Περισσότερες πληροφορίες για το Reset

Το φινλανδικό στούντιο Theory Interactive μίλησε στο Eurogamer για το Reset, το first-person puzzler που κέρδισε τις εντυπώσεις με το trailer που δημοσιεύτηκε την προηγούμενη εβδομάδα. Ο Alpo Oksahaju και ο Mikko Kallinen, τα δύο και μοναδικά μέλη του στούντιο, διασαφήνισαν το μυστηριώδη χαρακτηρισμό που έδωσαν στο παιχνίδι τους (co-op single player) και υποσχέθηκαν ότι όσοι απήλαυσαν το Dear Esther και το Portal, έχουν πολλές πιθανότητες να βρουν κάτι ενδιαφέρον στο Reset. Η ανάπτυξη του τίτλου ξεκίνησε μόλις το περασμένο καλοκαίρι με τη μηχανή γραφικών Praxis που δημιούργησε ο Mikko Kallinen.
Αναφορικά, στο trailer όπου βλέπουμε μια μηχανική φιγούρα σαν ρομπότ σε ένα post-apocalyptic setting, ο Οksahaju, artist designer και writer του Reset, επισημαίνει ότι "Δεν πρόκειται για ρομπότ αλλά για μια στολή μέσα στην οποία υπάρχει κάποιος. Αυτός ο κάποιος θα είσαι εσύ."
Μετά από 10 μήνες ανάπτυξης, το στούντιο είναι επιφυλακτικό να ανακοινώσει πιθανές ημερομηνίες κυκλοφορίας, καθώς το παιχνίδι βρίσκεται -προς το παρόν- σε pre-alpha φάση, αφήνοντας ωστόσο ανοικτό το ενδεχόμενο κυκλοφορίας του μέσα στο 2012. To επόμενο στάδιο ανάπτυξης αφορά τους gameplay μηχανισμούς, τους οποίους θα παρουσιάσουν στο επόμενο trailer.
Όμως τι είναι τελικά το "co-op single player gameplay"; O παίκτης θα αλληλεπιδρά με τον εαυτό του ταξιδεύοντας στο χρόνο και μέσω της συνεργασίας των alter ego του θα επιλύει τα διάφορα puzzles. "Aν σας άρεσε το Portal τότε πιθανότατα θα σας αρέσει το Reset. Η αναλογία μεταξύ gameplay και story-telling θα είναι 1:1. Η αφήγηση θα είναι αναδρομική, με τον παίκτη να ανακαλύπτει στην πορεία ότι το ταξίδι στο χρόνο και τα puzzles αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα της ιστορίας." ανέφεραν τα στελέχη της Theory. Η ιστορία θα περιλαμβάνει και άλλους χαρακτήρες, ωστόσο, οι δημιουργοί επισήμαναν ότι ο παίκτης θα μπορεί να αλληλεπιδρά μόνο με τον εαυτό του.
"Το Reset θα είναι μια μάλλον σκοτεινή και μελαγχολική εμπειρία στα πρότυπα του Dear Esther. Νομίζω πως το ενδιαφέρον προκύπτει από το γεγόνος ότι ο παίκτης ανακαλύπτει σταδιακά τι συμβαίνει στον κόσμο γύρω του " δήλωσαν οι δημιουργοί.
Η διάρκεια του τίτλου θα είναι περίπου 6-8 ώρες. "Ήταν ιδιαίτερα δύσκολο να φτιάξουμε ένα παιχνίδι με 100+ ώρες διάρκεια. Όμως, το Reset είναι σχεδιασμένο να είναι ένα παιχνίδι, το οποίο θα μπορείς να ξαναπαίξεις και να το απολαύσεις, με καλούς γρίφους που θα απασχολήσουν το μυαλό σου και αφού σταματήσεις να παίζεις".
Ο τίτλος θα υποστηριχθεί και με περιεχόμενο που θα δημιουργήσουν οι χρήστες και με εργαλεία με τα οποία οι παίκτες θα μπορούν, εκτός των άλλων, να καταγράφουν τα δικά τους video από κάμερες με διαφορετικές οπτικές γωνίες.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου