Prototype 2 με δυνατή δράση και φάσεις...

Το πρώτο Prototype κυκλοφόρησε στις 12 Ιουνίου 2009 από την Καναδική Radical Entairtainemt, ενώ την έκδοσή του ανέλαβε η Activision. Η Radical έχει αρκετές κυκλοφορίες στο ενεργητικό της, καθώς δραστηριοποιείται στο χώρο από τις αρχές τις δεκαετίας του ‘90. Οι περισσότερες όμως δημιουργίες της, είναι μεταφορές ταινιών σε video games, όπως τα Independence Day, The Terminator και The Incredible Hulk: Ultimate Destruction, που ως εκ τούτου δεν φημίζονται για την ποιότητά τους.
Η Activision κατάφερε να δημιουργήσει ένα μεγάλο hype, αρκετούς μήνες πριν κυκλοφορήσει το παιχνίδι. Παρά τα ελαττώματα της πρώτης έκδοσης στον τεχνικό τομέα, αλλά και το γεγονός ότι το gameplay του δεν ήταν ιδιαίτερα επαναστατικό, αφού δανειζόταν πολλά στοιχεία από αλλά δημοφιλή Action-Adventures όπως τα Assasin’ s Creed και InFamous, το Prototype κατάφερε να σημειώσει σημαντική εμπορική επιτυχία. Μέχρι σήμερα έχει πουλήσει περισσότερα από 2.000.000 κομμάτια, ενώ έχει μεταφερθεί και στο χώρο των comics, με την ομώνυμη comic book σειρά της DC.
Από τα Spike 2010 VGA Awards, όπου το Prototype 2 πρωτοεμφανίστηκε, έως και σήμερα, η διαφήμιση έπεσε και πάλι σύννεφο. Αυτή τη φορά πέρα από διάφορα διθυραμβικά previews, επιστρατεύτηκε και το Facebook με την εφαρμογή Blacknet, μέσω της οποίας μπορείτε να ξεκλειδώσετε διάφορα βίντεο και συνεντεύξεις. Παράλληλα, τον περασμένο Ιούλιο στην παγκόσμια ComicCon στο San Diego, η Activision έκλεψε την παράσταση μοιράζοντας t-shirts, αφίσες, λεπίδες από αφρολέξ όμοιες με αυτές του πρωταγωνιστή και διάφορα άλλα αντικείμενα.
Murder your maker
Το Prototype 2 εκτυλίσσεται σε έναν open world κόσμο, όπου μπορείτε να ολοκληρώσετε τις διαθέσιμες αποστολές με όποια σειρά θέλετε και φυσικά να περιπλανηθείτε ελευθέρα στις διάφορες τοποθεσίες του. Το σενάριο τοποθετείται χρονικά 14 μήνες μετά τα γεγονότα της πρώτης έκδοσης, όταν για δεύτερη φορά ξεσπά στο Manhattan o ιός Blacklight (παρουσιάζεται και ως “Mercer Virus”) κι η πόλη μπαίνει σε καραντίνα για να σταματήσει η εξάπλωσή του. Η οργάνωση Blackwatch, υπεύθυνη για την δημιουργία του ιού στο παρελθόν, προσπαθεί τώρα να τον περιορίσει και να τον καταστρέψει.
Ήδη γίνεται αντιληπτό πως οι σεναριογράφοι μας προσφέρουν ξαναζεσταμένο φαγητό, αφού οι ομοιότητές της Blackwatch με την Umbrella Corporation της σειράς Resident Evil είναι κάτι παραπάνω από εμφανείς. Ο κύριος χαρακτήρας είναι ο James Heller, ένας άντρας που ρίχνει την ευθύνη για τον θάνατό της οικογένειας του στον Alex Mercer, πρωταγωνιστή του αρχικού Prototype. Η πρώτη αναμέτρηση μεταξύ τους βρήκε νικητή τον Mercer, o οποίος παράλληλα μολύνει με τον ιό τον Heller.
Στη συνέχεια, η Blackwatch βρίσκει τον ήρωα σας αναίσθητο και τον μεταφέρει στα εργαστήριά της Gentek, με τον δόκτορα Koenig να διεξάγει διάφορα πειράματα πάνω σας. Οι συνέπειες όμως είναι καταστροφικές για την Gentek αφού ο Ηeller εμφανώς τσαντισμένος, δραπετεύει σκοτώνοντάς όποιον στρατιώτη βρεθεί στο δρόμο του. Μετά από αυτά τα γεγονότα ακολουθεί μια συνάντηση με τον Mercer, όπου ο κουκουλοφόρος χαρακτήρας του αποκαλύπτει ότι δεν είχε καμία ανάμιξη στο θάνατο των αγαπημένων του προσώπων κι ότι η Gentek δημιούργησε τον ιό, ενώ η Blackwatch ανέλαβε την εξάπλωσή του ώστε να τον χρησιμοποιήσει ως βιολογικό όπλο. Τέλος, ζητά την βοήθειά του ώστε μαζί να καταστρέψουν μια και καλή τον ιό και αυτούς που βρίσκονται πίσω από την δημιουργία του.
Η πλοκή της ιστορίας εξελίσσεται ομαλά καθόλη την διάρκεια του παιχνιδιού, ενώ αν και όπως προαναφέραμε το σενάριο δεν είναι ιδιαίτερα πρωτότυπο, θα καταφέρει να σας κρατήσει σε ένταση και αγωνία μέχρι το τέλος του. Σε αυτό συντελούν και οι ανατροπές που θα συναντήσετε, αφού σχεδόν πάντα υπάρχει μια πολύ λεπτή διαχωριστική γραμμή που χωρίζει τους “καλούς” από τους “κακούς” της υπόθεσης.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου