Mark of the Ninja με πολύ στόρυ...

Εκ φύσεως εμείς οι gamers είμαστε λίγο πιο ανυπόμονοι όταν παίζουμε κάτι. Θέλουμε να μπαίνουμε κατευθείαν στην δράση, χωρίς πολλά-πολλά ώστε από τα λάθη μας να μαθαίνουμε και παράλληλα να γινόμαστε καλύτεροι. Εξαιτίας αυτού, τα παιχνίδια stealth ίσως να μην έχουν την τιμητική τους στο βαθμό που θα έπρεπε, πλην ελαχίστων φυσικά εξαιρέσεων. To στοιχείο stealth έχει «τρυπώσει» στα video games υπό πολλές μορφές. Προσφάτως είχαμε το Deus Ex: Human Revolution όπου προαιρετικά αν θέλατε να κάνετε ένα no-kill play-through θα έπρεπε να βρίσκεστε συνεχώς σε stealth mode. Επίσης αρκετές φορές το stealth συνδυάζεται άμεσα με μπόλικη δράση (όπως στα Splinter Cell: Conviction και Dishonored), ενώ μια φορά στo τόσο κάνει την εμφάνισή του ένα αμιγώς stealth game (χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η σειρά Thief) στο οποίο εάν σας εντοπίσουν οι εχθροί το πιο πιθανό είναι να πεθάνετε ακαριαία. Στην κατηγορία αυτή ανήκει και το Mark of the Ninja. Όμως μην τολμήσετε να αγνοήσετε το παρακάτω review αγαπητοί PC gamers μιας και ο εν λόγω τίτλος ίσως να είναι από τους λίγους που θα σας κάνει να ακολουθήσετε –αλλά και να αγαπήσετε ξανά- το stealth playstyle το οποίο λατρέψατε τις παλιές καλές εποχές και που τόσο σπάνια βλέπετε πλέον. Ίσως δούμε και αρκετά stealth στοιχεία στο επερχόμενο Hitman για το οποίο θα διαβάσετε review στο GameWorld λίαν συντόμως.
  Κάτι μου θυμίζει…
Από τα πρώτα κιόλας δευτερόλεπτα, μόλις πατήσετε το start game (και ειδικά εάν είστε λάτρεις των side scrollers) θα βρεθείτε σ’ ένα γνώριμο σκηνικό. Δεν θα αργήσετε πολύ να καταλάβετε ότι τα γραφικά αλλά και η ατμόσφαιρα θυμίζουν έντονα τον πρόσφατο αξιόλογο τίτλο Shank. Και πως να μην σας τον θυμίζουν άραγε αφού η εταιρία ανάπτυξης (Klei Entertainment) είναι η ίδια. Ο συγκεκριμένος developer συνεχίζει να μας εκπλήσσει συνεχώς το τελευταίο χρονικό διάστημα μιας και -πέραν των άλλων- δημιούργησε και τα αρκετά καλής ποιότητας cinematics του εξαιρετικού Torchlight 2.
  Γεννημένος Ninja
Η ιστορία μας ξεκινάει κάπως απότομα, με μια επίθεση ενόπλων δυνάμεων σε μια ήσυχη και φιλειρηνική βάση νίντζα. Ο ανώνυμος ήρωάς μας (όπου και βέβαια εάν δεν το έχετε καταλάβει είναι κι αυτός ένας νίντζα) λιποθυμά κατά τη διάρκεια αυτής και ξυπνάει ξαφνικά από μια γλυκιά φωνή. Αυτή προέρχεται από έναν άλλο ninja γένους θηλυκού που ακούει στο όνομα Ora. Αφού συγκεντρώσετε βιαστικά τον εξοπλισμό σας ανακτάτε τις δυνάμεις σας κι έτσι είστε σε θέση να εξολοθρεύσετε όσους στρατιώτες έχουν απομείνει και παράλληλα να σώσετε τον μέντορά σας (ο οποίος βρίσκεται σε μεγάλο κίνδυνο λόγω της επίθεσης) από σίγουρο θάνατο. Το όνομά του είναι Azai και αφού επιτέλους καταφέρετε να τον βρείτε, σας εξηγεί τι ρόλο παίζει το πρώτο τατουάζ που έχετε επάνω στο σώμα σας. Ο Azai σας εξιστορεί για τη δύναμη και τους μύθους των τατουάζ που έχετε εξηγώντας σας πως το μελάνι που έχει χρησιμοποιηθεί προέρχεται από ένα ειδικό λουλούδι της ερήμου μέσω του οποίου λαμβάνετε ειδικές ιδιότητες τις οποίες όμως πρέπει να χρησιμοποιήσετε με μέτρο, διαφορετικά θα…τρελαθείτε! Κάπως έτσι λοιπόν ξεκινάει η περιπέτεια σας και γνωρίζοντας ότι έχετε αρκετές δυνάμεις στη διάθεσή σας να χειριστείτε θα πρέπει να βρείτε ποιος κρύβεται πίσω απ’ αυτή τη θανατηφόρα επίθεση. Τελικά ανακαλύπτετε ότι το όνομά του είναι Karajan και ότι θα παίξει σημαντικό ρόλο στην πορεία της ιστορίας του ήρωά μας. Το σενάριο πάντως, αν και μοιάζει λίγο κοινότυπο, κρύβει αρκετές εκπλήξεις και παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου