέητα παιχνίδια εξουσίας.
Ο πληγωμένος αιγυπτιακός λαός εναποθέτει τις ελπίδες του στο ευγενές σώμα των Medgay, που είναι τοποτηρητές του αρχαίου φαραωνικού modus vivendi και προστάτες των αδύνατων. Οι Αιγύπτιοι τρέφουν μεγάλο σεβασμό για τους Medjay, τους οποίους θεωρούν πιστά τέκνα του παλαιού βασιλείου. Σύντομα αναλαμβάνετε το ρόλο του Bayek, πρωταγωνιστή του AC Origins και υπεύθυνου για την τήρηση της τάξης και ευημερίας της γενέτειράς του Siwa, καθώς και της συζύγου του, Aya, την οποία επίσης γνωρίζετε διεξοδικά. Ο Bayek και η Aya, Medjay της Siwa γαρ, αναγκάζονται να παραμερίσουν την τιμή και το καθήκον τους, ύστερα από ένα τραγικό οικογενειακό συμβάν που ταράζει τα θεμέλια της σχέσης τους. Η Aya δηλώνει πίστη και υποταγή στην εξόριστη βασίλισσα της Αιγύπτου Κλεοπάτρα, ενώ ο Bayek ορκίζεται να πατάξει το Order of The Ancients, μια σκοτεινή ομάδα ανθρώπων που λειτουργεί και δρα σαν μια αόρατη απειλή, απλώνοντας τα νοσηρά πλοκάμια της σε κάθε πτυχή της αιγυπτιακής κοινωνίας και διοίκησης. Όπως ευκόλως γίνεται αντιληπτό, για άλλη μια φορά συνδυάζονται δυο διαφορετικά timelines, το παρελθόν και το παρόν, ώστε να εξηγηθούν οι αιτίες και αφορμές που εν συνεχεία οδηγούν στην γέννηση της αδελφότητας. Η σκιαγράφηση των προσωπικοτήτων τόσο του Bayek όσο και της Aya, αποτυπώνεται μαεστρικά και κάλλιστα θα μπορούσα να τους κατατάξω στον πάνθεον της σειράς.
Ο Bayek από νωρίς έρχεται αντιμέτωπος με τους εσωτερικούς του δαίμονες και σύντομα πρέπει να αποφασίσει αν αξίζει να συνεχίσει να μάχεται για την παρηκμασμένη Αίγυπτο και τις αρχαίες παραδόσεις της ή αν πρέπει να μετατραπεί σε ένα εκτελεστικό όργανο που κηρύττει την ελεύθερη βούληση των ανθρώπων. Τον βλέπετε να δακρύζει, να κλαίει, να ουρλιάζει από απόγνωση, να φτύνει οργή, να ερωτεύεται κλπ. Η Aya από την άλλη, παρουσιάζεται πιο μεθοδική και απόλυτη. Κάνει τα πάντα για να δει την Κλεοπάτρα, Φαραώ της Αιγύπτου. Αγαπά παράφορα τον Bayek αλλά οι πράξεις και τα πιστεύω της έρχονται σε άμεση σύγκρουση με τον σύντροφό της. Αν νομίζετε ότι όλο αυτό που περιγράφω θυμίζει το κουραστικό ειδύλλιο του Arno και της Εlise, άδικα ανησυχείτε.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου