Super Smash Bros. 3DS Review

Ότι και να πει κανείς για το Super Smash Bros. είναι λίγο. Πρόκειται για τη σειρά της Nintendo με το πιο υψηλό προφίλ, ενώ το γεγονός ότι περιέχει ήρωες από όλα τα παιχνίδια της εταιρείας (συν μερικούς άλλους που έρχονται ως επισκέπτες) την κάνει να ξεχωρίζει.
Το Super Smash Bros. 3DS περιλαμβάνει περίπου 50 μοναδικούς χαρακτήρες, με άριστη ισορροπία μεταξύ τους. Δεν νιώθετε ότι ο χαρακτήρας της επιλογής σας υστερεί από κάποιον άλλον, γι αυτό και το παιχνίδι έχει να κάνει περισσότερο με το ταλέντο του παίκτη παρά με την επιλογή του σωστού χαρακτήρα. Τα miis επιτέλους εμφανίζονται στο Smash και μπορείτε να επιλέξετε τρείς τύπους: brawler που μοιράζει πόνο με γροθιές, sword fighter που χρησιμοποιεί σπαθί και gunner που έχει στo χέρι του ένα όπλο σαν αυτό του Mega Man ή της Samus. Οι τρείς παραλλαγές miis έχουν εντελώς διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού, ενώ μπορείτε να τους αλλάζετε καπέλα, ρούχα και στατιστικά όπως θέλετε.
Τα Super Smash Bros. είναι διαφορετικά παιχνίδια ξύλου από τα κλασικά που γνωρίζουμε. Ο σκοπός του παίκτη είναι να κάνει μεγάλη ζημιά στους αντιπάλους και να τους στείλει αδιάβαστους εκτός πίστας, αφού όση περισσότερη φθορά έχει υποστεί κάθε χαρακτήρας, τόσο περισσότερο αναπηδάει όταν δέχεται δυνατές επιθέσεις. Από αυτόν τον πολύ απλό μηχανισμό έρχονται όλα τα υπόλοιπα. Ο χειρισμός ίσως σας φανεί περίεργος αρχικά. Το 3DS δεν είναι ούτε χειριστήριο Gamecube, ούτε κάποιο classic controller. Το circle pad θα σας φανεί περίεργο αλλά είναι κάτι που συνηθίζεται. Η όλη αίσθηση του gameplay θυμίζει λίγο περισσότερο την ελαφρότητα του Super Smash Bros. Melee αλλά έχει και στοιχεία του Super Smash Bros. Brawl. Για να μην σας τρομάξω, θα πω ότι κάποια ενοχλητικά πράγματα του τελευταίου τίτλου έχουν φύγει, όπως οι τούμπες, το γνωστό tripping που πάθαιναν οι ήρωες κατά την διάρκεια των μαχών. Το παιχνίδι είναι φτιαγμένο με δύο άξονες: τα γρήγορα ματς και το multiplayer. Γι αυτό στο κεντρικό μενού δεσπόζουν οι επιλογές smash, smash run και online.
Zelda εναντίον Samus, πιο έπικ πεθαίνεις.
Zelda εναντίον Samus, πιο έπικ πεθαίνεις.
Τα single-player modes περιορίζονται μέσα στο μενού games and more. Ας ξεκινήσουμε από τις single-player επιλογές και να πάμε στα πιο ζουμερά πράγματα. Στο classic solo mode επιλέγετε έναν χαρακτήρα της αρεσκείας και αντιμετωπίζετε άλλους ΑΙ μαχητές, με αποκορύφωμα το Master Hand. Η δυσκολία του συγκεκριμένου mode βασίζεται σε ένα σύστημα που θυμίζει λίγο “στοίχημα”. Κοινώς, όσο ανεβαίνει η δυσκολία, τόσα χρυσά νομίσματα φεύγουν από το εικονικό σας “πορτοφόλι”. Όσο μεγαλύτερη είναι η δυσκολία, τόσο μεγαλύτερα τα κέρδη σας από τις μάχες που νικάτε, όπως νέες κινήσεις, τρόπαια, περισσότερα χρυσά νομίσματα ή ακόμα και χαρακτήρες που ξεκλειδώνονται.
Το All Star είναι ένα άλλο mode το οποίο μπορείτε να παίξετε και σε τοπικό multiplayer. Εδώ αντιμετωπίζετε χαρακτήρες από παιχνίδια της Nintendo (και της Sega και της Namco) με βάση τη χρονολογία που είχαν κυκλοφορήσει. Για παράδειγμα, στον πρώτο αγώνα που έχει να κάνει με χαρακτήρες από τα 80's, δέρνεστε με Pac-Man, Mario, Little Mac, Donkey Kong και Luigi. Όλα αυτά με μία και μοναδική προσπάθεια και μοναδική βοήθεια κάποια αντικείμενα που επαναφέρουν τη φθορά που έχετε υποστεί σε χαμηλά επίπεδα ώστε να μην φύγετε εκτός παιχνιδιού. Στα άλλα single player modes συγκαταλέγεται το stadium με διάφορες προκλήσεις όπως τα multi man smash, όπου βρίσκεστε αντιμέτωποι με ορδές εχθρών, το target blast όπου βαράτε στόχους και το κλασικό home run contest με το κακόμοιρο sandbag που το έχουν του κλώτσου και του μπάτσου. Τέλος, υπάρχει και το trophy rush μέσα στο μενού με τα trophies, όπου καλείστε να ξυλοφορτώσετε κιβώτια που πέφτουν από το πουθενά και μόλις καταφέρετε να ξεφορτωθείτε έναν ικανό αριθμό, το παιχνίδι σας λούζει με κιβώτια που περιέχουν trophies, αξεσουάρ και νομίσματα.
Τα trophies είναι κάτι σαν εικονικές φιγούρες που στην ουσία είναι εκεί μόνο και μόνο για να δείχνετε πόσο πολύ έχετε ασχοληθεί με το παιχνίδι και συνοδεύονται από μια γκαλερί με μια παράγραφο κειμένου. Το κείμενο βέβαια έχει τρομερά αστεία λογοπαίγνια, αλλά δεν είναι παρά μια χαριτωμένη προσθήκη. Όμως μαζεύετε εξοπλισμό και κινήσεις για τους χαρακτήρες και μπορείτε να αναβαθμίζετε έτσι αυτούς που θέλετε, όπως θέλετε. Όλα αυτά τα καλούδια έρχονται παίζοντας τα modes του παιχνιδιού και ολοκληρώνοντας challenges (που είναι κάτι σαν achievements) και σας επιτρέπουν να αλλάζετε τα στατιστικά των διαθέσιμων χαρακτήρων. Το πιο σημαντικό βέβαια για κάθε παίκτη του Smash είναι ο βασικός του χαρακτήρας, οπότε είναι εύκολο να δείτε ποιον θα φτάσετε στο ζενίθ της απόδοσής του. Ο εξοπλισμός έρχεται με την μορφή παπουτσιών και εμβλημάτων που στην ουσία αλλάζουν τα στατιστικά του εκάστοτε χαρακτήρα. Όμως μπορείτε να πάρετε νέες κινήσεις και να τις αλλάξετε. Ο κάθε χαρακτήρας έχει τις δικές του συγκεκριμένες κινήσεις που μπορείτε να διανείμετε σε συγκεκριμένους συνδυασμούς. Έτσι επιλέγετε εσείς και ποιο σετ κινήσεων σας βολεύει για τον χαρακτήρα σας.
Hρεμία, bros before hoes είπαμε!
Hρεμία, bros before hoes είπαμε!
Και με αυτά περνάμε στα άλλα modes που είναι τα πιο “ζουμερά”. Το smash run θυμίζει λίγο sidescrolling beat em up αλλά με χειρισμό και κινήσεις SSB. Όσο νικάτε διάφορους εχθρούς, τόσα εμβλήματα πέφτουν που ανεβάζουν τα στατιστικά του χαρακτήρα σας. Στο τέλος, αφού χάσετε όλες τις ζωές σας ή έχει τελειώσει ο χρόνος, ξεκινάει μάχη με παίκτες ή ΑΙ με ό,τι έχετε μαζέψει από στατιστικά. Το συγκεκριμένο mode είναι τέλειο για τέσσερις παίκτες σε τοπικό multiplayer γιατί μπορεί να προκληθεί πανικός, ειδικά στην τελική μάχη. Το κλασικό smash είναι στην ουσία ματσάκια όπου μπορείτε να ρυθμίζετε εσείς τις παραμέτρους και να παίζετε μόνοι σας με την AI σε διάφορες δυσκολίες, ή με φίλους.

Φτάνουμε αισίως στο online, που είναι και το “ψωμί” του παιχνιδιού. Μπορείτε να πάρετε μέρος σε μάχες είτε για διασκέδαση στην επιλογή for fun, είτε να πάτε για τη νίκη και τη δόξα στην επιλογή for glory. Η διαφορά μεταξύ των δύο είναι ότι στο for fun παίζετε με όλα τα αντικείμενα ενεργοποιημένα και χωρίς να έχετε κάποια επίπτωση στην online επίδοσή σας, ενώ στο for glory τα πράγματα σοβαρεύουν, παίζετε χωρίς αντικείμενα και οι νίκες/ήττες σας καταγράφονται με λεπτομέρεια και αντιπαρατίθενται στο γενικό online leaderboard. Μπορείτε επίσης να παρακολουθείτε μάχες και να τζογάρετε χρυσά νομίσματα σε παίκτες για να κερδίσετε ακόμα περισσότερα. Με το patch 1.0.2 προστέθηκε το conquest, στο οποίο διάφοροι χαρακτήρες πολεμάνε για παγκόσμια κυριαρχία και οι παίκτες χωρίζονται και ψηφίζουν ποιος θα κερδίσει την μάχη. Αν και δεν είμαι σίγουρος, φαντάζομαι αυτό γίνεται με βάση τις μάχες στις οποίες αυτοί οι χαρακτήρες έχουν επιλεγεί.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου