Forza Horizon 2 ζεστό γκαζάτο...Review

To Forza Horizon κυκλοφόρησε το 2012 ως μια φρέσκια open- world, arcade εκδοχή των κύριων παιχνιδιών Forza Motorsport. Δύο χρόνια μετά, η Playground Games, με τη συμβολή της Turn 10, επανέρχεται με το Forza Horizon 2, ένα πιο όμορφο, πιο μεγάλο και πιο πλήρες racing, ικανό να σας καθηλώσει στο Xbox One για πολλές ώρες.
Το Forza Horizon 2 σας βάζει στη θέση ενός εκ των οδηγών που παρίστανται στο τουρνουά horizon, το οποίο διεξάγεται αυτή την φορά στην Μεσόγειο και συγκεκριμένα στη νότια Γαλλια και τη βόρεια Ιταλία. Βασικός σας στόχος είναι να κατακτήσετε την πρώτη θέση σε 15 διαφορετικά πρωταθλήματα, έτσι ώστε να πάρετε μέρος στο horizon finale. Πανάκριβα αυτοκίνητα, όμορφες γυναίκες, διασκέδαση στα νυχτερινά μαγαζιά και μπόλικοι αγώνες ταχύτητας είναι οι δραστηριότητές σας σε όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ, το οποίο είναι βέβαιo ότι θα θέλετε να μην τελειώσει ποτέ.
Το Forza Horizon 2, όπως και ο προκάτοχός του, έχει έναν ανοιχτό, ενιαίο κόσμο μέσα στον οποίο μπορείτε να πάρετε μέρος σε 700 διαφορετικά events, επιλέγοντας από τα 200 συνολικά αυτοκίνητα που είναι διαθέσιμα, αριθμός αν μη τι άλλο αρκετά ικανοποιητικός. Πολύ μεγαλύτερο είναι και το οδικό δίκτυο στο οποίο οδηγείτε, καθώς ο κόσμος του Forza Horizon 2 είναι τριπλάσιος από το αρχικό παιχνίδι, στοιχείο που δίνει τεράστια ποικιλία στις διαδρομές που έχετε να κάνετε. Αν συνυπολογίσετε μάλιστα και την ποικιλομορφία του μεσογειακού τοπίου ολόγυρά σας, με θάλασσες, πεδιάδες, βουνά κλπ, γίνεται εύκολα κατανοητό ότι θα δεν θα χορτάσει το μάτι σας να βλέπει συνεχώς νέα πράγματα και να ανακαλύπτει νέους δρόμους.
Tα γραφικά θα σας αφήσουν με το στόμα ανοιχτό.
Tα γραφικά θα σας αφήσουν με το στόμα ανοιχτό.
Όπως προαναφέρθηκε, η κύρια ενασχόλησή σας στο single-player είναι η κατάκτηση της πρώτης θέσης στα πρωταθλήματα που είναι διαθέσιμα στο χάρτη. Για να πάρετε μέρος σε ένα τέτοιο πρωτάθλημα πρέπει να έχετε τον κατάλληλο τύπο αυτοκινήτου και κατόπιν να συμμετάσχετε στο road trip με το οποίο βρίσκεστε στην κατάλληλη πόλη όπου διεξάγεται το κάθε πρωτάθλημα. Οι διαθέσιμοι τύποι αυτοκινήτων ποικίλουν, από gt, muscle και supercars, μέχρι τζιπάκια, retro αγωνιστικά και άλλα. Κάθε πρωτάθλημα αποτελείται από τέσσερις αγώνες που ποικίλουν από αγώνες ταχύτητας σε γύρους, διαδρομές από το Α σημείο στο B σημείο, αλλά και διαδρομές μέσα στη πόλη με αυξημένη κυκλοφορία κοινών αυτοκινήτων. Μετά την λήξη τριών πρωταθλημάτων πρέπει να πάτε σε συγκεκριμένο σημείο του χάρτη για να ξεκινήσετε το νέο road trip και να μεταφερθείτε σε νέα πρωταθλήματα.
Πέρα από τη συμμετοχή σας σε πρωταθλήματα, περνάτε αρκετές ώρες στα bucket list events, μέσα από τα οποία παίρνετε στην κατοχή σας συγκεκριμένα αυτοκίνητα και προσπαθείτε να ολοκληρώσετε κάθε φορά διαφορετικές προκλήσεις που σας ζητούνται. Συγκεκριμένα καλείστε να φτάσετε σε συγκεκριμένο προορισμό έχοντας στη διάθεσή σας περιορισμένο χρόνο, να φτάσετε συγκεκριμένη μέση ταχύτητα σε κομμάτι της διαδρομής σας, να κάνετε συγκεκριμένο αριθμό drifts σε κάποια διαδρομη κλπ. Η ποικιλία αυτών των events είναι αξιοσημείωτη, όπως και η δυσκολία τους, γεγονός που αυξάνει την πρόκληση. Εντύπωση προκαλούν και οι σουρεαλιστικοί αγώνες στα showcase events στα πλαίσια των οποίων ανταγωνίζεστε αεροπλάνο, τρένο, αερόστατο και άλλα. Η δυναμική αυτών των αγώνων, καθώς νιώθετε τη βοή του αεροπλάνου από πάνω σας ή τον πανικό που προκαλεί το τρένο δίπλα σας, είναι μία συναρπαστική εμπειρία που μένει χαραγμένη στο μυαλό.
Μία ακόμη ενασχόληση είναι η αναζήτηση κλασικών αμαξιών που βρίσκονται ακινητοποιημένα σε σημεία του χάρτη και καλείστε να τα φωτογραφήσετε ώστε να τα προσθέσετε στο γκαράζ σας. Προσωπικά αυτή τη διαδικασία την βρήκα κάπως ανιαρή, αφού σπάει σε μεγάλο βαθμό τη ροή των αγώνων, αλλά οι ανταμοιβές που προσφέρει είναι από μόνες τους σοβαρός λόγος να ασχοληθείτε. Πολλά πράγματα μπορείτε να κάνετε χωρίς καν να μπείτε σε συγκεκριμένα events, όπως πχ να προσπαθήσετε να περάσετε με μεγάλη ταχύτητα από συγκεκριμένα σημεία του χάρτη, να σπάσετε συγκεκριμένες πινακίδες που υπάρχουν διάσπαρτες στο οδικό δίκτυο, να κερδίσετε πόντους περνώντας ξυστά από τα αυτοκίνητα στο αντίθετο ρεύμα, να κάνετε κόντρες με κάποια αυτοκίνητα που βρίσκετε στο δρόμο σας κλπ.
Αν δεν βγείτε και εκτός δρόμου δεν παίρνετε εύκολα την πρωτιά.
Αν δεν βγείτε και εκτός δρόμου δεν παίρνετε εύκολα την πρωτιά.
Μέσα από τη συμμετοχή σας στα πρωταθλήματα και στα υπόλοιπα events, κερδίζετε χρήματα με τα οποία μπορείτε να αγοράσετε νέα αμάξια ή να αναβαθμίσετε τα υπάρχοντα, ενώ ταυτόχρονα κερδίζετε πόντους εμπειρίας και skill points. Ανεβαίνοντας επίπεδο έχετε το δικαίωμα να δοκιμάσετε την τύχη σας στον κουλοχέρη όπου μπορείτε να κερδίσετε χρηματικά ποσά ή και αυτοκίνητα. Με τα skill points ξεκλειδώνετε perks, τα οποία λειτουργούν σαν skill trees και ποικίλουν από το να κερδίζετε περισσότερους πόντους από κάθε drift ή από κάθε σπάσιμο πινακίδας, μέχρι να σας δίνεται η ευκαιρία να έχετε διπλή ψήφο στην επιλογή πίστας στο online και άλλα.. Σε γενικές γραμμές, στις πρώτες 20 ώρες της ενασχόλησής σας με το single-player θα μείνετε πλήρως ικανοποιημένοι, αλλά αφού ολοκληρώσετε τα 15 πρώτα πρωταθλήματα και έχοντας παίξει αρκετά με τα υπόλοιπα events, τα πράγματα αρχίζουν και γίνονται επικίνδυνα επαναλαμβανόμενα.
Ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία που προσφέρει το Forza Horizon 2 είναι η πλήρης παραμετροποίηση και αναβάθμιση του αυτοκινήτου σας, πειράζοντας τμήματα της μηχανής για καλύτερες επιδόσεις, χαμηλώνοντας το αμάξωμα για καλύτερη ισορροπία, αλλάζοντας εξαρτήματα για καλύτερο κράτημα κλπ. Αν πάλι φοβάστε να αλλάξετε τμηματικά τα εξαρτήματα του αυτοκινήτου, μπορείτε να επιλέξετε αυτόματη αναβάθμιση, πάντα με το ανάλογο ποσό. Πέρα από μηχανικές αναβαθμίσεις και παραμετροποιήσεις, μπορείτε να επιλέξετε από μεγάλη γκάμα σχεδίων και χρωμάτων για την εμφάνιση των αυτοκινήτων σας, ενώ μπορείτε να δημιουργήσετε και τα δικά σας σχέδια στο σχετικό editor του παιχνιδιού.
Τρέχοντας ενάντια σε ένα... αεροπλάνο.
Τρέχοντας ενάντια σε ένα... αεροπλάνο.
Η δυναμική κάθε παιχνιδιού racing αποδεικνύεται στο δρόμο κι σε αυτό τον τομέα το Forza Horizon 2 διαπρέπει, με στιβαρό χειρισμό, φοβερή αίσθηση ταχύτητας και απαράμμιλη οδηγική απόλαυση. Αν και εκ φύσεως είναι περισσότερο arcade σε σχέση με τα παιχνίδια Forza Motorsport, μέσα από τις ρυθμίσεις δυσκολίας μπορείτε να μεταμορφώσετε το Forza Horizon 2 από μία arcade εμπειρία οδήγησης σε έναν αρκετά πιστό εξομοιωτή. Mπορείτε να προσαρμόσετε τον χειρισμό έτσι ώστε να είναι πολύ κοντά στην εμπειρία που προσφέρουν τα Forza Motorsport, με τη διαφορά ότι η φιλοσοφία του τίτλου και οι τρελές διαδρομές που σας βγάζουν από την άσφαλτο και σας βάζουν σε χωράφια και χώματα, μένουν πιστά στην πιο ανάλαφρη αισθητική της σειράς Forza Horizon.
Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει να γίνει για τη διαφορετική οδηγική συμπεριφορά των αυτοκινήτων, κάτι που γίνεται αντιληπτό όταν εναλλάσετε διαφορετικού τύπου αυτοκίνητα και βλέπετε τις διαφορές στα κρατήματά τους στις στροφές, την ανταπόκρισή τους στα φρένα κλπ. Εξαιρετική εντύπωση προκαλεί και η διαφορετική συμπεριφορά του ίδιου αυτοκινήτου ανάλογα με το αν οδηγείτε σε άσφαλτο, χώμα ή σε βρεγμένο οδόστρωμα, όπου είναι εύκολο να χάσετε τον έλεγχο όταν φρενάρετε απότομα. Τέλος, άξιο αναφοράς είναι και το πόσο ενεργά στον αγώνα σας βάζει το ίδιο το χειριστήριο του Xbox One, καθώς οι εξτρα δονήσεις στις σκανδάλες προσφέρουν περισσότερη αμεσότητα και ρεαλισμό.

Ένα από τα πιο σημαντικά ατού του Forza Horizon 2 είναι τα drivatars αντί των παραδοσιακών ΑΙ αντιπάλων, που κάνουν πιο ρεαλιστικούς τους αγώνες στο single-player. Τα drivatars βασίζονται σε πραγματικούς παίκτες του τίτλου κι έτσι έχουν ρεαλιστική και αρκετές φορές επιθετική συμπεριφορά, ιδιαίτερα αν στις ρυθμίσεις επιλέξετε drivatars με αυξημένες ικανότητες. Μέσα από την ίδια οθόνη, πέρα από τη δυσκολία των drivatars και την συμπεριφορά των αυτοκινήτων, μπορείτε να ορίσετε και άλλες παραμέτρους όπως την ύπαρξη ή όχι rewind και το μοντέλο ζημιών των αυτοκινήτων. Το μοντέλο ζημιών προσφέρει τρεις διαφορετικές επιλογές: να μην υπάρχουν καθόλου ζημιές, να είναι απλά διακοσμητικές και να επηρεάζουν και τα μηχανικά μέρη των αυτοκινήτων. Σε γενικές γραμμές το μοντέλο ζημιών του παιχνιδιού είναι ικανοποιητικό.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου