Brothers A Tale of Two Sons Remake review: Ο δρόμος της απώλειας

 


Η ιστορία του παιχνιδιού είναι απλή, αλλά μέσα από την απλότητα ανθίζει η εξιστόρηση, κάτι που ταιριάζει γάντι στην συγκεκριμένη περίπτωση. Δύο αδέρφια, ο Naia και ο Naiee, έχοντας χάσει σε τραγικό ατύχημα την μητέρα τους, προσπαθούν να κρατήσουν ενωμένη την οικογένεια και να στηρίξουν τον απαρηγόρητο πατέρα τους
Όταν αυτός όμως αρρωσταίνει βαριά, παίρνουν την μεγάλη απόφαση να φύγουν από το σπίτι τους και να ξεκινήσουν ένα μεγάλο ταξίδι προς το άγνωστο, ψάχνοντας το δέντρο της ζωής. Εκεί βρίσκεται μια λίμνη με θαυματουργό νερό, το οποίο είναι το μόνο φάρμακο που μπορεί να γιατρέψει τον ετοιμοθάνατο πατέρα τους. Με όπλο την ελπίδα και το κουράγιο, ταξιδεύουν σε ένα κόσμο γεμάτο φαντασία, όπου παραμονεύουν πολλοί κίνδυνοι, αλλά και αρκετοί σύμμαχοι.

Η περιπέτεια των πρωταγωνιστών δεν είναι βγαλμένη από όμορφα παραμύθια όπως μας έμαθαν να τα αναγνωρίζουμε. Είναι μια ιστορία αντιθέσεων, της οποίας η μία όψη έχει ωραίες συναισθηματικές σκηνές που αναδεικνύουν την ιερότητα της αυτοθυσίας, της αγνής αγάπης και την ευγενή αξία της οικογενείας. Κοινός παρονομαστής σε όλα αυτά η μητέρα, μια έννοια τόσο γεμάτη και συμβολική που ξεχωρίζει ως ο ισχυρότερος δεσμός της επίγειας ζωής με τον Παράδεισο. Όλα τα παραπάνω αναδεικνύονται με τον καλύτερο τρόπο στο παιχνίδι με πολλούς συμβολισμούς στις κινηματογραφικές σκηνές, αλλά και στο ίδιο το gameplay. Η άλλη όψη είναι κοφτερή και επίπονη, όπως η ίδια η ζωή. Το παιχνίδι σερβίρεται με ωμότητα και δεν σας επιτρέπει να βιώσετε την ιστορία σαν απλός παρατηρητής. Σας επιβάλλει να συμμετάσχετε ενεργά στις πιο οδυνηρές του στιγμές, σαν να θέλει να διδάξει ένα μάθημα ζωής με τον πιο επώδυνο τρόπο. Μια συνεχής υπενθύμιση ότι μέσω του πόνου γινόμαστε πιο δυνατοί και μέσω της αγάπης γινόμαστε πιο ανθρώπινοι.

Στο παιχνίδι ελέγχετε ταυτόχρονα τα δύο αδέρφια. Ο χειρισμός τους θα σας πάρει λίγο χρόνο για να τον συνηθίσετε, γιατί καθώς με τον αριστερό μοχλό ελέγχετε τον ένα αδελφό και με το δεξί τον άλλο. Αρκετές φορές θα έρθετε σε σύγχυση προσπαθώντας να «ευθυγραμμίσετε» τα δύο αδέρφια στον σωστό δρόμο προσπαθώντας να ισορροπήσετε στα χέρια σας τους δύο μοχλούς, αλλά ευτυχώς δεν υπάρχουν στιγμές όπου χρειάζεται χειρουργική ακρίβεια στις κινήσεις σας. Ωραία προσθήκη στο remake είναι πως το DualSense φωτίζει με διαφορετικό χρώμα αναλόγως ποιο από τα δυο αδέρφια χρησιμοποιείτε εκείνη τη στιγμή. Υπάρχει επίσης local co-op για δύο παίκτες, με τον καθένα να αναλαμβάνει τον έλεγχο ενός πρωταγωνιστή. Η κάμερα είναι ισομετρική, επιτρέποντάς σας επεξεργαστείτε το περιβάλλον γύρω σας και ταυτόχρονα να θαυμάσετε τον όμορφο κόσμο του παιχνιδιού. Επίσης υπάρχει μια διαρκής αλληλεπίδραση των δύο αδερφών με τους χαρακτήρες, αλλά και με αντικείμενα που βρίσκετε παντού διάσπαρτα στις πίστες. Είναι εμφανής η προσπάθεια να τονιστεί η διαφορετικότητα των δύο πρωταγωνιστών, να τους δοθεί ταυτότητα και ρεαλισμός. Ο μεγαλύτερος αδελφός με την ωριμότητα και το έμφυτο ένστικτο προστασίας και ο μικρός αδελφός με την παιδικότητα που του επιτρέπει να είναι σκανδαλιάρης και η ανέμελη κωμική νότα του παιχνιδιού. Ανάλογα με το ποιον από τους δύο επιλέξετε για αλληλεπίδραση, υπάρχει συνήθως διαφορετική αντίδραση και αντιμετώπιση, με κάποιες από αυτές να έχουν πολύ χιούμορ, ελαφρύνοντας το κλίμα.

Σε όλη την διάρκεια του ταξιδιού σας ασχολείστε περισσότερο με επίλυση γρίφων και λιγότερο με δράση. Τα δυο αδέρφια δεν είναι πολεμιστές και δεν εμπλέκονται σε μάχες με τους εχθρούς. Υπάρχουν όμως συναντήσεις όπου πρέπει να εξουδετερώσετε ή να αποφύγετε διάφορες καταστάσεις μέσω της συνεργασίας, χρησιμοποιώντας την κατάλληλη χρονική στιγμή για να παγιδεύσετε ή να ξεγελάσετε τους διώκτες σας. Σε αυτό σας συμβάλλουν πολύ και απροσδόκητοι σύμμαχοι που βρίσκετε στην πορεία, οι οποίοι σας δείχνουν τον δρόμο ή σας βοηθούν να ξεπεράσετε διάφορα εμπόδια. Οι γρίφοι υλοποιούνται με ωραίο τρόπο. Υπάρχουν στενά μέρη όπου μπορεί να περάσει μόνο ο μικρός αδερφός λόγω μεγέθους, αλλά και γρίφοι που απαιτούν ωμή δύναμη που κατέχει μόνο ο μεγάλος. Μέσω της λογικής και της συνεργασίας μεταξύ των δύο πρωταγωνιστών μπορείτε να ξεπεράσετε όλα τα εμπόδια χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα. Υπάρχουν και αρκετά μυστικά που ενώ δεν προσφέρουν κάτι ουσιαστικό στην εξέλιξη του παιχνιδιού, παρουσιάζονται με έξυπνο τρόπο και αξίζει να τα ανακαλύψετε. Δυστυχώς όμως όσο και να «ξεψαχνίσετε» το παιχνίδι η συνολική του διάρκεια μετά βίας ξεπερνάει τις δύο ώρες, κάτι που αποτελεί και το μεγαλύτερο αρνητικό του. Θα ήταν έξυπνη ιδέα να είχαν προστεθεί επιπλέον σκηνές ή περιοχές στο remake, αυξάνοντας την διάρκεια και κάνοντάς το πιο ελκυστικό για αγορά.

Η Unreal Engine 5 κάνει θαύματα και προσφέρει έναν πανέμορφο κόσμο, γεμάτο φαντασία και μυστήριο. Όλες οι περιοχές έχουν μια ξεχωριστή μοναδικότητα, αλλά ταυτόχρονα συνυπάρχουν αρμονικά μεταξύ τους. Επισκέπτεστε κλασικά παραμυθένια χωριουδάκια που σφύζουν με ζωή, πεδία μάχης γεμάτα νεκρούς γίγαντες πολεμιστές, πέτρινα θεόρατα κάστρα χτισμένα στις κορυφές των βουνών και πολλές άλλες τοποθεσίες που δεν μαρτυρούν τίποτα για το παρελθόν και την ιστορία τους, αφήνοντας τη φαντασία σας να οργιάζει και εντυπωσιάζοντας με τις λεπτομέρειές τους. Η μουσική έχει τις στιγμές της και είναι μοιρασμένη ακριβώς όπου χρειάζεται να μεταδώσει συγκίνηση και συναίσθημα ή αγωνία και καταδίωξη. Οι επικές και στενάχωρες άριες που συνοδεύουν την ιστορία με ένταση και παράπονο αιχμαλωτίζουν το μυαλό σας μέχρι το επίπονο φινάλε. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει voice acting, παρά μόνο μουρμουρητά σε ακατανόητη γλώσσα, κάτι όμως που ξεπερνιέται εύκολα λόγω και του ύφους του παιχνιδιού αλλά και της πολύ μικρής του διάρκειας.

Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου