Το League of Legends έρχεται στα Android και iOS

Το έμπιστο δημοσιογραφικό μέσο Reuters αποκαλύπτει μέσα από ειδικό ρεπορτάζ μεταφέρει πως η Riot Games συνεργάζεται με την Tencent για να ετοιμάσουν μια mobile έκδοση του League of Legends. Η Tencent έκανε ακριβώς το ίδιο με το PUBG Mobile που γνώρισε τεράστια επιτυχία παγκοσμίως. Όπως φαίνεται, η κινέζικη εταιρία τώρα ετοιμάζει τα ταμία της για να υποδεχθούν τα τσουβάλια χρημάτων που θα παράγει μια Android και iOS έκδοση του LoL που είναι ένα από τα δημοφιλέστερα και πιο κερδοφόρα παιχνίδια όλων των εποχών.
Οι πηγές του Reuters μεταφέρουν πως το project βρίσκεται υπό ανάπτυξη εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο, αλλά παρ’ όλ’ αυτά δεν αναμένεται να προλάβει το 2019. Το ρεπορτάζ αναφέρει πως ο λόγος που δεν είδαμε νωρίτερα μια mobile έκδοση είναι οι διαφωνίες μεταξύ των δύο εταιριών για το πως θα εκμεταλλευτούν οικονομικά το παιχνίδια.
Μια πηγή αναφέρει πως η Tencent είχε προτείνει μια mobile έκδοση πριν πολλά χρόνια, αλλά η Riot απέρριψε την ιδέα. Μάλιστα, η δημιουργία από την Tencent του πανομοιότυπου mobile τίτλου Honor of Kings που γνώρισε τρομερή επιτυχία στην Κίνα, δημιούργησε ακόμη περισσότερες εντάσεις στη σχέση των δύο εταιριών. Παρόλο που το League of Legends κυκλοφόρησε το 2009, πέρυσι η PC έκδοση γέμισε τα ταμία της Riot με 1.4 δισεκατομμύρια δολάρια. Το νούμερο είναι πραγματικά εντυπωσιακό, ειδικά αν αναλογιστούμε πως πρόκειται για παιχνίδι που μετρά ήδη δέκα χρόνια στην αγορά.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου