Wolfenstein 2: The New Colossus Review

Είναι γνωστό ότι ο Β' Παγκόσμιος πόλεμος αποτέλεσε την φονικότερη σύγκρουση στην ιστορία της ανθρωπότητας. Κατά την διάρκεια αυτής της εξαετούς (1939-1945) σκοτεινής περιόδου, σκοτώθηκαν πάνω από 80 εκατομμύρια άνθρωποι. Στα θύματα συμπεριλαμβάνονται στρατιώτες των συμμάχων, του άξονα και απλοί πολίτες από κακουχίες και μαζικές εκτελέσεις. Το ναζιστικό καθεστώς ρεαλιστικά δεν είχε καμία ελπίδα να πραγματοποιήσει το στόχο του Χίτλερ, δηλαδή τη σύσταση μιας παγκόσμιας αυτοκρατορίας, εξαιτίας μιας σωρείας γεωγραφικών, πληθυσμιακών και οικονομικών παραγόντων, η ανάλυση των οποίων δεν είναι της παρούσης. Εντούτοις, αρκετοί σεναριογράφοι δεν δίστασαν κατά καιρούς να αναπτύξουν τα δικά τους παράλληλα σύμπαντα που αναπαριστούν, μέσα από το πρίσμα της επιστημονικής φαντασίας, μια παγκόσμια εικόνα με αντεστραμμένους ρόλους, στην οποία οι δυνάμεις του άξονα υπήρξαν οι νικητές και όχι οι ηττημένοι του πολέμου. Η MachineGames, έχοντας αναλάβει τα ηνία μιας εκ των μακροβιότερων σειρών στο χώρο των FPS, παρουσίασε την δική της εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εναλλακτική εκδοχή της παγκόσμιας ιστορίας πριν από τρία χρόνια με το Wolfenstein: The New Order.
Το παιχνίδι, καταφέρνοντας να συνδυάσει τον γρήγορο ρυθμό μάχης των προκατόχων του με δημοφιλή στοιχεία που συναντάμε σε σύγχρονα shooters, όπως για παράδειγμα έναν τυπικό μηχανισμό κάλυψης, αγαπήθηκε σε γενικές γραμμές τόσο από τους παραδοσιακούς, όσο και από τους νέους φίλους της σειράς Wolfenstein. Η συνέχεια της περιπέτειας του William B.J. Blazkowicz ήταν λίγο-πολύ δεδομένη. Τo Wolfenstein 2: The New Colossus τοποθετείται χρονολογικά στο έτος 1961. Τα γεγονότα του ξεκινούν κυριολεκτικά ένα δευτερόλεπτο μετά το τέλος του προκατόχου του. Έπειτα από την μάχη με τον στρατηγό Deathshead, ο B.J. Blazkowicz, δηλαδή εσείς, περισυλλέγεστε σοβαρά τραυματισμένος από ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης στην ακτή της Βαλτικής. Με την υγεία σας να βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, βλέπετε την πορεία της ζωής σας να περνάει μπροστά από τα μάτια σας σαν μια ταινία μικρού μήκους, όσο οι σύντροφοί σας παλεύουν να σας κρατήσουν ζωντανό. Θολές εικόνες από την δύσκολη παιδική σας ηλικία αναδύονται μέσα στο μυαλό σας, ενώ μέσα στο κουβάρι των αναμνήσεών σας ξετυλίγεται η στιγμή του θανάτου του Fergus ή του Wyatt, μεταφέροντας έτσι την κομβικής σημασίας επιλογή που κάνατε στο Wolfenstein: The New Order. Στη συνέχεια η πλοκή προωθείται γρήγορα πέντε μήνες μετά. Ξυπνάτε στο ιατρείο του υποβρύχιου κρησφύγετου σας Evas Hammer κάπου στα βάθη του Ατλαντικού από έναν εκκωφαντικό κρότο. Η εικόνα που αντικρίζετε στον καθρέπτη μετά βίας θυμίζει τον παλιό ισχυρό σας εαυτό. Την αμέσως επόμενη στιγμή σωριάζεστε αδύναμος στο έδαφος. Ένας εκ των συντρόφων σας, σας οπλίζει με ένα machine pistol και χωρίς να το καταλάβετε αρχίζετε να σκοτώνετε από την αναπηρική σας καρέκλα τον έναν Ναζί στρατιώτη μετά τον άλλο. Σύντομα συναντάτε τον γιατρό Set Roth, ο οποίος σας ενημερώνει ότι η Irene Engel, έχοντας πια προαχθεί στην θέση της στρατηγού του ναζιστικού καθεστώτος, έχει εισβάλει στο υποβρύχιο με σκοπό να σας αιχμαλωτίσει. Η υγεία σας είναι ακόμη ιδιαίτερα εύθραυστη και τα εσωτερικά σας όργανα έχουν δεχτεί εκτεταμένες βλάβες.
Παρόλα αυτά, χωρίς δεύτερη σκέψη, αποφασίζετε να αναμετρηθείτε με τους Ναζί στρατιώτες, ώστε να σώσετε με αυτοθυσία την Anya και το αγέννητο παιδί σας. Εν τέλει τα περισσότερα μέλη του πληρώματος καταφέρνουν να διαφύγουν τον κίνδυνο. Ωστόσο, ανεβαίνοντας στο κατάστρωμα αντιλαμβάνεστε ότι η Caroline και ο Fergus (ή Wyatt) έχουν πιαστεί όμηροι της Irene Engel στο αερόπλοιο Ausmerzer. Η στρατηγός υπόσχεται να τους χαρίσει την ζωή στην περίπτωση που αποφασίσετε να παραδοθείτε. Μέγα λάθος σας να την εμπιστευτείτε, αλλά στην προκειμένη περίπτωση η επιλογή είναι μονόδρομος. Χάρη στην αρωγή ενός νέου χαρακτήρα σε ρόλο από μηχανής θεού, καταφέρνετε να γλιτώσετε και να απωθήσετε τους εχθρούς, αν και όχι χωρίς σημαντικές απώλειες. Στο υποβρύχιο επικρατεί μια κατάσταση χάους και πένθους τις επόμενες ημέρες, αλλά σταδιακά η ομάδα ανακτά τις δυνάμεις της και συνεχίζει τον αγώνα της εναντίον του φασιστικού καθεστώτος, το οποίο έχει κατακτήσει ολοκληρωτικά πλέον τις ΗΠΑ. Η δημιουργία ενός συνασπισμού δυνάμεων με τις αντιστασιακές ομάδες που βρίσκονται διάσπαρτες σε καταφύγια στα αμερικάνικα εδάφη είναι μια βασική προϋπόθεση ώστε να μπορέσετε να πυροδοτήσετε μια επανάσταση μαζικής κλίμακας. Έτσι, λοιπόν, σύντομα τίθεται σε εφαρμογή το φιλόδοξο σχέδιο, το οποίο σας κατευθύνει προς τη Νέα Υόρκη με σκοπό να στρατολογήσετε τον τοπικό πυρήνα της αντίστασης.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου