O Kirby πήγε για μαλλί…

Ο Kirby πρωτοεμφανίστηκε στο Kirby's Dream Land, ένα παιχνίδι για το Game Boy και το 3DS που κυκλοφόρησε πριν από 20 ολόκληρα χρόνια. Παρότι ήταν αρκετά απλοϊκό, καθώς διέθετε μόλις πέντε επίπεδα, γνώρισε εξαιρετική επιτυχία και σύντομα κυκλοφόρησαν τα πρώτα sequels. Το παιχνίδι ανανεωνόταν σταδιακά με κάθε νέα υλοποίησή του και μόλις από το 1993 άρχισε να επεκτείνεται και σε άλλες φορητές και σταθερές κονσόλες, όπως το SNES, το Game Boy Advance/Color, το Nintendo 64 και το GameCube.
Το Epic Yarn παρουσιάστηκε επίσημα στην συνέντευξη τύπου της Nintendo στην Ε3 το 2010 ενώ η παραγωγή του είχε ξεκινήσει ένα χρόνο νωρίτερα. Αρχικά, ήρωας του παιχνιδιού ήταν ο Prince Fluff και το παιχνίδι ονομαζόταν «Fluff of Yarn» αλλά το 2009 η Nintendo πρότεινε την αλλαγή του τίτλου ώστε να κυκλοφορήσει με το όνομα του Kirby. Έτσι λοιπόν γεννήθηκε ο 13ος κατά σειρά τίτλος της σειράς ο οποίος είναι και ο τρίτος που κάνει την εμφάνισή του σε σταθερή κονσόλα και ο πρώτος που μας έρχεται στο Wii.
Σενάριο
Στο παιχνίδι αναλαμβάνετε τον ρόλο του Kirby, ο οποίος εκεί που περπατούσε ανέμελα στην Dream Land, ανακαλύπτει μια ντομάτα και αποφασίζει να την φάει. Δυστυχώς για αυτόν όμως, η ντομάτα ήταν ένα κόλπο του σατανικού μάγου Yin-Yarn. Έτσι, ο Kirby βρίσκεται εξορισμένος στην Patch Land, έναν κόσμο φτιαγμένο εξ ολοκλήρου από ίνες και υφάσματα. Καθώς η ιστορία του παιχνιδιού ξεκινά, ο Kirby καταφέρνει και σώζει ένα νεαρό αγόρι από τα σαγόνια ενός τέρατος. Το αγόρι αυτό, ο Prince Fluff, του εξηγεί πως ο μάγος Yin-Yarn έχει διαμελίσει τον κόσμο της Patch Land σε κομμάτια, όπου κάθε κομμάτι συνδεόταν με τα άλλα μέσω μιας κλωστής. Ο ήρωάς μας λοιπόν αποφασίζει να βοηθήσει, συλλέγοντας τις επτά κλωστές που απαιτούνται για να αποκαταστήσει την Patch Land και να νικήσει τον μάγο.
Σαν παραμύθι
Η εισαγωγή και η ιστορία του Epic Yarn καθώς και οι διάλογοι μεταξύ των χαρακτήρων παρουσιάζονται μέσω διήγησης, δίνοντάς σας την αίσθηση ανάγνωσης ενός παιδικού παραμυθιού στο οποίο όμως εσείς ο πρωταγωνιστής. Αν και είναι εμφανές πως απευθύνεται σε μικρότερες ηλικίες, το μετρημένο χιούμορ των διαλόγων καθώς και ο τρόπος που ο αφηγητής περιγράφει την πρόοδό σας στο παιχνίδι σίγουρα θα σας κάνουν να χαμογελάσετε.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου