The Wizards - Enhanced Edition Review

Το PlayStation VR προχωράει με εξαιρετικό ρυθμό ποσότητας αλλά και ποιότητας παιχνιδιών, τόσο ΑΑΑ, όσο και μικρότερες παραγωγές. Ένα τέτοιο παιχνίδι είναι και το The Wizards, το οποίο φέρνει μία ευχάριστη πινελιά μαγείας και μάλιστα σε ένα χώρο που είχε μονοπωληθεί από σπαθιά και όπλα (Raw Data, In Death και άλλα). Στο The Wizards - Enhanced Edition, είστε ένας μάγος καθοδηγούμενος από τη φωνή του -απολαυστικότατου και χιουμοριστικότατου- μέντορά σας, ο οποίος έχει βάλει στόχο να νικήσει και να σταματήσει τις πράξεις ενός άλλου, κακού μάγου. Για να το πετύχει αυτό σας εξοπλίζει με κάποια ξόρκια και τις λαμπρές του συμβουλές και σας ρίχνει στο ψητό. 
Το παιχνίδι σεναριακά δεν έχει κάτι παραπάνω να προσφέρει, αλλά δε χρειάζεται κιόλας. Ως μείγμα puzzle / action / wave shooter, αυτό που το απασχολεί είναι το gameplay και όχι η ιστορία. Όχι ότι δε θα ήταν προς όφελος του παιχνιδιού κάτι λίγο πιο βαθύ ή πιο ενδιαφέρον σα σενάριο. Τουλάχιστον εντυπωσιάζει ευχάριστα με τις εξαιρετικά χιουμοριστικές ατάκες του μέντορα/αφηγητή που σας τις χαρίζει με κάθε ευκαιρία. Ως προς το gameplay, το The Wizards κερδίζει με την εξαιρετική χρήση του VR και έναν πανέξυπνο τρόπο δημιουργίας spell. Το κάθε spell, λοιπόν, δημιουργειται με μία δική του μοναδική χειρονομία, κάνοντας χρήση των δύο PS Move με τα οποία παίζετε. Έτσι, για παράδειγμα, για να εκτοξεύσετε ηλεκτρισμό, σπρώχνετε προς τα μπρος με ενωμένα τα δύο χέρια σας σα να δίνετε μπουνιά. Για να βγάλετε την ασπίδα πάτε το αριστερό χέρι λίγο πίσω και το φέρνετε προς τα μπρος με μία κίνηση. 
Όλα τα spells είτε επιθετικά είτε αμυντικά έχουν συγκεκριμένη χειρονομία, η οποία είναι πολύ εύκολη να δημιουργηθεί σε κατάσταση μάχης, αλλά και γενικά πολύ εύκολη να τη θυμάστε. Εδώ το παιχνίδι θα έλεγα πως θέτει τις βάσεις για να δούμε κάτι παρόμοιο σε μελλοντικά RPG ή αντίστοιχα παιχνίδια. Τα spells είναι έξι στο σύνολο, ενώ όλα επιδέχονται upgrade. Όσο πιο πολύ μάχεστε, όσο πιο καλά τα πηγαίνετε στις μάχες, τόσο πιο εύκολα μπορείτε να μαζέψετε πόντους για την αναβάθμιση των spells. Οι οποίες αναβαθμίσεις επίσης είναι πολύ εύστοχες - για παράδειγμα μία αναβάθμιση του spell του ηλεκτρισμού επιτρέπει χρήση του χωρίς ενωμένα χέρια, οπότε μπορείτε να στοχεύετε σε διαφορετικές κατευθύνσεις. Έξι spells ίσως ακούγονται λίγα, αλλά στην πράξη βλέπετε πως χρησιμοποιείτε δύο-τρία από αυτά, όπως άλλωστε συμβαίνει πάντα όταν παίζετε έναν mage. Εντωμεταξύ και ως προς την εκτέλεση τα spells ποικίλουν (ηλεκτρισμός, fireball, τόξο πάγου κτλ), αφήνοντάς σας με πολύ καλή εντύπωση στο συγκεκριμένο τομέα. Το παιχνίδι όπως ανέφερα είναι μία μείξη puzzle με wave shooter. Κινείστε στο χώρο και σε συγκεκριμένες τοποθεσίες ή αίθουσες οι πόρτες κλειδώνουν και αρχίζει το γλέντι των επιθέσεων. Παράλληλα, όμως, για να φτάσετε στα σημεία αυτά, μπορεί να χρειαστεί να λύσετε γρίφους που αφορούν το να ξεκλειδώσετε πόρτες και να βρείτε περάσματα. Στο θέμα της μάχης τα πράγματα επίσης είναι ικανοποιητικά. Ορδές εχθρών σας επιτίθενται από παντού - από μικρά αλλά πολλά goblins μέχρι και τεράστια orcs, από αγάλματα που εκτοξεύουν φωτιές μέχρι και δρακόμορφα τέρατα. Ο αριθμός των εχθρών ειδικά όσο προχωράτε αυξάνεται σημαντικά, κάνοντας τις μάχες δύσκολες, απαιτητικές αλλά και απολαυστικές. Χρειάζεται μία σχετική στρατηγική για να τους νικήσετε όλους αλώβητος, όπως επίσης να εξασκηθείτε στα spells και να δοκιμάσετε ποια από αυτά τελικά ταιριάζουν με εσάς. Ένα θέμα το οποίο εγώ δεν αντέχω εύκολα λόγω έλλειψης υπομονής είναι πως μόλις χάσετε πρέπει να ξαναπαίξετε όλο το κεφάλαιο από την αρχή (εξαίρεση αποτελούν τα μεγάλα κεφάλαια, στα οποία υπάρχουν εσωτερικά checkpoints). Από την μία αυτό προκαλεί... πώρωση, από την άλλη το να γυρνάτε πίσω στην αρχή και αρκετά πιο πριν από την μάχη δεν καταπίνεται εύκολα. 
Το παιχνίδι γενικά χωρίζεται σε κεφάλαια-πίστες τα οποία μπορείτε να ξαναπαίζετε μαζεύοντας περισσότερους πόντους και ανεβαίνοντας στη βαθμολογία. Επίσης μπορείτε στο τέλος κάθε πίστας να βλέπετε τη βαθμολογία άλλων παικτών. Αν κάτι βρήκα αρνητικό ως προς το σύστημα μάχης είναι μάλλον το γενικά επαναλαμβανόμενο gameplay. Σε κάθε κεφάλαιο προχωράτε, βρίσκετε το δρόμο, λύνετε υποτυπώδεις γρίφους, μπαίνετε σε αίθουσα όπου σας επιτίθενται και ξανά από την αρχή. Θετική εξαίρεση σε αυτή την επανάληψη αποτελούν τα boss, τα οποία είναι εντυπωσιακά και χωρίς να είναι πολύ δύσκολα έχουν διασκεδαστικότατες μάχες. Παράλληλα σας προσφέρονται δύο τόποι ανάπαυσης. 
Στον έναν μπορείτε να προπονείστε στη χρήση των spells, ενώ ο άλλος είναι το προσωπικό σας δωμάτιο, όπου κάνετε αναβάθμιση των spells, τσεκάρετε βαθμολογίες, επιλέγετε πίστες και γενικά μπορείτε να χαζεύετε και να ακούτε τις ατάκες του φίλτατου μέντορά σας. Το παιχνίδι έχει δύο modes, το campaign και το arena. Όντας wave shooter βέβαια, το campaign είναι πρακτικά arena με ελάχιστα στοιχεία σεναρίου και τους γρίφους που προανέφερα. Αυτό που θα έλεγα ότι λείπει είναι κάποιου είδους multiplayer, είτε PvP είτε PvE. Νομίζω ότι υπάρχουν όλα τα στοιχεία για ένα επιτυχημένο τέτοιο μοτίβο.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου